22/5/14

Ο Νέος Κόσμος θα είναι «δημοκρατικός»

Οι εντεταλμένοι ντελάληδες της αμερικανικής πρεσβείας δεν ξέρουν αγγλικά και δεν διάβασαν την ιστορική κοινή δήλωση Πούτιν-Τζινπίν της 20ης Μαΐου, και για αυτό δεν ενημέρωσαν τους «επενδυτάς» ότι το ακριβό ευρώ τους και το υποτιμημένο δολάριο δεν αισθάνονται πολύ καλά τελευταία. Η παράγραφος 18 της Κοινής δήλωσης αναφέρει:

«Η Ρωσία και η Κίνα τάσσονται υπέρ της μετεξέλιξης των BRICS σε μηχανισμό συνεργασίας και συντονισμού σε ευρεία γκάμα παγκόσμιων χρηματιστικών-οικονομικών και διεθνών πολιτικών προβλημάτων, μεταξύ άλλων καθιερώνοντας μια πιο στενή οικονομική εταιρική σχέση και δημιουργώντας τάχιστα στο πλαίσιο των BRICS της Τράπεζας Ανάπτυξης και του Ταμείου νομισματικών αποθεμάτων…»

Οι 50 σινο-ρωσικές συμφωνίες μαμούθ προβλέπουν την «παράκαμψη» του δολαρίου στις διμερείς συναλλαγές. Ο ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλουκάγιεφ σε μια ιστορικής σημασίας δήλωση στις 15 Μαΐου, που εδώ πέρασε «απαρατήρητη» είχε πει:

  «Υπάρχουν συναλλαγές όπου δεν μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς τη χρήση του δολαρίου, αλλά υπάρχουν και συναλλαγές όπου θα πρέπει να μειώσουμε τη χρήση του και να το αντικαταστήσουμε με το κινεζικό Γουάν, το Γουόν της Νότιας Κορέας το Ντονγκ του Βιετνάμ, και ούτω καθεξής. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό μεταξύ χωρών που έχουν πλήρεις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις».

Για το λόγο αυτό η τεχνοκρατική Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Federal Reserve προειδοποίησε «διακριτικά» τις «αγορές» ότι σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Ρωσία και την Κίνα η ανάπτυξη της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών ενδέχεται να τεθεί σε…. κίνδυνο.

  ΥΓ. Για καλό και για κακό, οι έχοντες και κατέχοντες, αγοράστε ελβετικά φράγκα. Αγοράστε «φθηνό» χρυσό. Και οι κερδοσκόποι, πάρτε ρούβλια, δεν θα χάσετε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ωραια τα λογια αλλα τελικα η συμφωνια εκλεισε σε dollars για δες εδω http://www.defence-point.gr/news/?p=102946