30/5/14

Οι αντάρτες του Σλαβιάνσκ

O γυμνοσάλιαγκας Τζον Κέρι,διαμαρτυρήθηκε στον Λαβρώφ, διότι οι αμερικανικές «υπηρεσίες» του στέλνουν «εκθέσεις» για την παρουσία στην Ανατολική Ουκρανία ξένων μαχητών , συμπεριλαμβανομένων των Τσετσένων εθελοντών.
Η τακτική της Πολιτοφυλακής των ρωσόφωνων,   στο Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ, όπου έχουν γίνει και οι πιο αιματηρές μάχες, στηρίζεται στη γρήγορη μετακίνηση μικρών και ελαφρά οπλισμένων ομάδων ώστε να δημιουργείται υπεροχή έναντι του εχθρού σε συγκεκριμένα σημεία όταν οι δυνάμεις του Κιέβου επιχειρούν να διεισδύσουν.
Χωρίς να γνωρίζουν οι πολιτοφύλακες το έδαφος είναι σχεδόν αδύνατο να οργανωθεί μια τέτοια άμυνα, και ούτε μπορεί να στηθούν ενέδρες. Αυτή είναι και η απόδειξη, από τακτική άποψη, ότι οι αξιωματικοί και οι άνδρες της πολιτοφυλακής είναι από τον τοπικό πληθυσμό.
Κάθε υπαξιωματικός, που έχει αποφοιτήσει από τα ΛΥΒ, (έστω και με το ζόρι), και κάθε φαντάρος που υπηρέτησε στα νησιά και ασκήθηκε στον ανταρτοπόλεμο, ξέρουν ότι «αντάρτικο» σημαίνει «εκμετάλλευση» εδάφους. Αυτή ήταν και η ουσία των ασκήσεων. Εξοικείωση με το χώρο.
Επομένως , γελάνε με τον Τζον Κέρι , όχι μόνο οι πρωτοετείς του Γουεστπόιντ αλλά και οι νεοσύλλεκτοι πεζοναύτες.
Οι χαφιέδες ρεπόρτερ απλά επαναλαμβάνουν τις ανοησίες των αναλυτών της Ψια. (Όπως Ψάκι).
Ο ανταρτοπόλεμος επιβεβαιώνει την έλλειψη ισχυρών ρωσικών δυνάμεων , τουλάχιστον στον τομέα του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ.

Σπ.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια: