Δεν χρειάζεται νέος γύρος διεθνών συνομιλιών
για την Ουκρανία
Στη Μόσχα εκτιμούν ότι η λύση για την Ουκρανική κρίση θα συμφωνηθεί
με την ΕΕ, με άξονα το Βερολίνο, διότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης» στην Ουκρανία.
Ρωσία και η Γερμανία θα καταφέρουν να συμφωνήσουν για την σχετικά με την ουκρανική κρίση ,αλλά μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφού συγκροτηθεί η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και αφού εκλεγεί νέος πρόεδρος της Ουκρανίας ο Πορόσενκο, ο οποίος έχει δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις, έναντι της κας Μερκελ.
Προς το παρόν πάντως, « το Κίεβο είναι υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, και δεν θα συμφωνήσει με κανέναν».
Το δημοψήφισμα δεν θα σταματήσει την αιματοχυσία, γιατί το Κίεβο και η Ουάσιγκτον θα σπρώξουν τα πράγματα σε μια αντιπαράθεση μεγάλης κλίμακας και πλέον για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις νοτιοανατολικές περιοχές ως de facto ισότιμους εταίρους. Πέραν της Ομοσπονδίας πια το ζήτημα είναι το δυαζύγιο.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του από την Ουγκάντα , στη ρωσική πρωτεύουσα σήμερα, απέκλεισε την ανάγκη για νέο γύρο συνομιλιών για την Ουκρανία.
«Έχω ακούσει δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας και του εκπρόσωπου του Λευκού Οίκου», είπε, για το, «ότι πρέπει να διατηρηθεί η μορφή της τετραμερούς , αλλά θα επαναλάβω ότι χωρίς τη συμμετοχή στο άμεσο διάλογο για τους τρόπους επίλυσης της κρίσης, των αντιπάλων του καθεστώτος του Κιέβου, οι προσπάθειες δεν θα καταλήξουν πουθενά».
Ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στο διάλογο με την Ανατολή.
Ο πρώτος «επίσημος» σχολιασμός των δημοψηφισμάτων που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ έγινε από τον προερχόμενο από το Νταγκεστάν,αντιπρόεδρο της Άνω Βουλής Ιλίας Ουμαχάνωφ, που τόνισε ότι τα δημοψηφίσματα , ανοίγουν προοπτικές για διέξοδο από την κρίση , διότι πολιτική σημασία δεν έχει το τυπικά νόμιμο των δημοψηφισμάτων αλλά η λαϊκή θέληση.
Το συντριπτικό αποτέλεσμα στα δημοψηφίσματα της Κυριακής έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα προς Κίεβο, για τη μεταρρύθμιση της μορφής του κράτους και της διακυβέρνησης.
Το «Δημοψήφισμα είναι η πιο δημοκρατική μορφή δήλωσης της λαϊκής βούλησης και δεν έχει σημασία η τυπική τους νομική ισχύ», είπε.
Τα τελικά αποτελέσματα στο Λουγκάνσκ έδειξαν ότι το 96,2% υποστήριξε την ανεξαρτησία από την κεντρική κυβέρνηση στο Κίεβο, ενώ στο Ντόνετσκ υπέρ της Κυρίαρχης λαικής Δημοκρατίας του Ντόμετσκ ψήφισε το 89.7%.
Και στα δυο δημοψηφίσματα η συμμετοχή ξεπέρασε το 80%.
Τόσο η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ όσο και η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτραπεί η διεξαγωγή στο έδαφος τους εκλογών για την προεδρία της Ουκρανίας και ότι θα ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία τους.
Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, υπέβαλε και αίτηση για ένταξη στη ρωσική Ομοσπονδία.
Οι οπαδοί της ανεξαρτησίας λένε πάντως ότι ακολουθούν τω παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών , και ακολουθούν τον Τζώρτζ Ουάσιγκτον διότι «αν εκείνοι δεν είχαν ξεσηκωθεί κατά της νομιμότητας του βρετανικού στέμματος, η Αμερική θα ήταν ακόμα μια βρετανική αποικία », και ότι το Κιεβο «διεξάγει έναν πόλεμο
εναντίον του πληθυσμού στα ανατολικά», όπως εκαναν και οι Βρετανοί σε βάρος των αποίκων.
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
12/5/14
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου