23/5/14

Είναι γνωστός ο ένοχος

Η Μόσχα δείχνει την πηγή του Κακού

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, υπέθαλψαν , προκάλεσαν και άρχισαν τις περισσότερες σύγχρονες τοπικές στρατιωτικές συγκρούσεις», δήλωσε στην 3η Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας της Μόσχας ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γερασίμωφ, ο οποίος τόνισε πως, «οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποδεχτούν και να συμβιβαστούν με το σχηματισμό των νέων κέντρων εξουσίας», και εξήγησε οτι για να αντιδράσουν χρησιμοποιούν τις «κυρώσεις» και τη βοήθεια στις λεγόμενες φιλο-δυτικές δυνάμεις, αλλά στο τέλος, «η στρατιωτική δύναμη γίνεται το αποφασιστικό τους επιχείρημα».

  Στο περιθώριο της Διάσκεψης, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο, «Ουκρανία» της Ρωσικής πρωτεύουσας , εκπρόσωπος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεκάδες ξένοι μισθοφόροι δρουν στην Ουκρανία στην πλευρά των αρχών του Κιέβου. «Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχει στη διάθεση του το γενικό Επιτελείο», είπε, «δεκάδες ξένοι μισθοφόροι, συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών, συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στη νοτιο-ανατολική Ουκρανία με την πλευρά του Κιέβου».

Στη διάσκεψη της Μόσχας, συμμετέχουν 300 αντιπρόσωποι από 40 χώρες .Οι Χώρες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν . Στις εργασίες της διάσκεψης παίρνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν , της Λευκορωσίας , του Ιράν , του Πακιστάν και της Σερβίας , και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων της Συρίας και του Ιράκ .
Στο πλαίσιο της διάσκεψης θα γίνουν δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με θέμα την «σταθεροποίηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική» και «Το Αφγανιστάν και η Περιφερειακή Ασφάλεια» .
Οι συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις θα συζητήσουν για τα διδάγματα από την
«αραβική άνοιξη » και τον αντίκτυπο της κατάστασης στο Αφγανιστάν για τα γειτονικά κράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...