11/1/09

Η Τουρκία πρωταγωνιστεί στο Μεσανατολικό


Καλά η ξεπουλημένη δεξιά, ο δημοκρατικός χώρος δεν άκουγε, δεν έβλεπε, δεν ρώταγε… και η Τουρκία αναβαθμίζεται σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Μ. Ανατολή…
Σήμερα η Τουρκία πέτυχε μια μεγάλη διπλωματική και πολιτική επιτυχία, που την καθιστά ρυθμιστικό παράγοντα στη Μ. Ανατολή!

Η νόμιμη και εκλεγμένη πολιτική ηγεσία της Χαμάς, κατά τις συναντήσεις που θα έχει στο Κάιρο με τον Αμπάς, διορισμένος πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, του οποίου η θητεία διορισμού του έληξε σήμερα, και την Αιγυπτιακή ηγεσία, ώστε να συζητηθεί η Αιγυπτο-Γαλλική πρόταση, απαίτησε την παρουσία και συμμετοχή της Τουρκίας.

Οι Παλαιστίνιοι, μετά το «φτύσιμο» αραβικών χωρών, Ευρωπαϊκής Ένωσης, της παραδοσιακής φίλης Ελλάδας και πολιτικών προσωπικοτήτων παραδοσιακών «φίλων» του Παλαιστινιακού λαού, προσδίδουν στην Τουρκία ένα ρόλο, αντίστοιχο αυτού που είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η πολιτική ανικανότητα και η δουλική υποταγή στα κελεύσματα των ΗΠΑ, των πολιτικών της δύσης, ώστε ν’ απομονώσουν τη Χαμάς (που υπερψήφισε ο λαός της Παλαιστίνης), αναγάγει την Τουρκία χώρα κλειδί για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή.
Η αναβάθμιση της Τουρκίας θα έχει τις «επιπτώσεις» της και στη «συμπεριφορά» της στο Αιγαίο και τα Εθνικά μας ζητήματα.
Και… καλώς η κόρη του εφιάλτη της Δημοκρατίας και αποστάτη των ανακτόρων και της Cia, εκτελεί τις εντολές των νταβατζήδων μας, αλλά…
Γιώργο, ακούς;

----------------------------
Εννέα Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο, από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, κυρίως στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, το Σάββατο. Παλαιστινιακές πηγές, ανέφεραν ότι σε σπίτι στη Μπέϊτ Λαχία. σκοτώθηκαν τρία μέλη της ίδιας οικογένειας. Στα νοσοκομεία της Γάζας, μεταφέρθηκαν «31 νεκροί, και περίπου 50 τραυματίες». Αφότου ξεκίνησε η ισραηλινή επίθεση «Συμπαγές μολύβι»,οι «καταμετρημένοι» νεκροί είναι 860 (280 παιδιά) και οι σοβαρα τραυματισμένοι 3.400,(1.100 παιδιά). Στρατιωτική πηγή του Ισραήλ ανέφερε ότι χθες, έπεσαν στο Ισραήλ είκοσι ρουκέτες,και ότι σκοτώθηκε «στέλεχος της Χαμάς», που εξαπέλυε ρουκέτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: