22/5/14

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Είναι πόλεμος πια!

«Δημοκρατικές» εκλογές αίματος (ευρωπαϊκού τύπου)

ΕΥΡΩΠΗ Η ΤΑΝΞ

35 νεκρούς και 52 τραυματίες έχει η πλευρά των αμερικανόφιλων του Κιέβου, στις σημερινές μάχες σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ.
Άγνωστες ακόμα οι απώλειες των ρωσόφωνων αντιαμερικανικών

Και ο Μπαρόζο λέει τα δικά του. «Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία στις 25 Μαΐου είναι το κλειδί για τη σταθεροποίηση της Ουκρανίας και των περιφερειών», και κάλεσε όλους «να σεβαστούν τα αποτελέσματα των ουκρανικών εκλογών», (και τη βούληση των τεθωρακισμένων, λέω εγώ).

  Ο Τσουτσουνοφ είπε χθες ότι οι δυνάμεις του Κιέβου είναι έτοιμες να επιβάλουν την «τελική λύση».
Σήμερα περίπου 2.000 στρατιώτες με 200 οχήματα στα οποία περιλαμβάνονται αυτοκινούμενα ρουκετοβόλα «Grad», ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ, και βαρέα Άρματα, επιχείρησαν να επιτεθούν στην πόλη του Λουγκάνσκ, αλλά οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, που ανατίναξαν τη Γέφυρα του ποταμού «Seversky Donets» , τους ανέκοψαν στα περίχωρα των πόλεων Rubezhnoye and Lisichansk, όπου συνεχίζονται οι μάχες.
Οι απώλειες της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς, ήταν βαριές. Δεκαπέντε νεκροί και 35 τραυματίες. Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR), κήρυξε τον νόμο και κάλεσε στα όπλα όλους τους άνδρες ηλικίας από 18 μέχρι 45 ετών.

Ταυτόχρονα μάχες γίνονται και στο Ντονιέτσκ. Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Bohdan Senk, δήλωσε στο Radio Liberty (της Cia), ότι στις μάχες στην περιοχή του χωριού Volnovakha του Donetsk , σκοτώθηκαν εννέα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και 17 τραυματίστηκαν, και πρόσθεσε ότι ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Λουγκάνσκ.
Το Associated Press μετέδωσε ότι σε άλλη μάχη, κοντά στο χωριό Blahodatne στο Ντονιέτσκ , τις πρώτες πρωινές ώρες, σκοτώθηκαν 11 ουκρανοί στρατιώτες.

-Το Κίεβο παραδέχτηκε σήμερα ότι πάνω από το 50% των εκλογικών Κέντρων στο Ντονιέτσκ
και το Λουγκάνσκ δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής. Πάντως μέχρι τώρα  μόνο στο 17% των εκλογικών Κέντρων του Λουγκάνσκ, και στο 30% των εκλογικών Κέντρων του Ντόνετσκ, έχουν φθάσει τα ψηφοδέλτια. 

-Ο Πορόσενκο δήλωσε ότι εάν εκλεγεί θα διαλύσει αμέσως το κοινοβούλιο και θα προκηρύξει κοινοβουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: