11/1/09

Τηλεοπτικό διάγγελμα του Χάλεντ Μεσάαλ, αρχηγού της Χαμάς


Το αποψινό τηλεοπτικό διάγγελμα, του αρχηγού της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, μεταδόθηκε ζωντανά από διάφορα αραβικά τηλεοπτικά κανάλια και το Aljazeera.
Ο ηγέτης της οργάνωσης, που υπερψήφισε το 2006, ο Παλαιστινιακός λαός, με ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές, υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε μεταξύ άλλων:
- Ο πόλεμος που εξαπόλυσε το Ισραήλ δεν είναι μόνον εναντίον της Χαμάς , αλλά εναντίον όλων των κινημάτων αντίστασης του κόσμου
- Τώρα οι στόχοι του Ισραήλ έχουν τελειώσει… Έχουν μείνει οι σφαγές, οι βομβαρδισμοί και η Αντίσταση συνεχίζεται
- Η ηγεσία της Χαμάς είναι παρούσα, έχει την ευθύνη και συνεχίζει την καθοδήγηση της Αντίστασης.
- Οι ισραηλινές σφαγές δεν ενίσχυσαν απλώς την Αντίσταση στην Παλαιστίνη, αλλά σηματοδότησαν και δημιούργησαν πολλές Αντιστάσεις παντού, σε πολλές χώρες του κόσμου
- Μπροστά σε κάθε πρόταση «διαπραγμάτευσης», η Χαμάς θέτει τρία βασικά σημεία και αφού γίνουν αποδεκτά την υιοθετεί:
1. Κατάπαυση του πυρός
2. Απόσυρση των ισραηλινών από τα Παλαιστινιακά εδάφη στα οποία έχουν εισβάλλει
3. Άρση του αποκλεισμού της Γάζας και άνοιγμα των συνόρων
- Οι ξένες δυνάμεις στη Γάζα, θα θεωρηθούν δυνάμεις κατοχής και θ’ αντιμετωπιστούν ως τέτοιες
- Απευθύνθηκε στον αραβικό κόσμο τονίζοντας: πολλές αραβικές χώρες δεν μας στήριξαν και πρέπει ν’ αλλάξουν στάση. Σας ορκίζομαι ότι θα νικήσουμε! Γι’ αυτό φροντίστε όσο γίνεται νωρίτερα να είστε στο πλευρό του νικητή!
-----------------
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, προτίθεται να εγκαταλείψει το δόγμα Μπους περί απομόνωσης της Χαμάς, ανοίγοντας ένα κανάλι επικοινωνίας με την ισλαμική οργάνωση. Όπως δήλωσαν πρόσωπα της μεταβατικής ομάδας του Ομπάμα ,στη βρετανική εφημερίδα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, δεν πρόκειται να αρχίσει απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς αλλά σκοπεύει, να εγκρίνει επαφές σε χαμηλότερο επίπεδο ή μυστικές συνομιλίες, καθώς η Ουάσιγκτον αρχίζει να αναγνωρίζει ότι η πολιτική εξοστρακισμού της Χαμάς είναι αναποτελεσματική. Οι πρώτες επαφές αναμένεται να πραγματοποιηθούν ανάμεσα στη Χαμάς και τις μυστικές υπηρεσίες, όπως είχε γίνει τη δεκαετία του 1970 ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
---------------------------------------------------
Οπότε ο «θάνατος» θα κυκλοφορεί στην Γάζα ,ως τις 20 Ιανουαρίου. (Για μετά βλέπουμε).
300 παιδιά έχουν σκοτωθεί ως τώρα και 1100 έχουν τραυματιστει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: