8/1/09

Ψάχνουν δανεικά από το ΔΝΤ αλλά κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο οι Τούρκοι Στρατηγοί.


Στην Αγκυρα αρχισαν οι συνομιλίες με το ΔΝΤ ,για το δάνειο των 25 δις δολ, που ζητάει η Τουρκία, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει το χρέος της,που φέτος απαιτεί 50 δις, και στη ΝέαΥόρκη ,η Τουρκία πούλησε,(δοκιμαστικά) ομόλογα,1 δις, διάρκειας 8-1/2 ετών και έκπτωση 7.5.%
Στο Αιγαίο,

http://www.protothema.gr/content.php?id=21395

"Με νεο κύμα μαζικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και επανάληψη των χαμηλών πτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, η Άγκυρα συνέχισε και σήμερα Πέμπτη την προσπάθεια δημιουργίας έντασης στο Αιγαίο. Στις 15.15 το μεσημέρι σχηματισμός οκτώ τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενος από 4 οπλισμένα F-16 και ισάριθμα F-4 Φάντομ, εισήλθαν στο FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου. Αφού παραβιάσαν τον εθνικό εναέριο χώρο, στις 15.19 τα τέσσερα Φάντομ πέταξαν περίπου 233 μέτρα (700 πόδια) πάνω από το Αγαθονήσι και αμέσως μετά πέρασαν πολύ χαμηλά –μόλις 100 μέτρα- πάνω από το Φαρμακονήσι.
Στις 15.35 τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν από το FIR Αθηνών βορείως της Σάμου.
Η πρώτη εκτίμηση στρατιωτικών κύκλων είναι ότι η νέα επιθετική πτήση των τουρκικών αεροσκαφών συνιστά την απάντηση των στρατηγών της Άγκυρας στις δηλώσεις του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη (που προηγήθηκαν) περίπου στη μία το μεσημέρι.
Εισερχόμενος στη Βουλή για την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «η συμπεριφορά των Τούρκων δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας» και διαβεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες ότι «μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι».
Ο κ. Μεϊμαράκης εγγυήθηκε ότι «τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα περιφρουρήσουν τη σταθερότητα, την ομαλότητα και την εθνική κυριαρχία» και πρόσθεσε ότι «οι Τούρκοι λαμβάνουν τις απαραίτητες απαντήσεις, τόσο σε διπλωματικό επίπεδο, όσο και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί».
Οι νέες πτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι δεν έγιναν νύχτα, αλλά μέρα μεσημέρι. Και όσο η Άγκυρα δείχνει διατεθειμένη να συντηρήσει τον κύκλο της έντασης στο Αιγαίο, το ερώτημα είναι με ποια μέσα θα απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση. Ο ιδιότυπος «πόλεμος», δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας άμεση επιθετική κίνηση της Τουρκίας, και στη συνέχεια νέα δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας και άμεση απάντηση της Άγκυρας με νέους εικονικούς βομβαρδισμούς του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου συνεχίζεται.
Θεωρείται πιθανό ότι η Τουρκία αποστέλλει μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τους φραστικούς λεονταρισμούς και τις προειδοποιήσεις ότι είναι έτοιμη να διασφαλίσει τη σταθερότητα, την ομαλότητα και την εθνική κυριαρχία, δείχνοντας με τον πλέον άμεσο τρόπο ότι είναι έτοιμη ακόμη και για θερμή αντιπαράθεση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

22 Σεπτεμβρίου 1944. Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.

Η επίθεση του ΕΛΑΣ στους Γαργαλιάνους άρχισε το πρωί, της 21ης Σεπτεμβρίου.  Την πρώτη ημέρα, ο ΕΛΑΣ δεν πέτυχε πολλά πράγματα.   Προς στιγμ...