20/5/14

Βοήθεια έρχονται οι Τούρκοι!

Τρέχουν και δεν φθάνουν οι αθηναίοι φίλοι του Ερντογάν

Η Άγκυρα ανακοίνωσε έρευνες για πετρέλαιο
εκτός του «πρωτοκόλλου Καραμανλή» (του Μοντρέ), στο κοίτασμα του Μπάμπουρα, νότια της Θάσου!

Ο Αβραμόπουλος, είναι στην αναμονή μπας και μιλήσει με τον Τσακ (Χέιγκελ) για να τον παρακαλέσει να «συγκρατήσει» τον Ερντογάν που έχει αφηνιάσει...
Ο πρόεδρος της ΕΕ και της Ελιάς είναι άγνωστο τι κάνει, ενώ ο φον Αντωνάκης είναι πνιγμένος να εξαγγέλλει προσλήψεις με χαμηλό μισθό και επενδύσεις.

Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν έρευνες στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Χαλκιδικής, δυτικά της Σαμοθράκης και νότια της Θάσου, ακριβώς επάνω στα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα για τα οποία φθάσαμε στον παρολίγο ελληνοτουρκικό πόλεμο του Μαρτίου του 1987.
Το κοίτασμα αυτό 10 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ της Θάσου, βρίσκεται σε μικρό βάθος από την επιφάνεια είναι ΑΜΕΣΑ αξιοποιήσιμο και το κόστος εξόρυξης είναι μόλις 4,8 δολάρια /βαρέλι . Το κοίτασμα ειναι «καθαρό» και μπορεί να προσφέρει 200.000 βαρέλια ημερησίως. 

  Με δεδομένο ότι ο Βενιζέλος είναι part time υπουργός και ειδικά την περασμένη εβδομάδα ήταν ουσιαστικά απών από το υπουργείο λόγω προεκλογικής εκστρατείας, μετά από την ενημέρωση του Σαμαρά, που αποφάσισε ότι μοναδική λύση ήταν να ζητηθεί η βοήθεια  των ΗΠΑ , την διαχείριση ανέλαβε ομάδα αξιωματούχων του υπουργείου Εξωτερικών. 

 Τα δύο τουρκικά ερευνητικά πλοία, το Piri Reis και το TCG CUBUKLU (A594), βρίσκονται ακόμα εντός των λιμένων τους. Το πρώτο στο λιμάνι της Σμύρνης και το δεύτερο στην Μαρμαρίδα.

Πηγή Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

A.M είπε...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη .... παύει να είναι σύμπτωση !!!!!
Ο τούρκος χτυπάει στην αναμπουμπούλα και στις αλλαγές ....
Κυπριακό, Ίμια ......
Τώρα περιμένει τον Alexis ......
Βρε τι "ωραία" θεατρική παράσταση που βλέπουμε !!!!!!
Να παιζόταν και για το συμφέρον μας τι καλά που θα ήταν .....
Βέβαια με μαλάκες ποιός θέλει να παίζει ???

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...