8/1/09

Ελέω θεού και ΗΠΑ μεσαιωνικοί αφέντες ( Κ. Μπετινάκης )

http://www.styx.gr

Την δέκατη Τρίτη μέρα της εισβολής, έφτασαν τις εννιά οι Ισραηλινές μανάδες που θρηνούν για την απώλεια παιδιών τους στην προεκλογική μηχανοκίνητη επιχείρηση της ισραηλινής κυβέρνησης, εναντίον των παιδιών του κατώτερου θεού στην Γάζα.
Η "Χααρέτζ" έγραψε πως σκοτώθηκε και ο πρώτος Ισραηλινός αξιωματικός, από αντιαρματική ρουκέτα της Χαμάς. Από την άλλη μεριά όμως, οι αποκλεισμένοι Παλαιστίνιοι, θρηνούν περισσότερους από 700 νεκρούς. Η πλειοψηφία άμαχοι!

Την ίδια ώρα μία «σκύλα» με το βαθμό ταγματάρχη, που έχουν για στρατιωτικό εκπρόσωπο οι Ισραηλινοί, προσπαθούσε να υποβαθμίσει την επίθεση που δέχτηκε το πρωί από ρουκέτες προφανώς της Χεσμπολά, από το Λίβανο, το Βόρειο Ισραήλ.

«Ανταποδώσαμε τα πυρά, όπως θα έπρεπε να κάνουμε, αλλά το επεισόδιο θεωρείται λήξαν». Είπε η "σκύλα" και την αποκαλώ έτσι από το αλαζονικό της ύφος, που θυμίζει απόφοιτο ναζιστικής στρατιωτικής ακαδημίας. Θαυμάστε τις απαντήσεις της για την σφαγή των αμάχων σε σχολείο του ΟΗΕ:
Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Αλ Τζαζήρα γιατί οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν σχολεία του ΟΗΕ, απάντησε: «Επειδή οι δυνάμεις μας δέχτηκαν πυρά από την περιοχή». Στην επιμονή του δημοσιογράφου, αν τα πυρά προέρχονταν από μέσα από τα σχολεία, απάντησε με το ίδιο αλαζονικό ύφος: «Ανταποδώσαμε τα πυρά. Όπως καθένας που δέχεται πυρά ανταποδίδει».
(Σημείωση στυξ: Το λέει άλλωστε και ο Μωσαϊκός νόμος…) Αποδεικνύεται πως έχουμε να κάνουμε με μία σύγκρουση δύο φονταμενταλιστικών οργανώσεων. Μόνο που η μία έχει κρατική υπόσταση.

Το παράλογο σ’ αυτή τη σφαγή των αμάχων, είναι το ισραηλινό αίτημα: «Να σταματήσουν οι ρουκέτες της Χαμάς και να κλείσουν όλες οι υπόγειες διαβάσεις των λαθρεμπόρων στη Ράφα. Μιλιά όμως για το αν θα τερματιστεί ο ασφυκτικός αποκλεισμός του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Οι αφεντάδες Ισραηλινοί εφαρμόζουν κατά το δοκούν το δίκαιο. Αποκλείουν από στεριά αέρα και θάλασσα τη Γάζα και δεν αποδέχονται οποιαδήποτε αντίδραση από τους ελεύθερους πολιορκημένους.

Πάγιο αίτημά τους, εδώ και εξήντα χρόνια, είναι η απόλυτη υποταγή των Παλαιστίνιων, στους οποίους δεν αναγνωρίζουν το βασικό δικαίωμα το οποίο απένειμε στο Ισραήλ η διεθνής κοινότητα: Της κρατικής υπόστασης. Και τι κάνει ο ΟΗΕ; Όποτε τον αφήνουν οι ΗΠΑ λαμβάνει αποφάσεις οι οποίες ουδέποτε εφαρμόζονται…

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο διατελέσας γγ του ΟΗΕ Αιγύπτιος Μπούτρος Μπούτρος Γάλι, προειδοποίησε πως η νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ, στη Γάζα, θα έχει «απρόβλεπτες επιπτώσεις» στην περιοχή. «Είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή, ότι η ισραηλινή επίθεση στην Γάζα προκάλεσε μόνο καταστροφές. Προκάλεσε επίσης έξαψη προς τον φονταμενταλισμό όχι μόνο στην Παλαιστίνη, αλλά και σε κάθε αραβική χώρα. Αντί να μάθουν το μάθημά τους από τον πόλεμο εναντίον των Χεσμπολά, πριν δύο χρόνια, επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη. Το Ισραήλ έχει τη συνήθεια να κλείνει τα μάτια του στα πραγματικά δεδομένα».

Στο Ισραήλ, τα μέσα του συρμού δεν διαφοροποιούνται από την επίσημη κυβερνητική γραμμή. Διαβάζω τίτλους, από την θεωρούμενη ως «αριστερή» Χααρέτζ:
«Το Ισραήλ βομβαρδίζει τα τούνελ στη νότια Γάζα, και λέει στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους)… (Να πάνε που να είναι πιο εύκολη η στόχευση των Ισραηλινών αρματιστών;)
«Αμυντικές πηγές: Ακόμα κι αν η Χαμάς συμφωνήσει στην εκεχειρία, το ένοπλο τμήμα της ίσως αντισταθεί»… (Άρα προς τι η εκεχειρία)
«Ανάλυση: Το Ισραήλ βρίσκεται στο δρόμο της επανακατοχής ολόκληρης της Λωρίδας της Γάζας).
Με την ευκαιρία θα ήθελα να περιγράψω τις «καταστροφές» που προκαλούν οι ρουκέτες της Χαμάς, μια και υπήρξαν η αφορμή της ολικής καταστροφής και σφαγής, που δεν βλέπουμε στις οθόνες μας: Συνήθως προκαλούν μια τρύπα διαμέτρου μισού μέτρου…Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι φωτογραφίες που διαφημίζουν με κάθε τρόπο τα ισραηλινά μέσα…

Αλλά τι γίνεται με τα αμερικανικά μέσα του συρμού; Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, δικαιώνουν απόλυτα το Ισραήλ, που από επιτιθέμενο εμφανίζεται αμυνόμενο.

Η USA Today (5-1) «To Ισραήλ βομβάρδισε τα τούνελ απ’ όπου η Χαμάς φέρνει λαθραία όπλα και αγαθά»
Κύριο άρθρο στην Washington Post (28-12) «Η Χαμάς προκάλεσε την σύγκρουση, παραβιάζοντας την εκεχειρία έξι μηνών».
«Dallas Morning News» Με τίτλο «Το αίμα στα χέρια της Χαμάς»: «Οι εικόνες των αμάχων θυμάτων από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές –ιδίως των παιδιών- ραγίζουν καρδιές. Αλλά ας πούμε ξεκάθαρα ποιος φτάει για την τραγωδία: η Χαμάς».

Η εικόνα μιας ισραηλινής οικογένειας να βλέπει μια τρύπα στον τοίχο του σπιτιού τους στη Σντερότ, δεν ισοσκελίζει τις εκατόμβες των παλαιστίνιων αμάχων και τις τεράστιες υλικές καταστροφές που έχει προκαλέσει η προεκλογική επιχείρηση του πανίσχυρου ισραηλινού στρατού, με τα τελευταίου τύπου αμερικανικά άρματα μάχης, τα πυροβόλα των 155 χιλιοστών τις βόμβες διασποράς, εναντίον των αυτοσχέδιων διατρητικών ρουκετών της Χαμάς…

Η εικόνα των ολοφυρόμενων Παλαιστίνιων μπροστά στα αθώα θύματα της ισραηλινής θηριωδίας δεν θα σβήσει από το νου κάθε ανθρώπου που υποστηρίζει το δίκαιο και την ισονομία τη φρίκη εναντίον εκείνων που έχουν εστερνιστεί το νόμο της ζούγκλας: Οι ελέω θεού και ΗΠΑ, μεσαιωνικοί αφέντες της Παλαιστινιακής γης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ζωή του Ρόμπερτ Φίτσο δεν απειλείται πλέον

  Ο Αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας,  Ρόμπερτ Κάλινιακ δήλωσε ότι   «οι φόβοι για τη ζωή του Φίτσο», που νοσηλεύεται σε νοσοκ...