22/5/14

H «Αυτοκρατορία» της Νέας Υόρκης αντεπιτίθεται

Η απάντηση στις 50 συμφωνίες Μόσχας-Πεκίνου που υπογράφηκαν στην
Σαγκάη και στην κοινή άσκηση του κινεζικού και του ρωσικού στόλου στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας στην περιοχή των νησιών Σενκάκου ήταν η τυφλή τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σινγιάνγκ , την Ουρούμκι, στη δυτική Κίνα.
«Άγνωστοι», επιτέθηκαν στο πλήθος, την κατάμεστη υπαίθρια αγορά της Ουρούμκι, με εκρηκτικούς μηχανισμούς , ενώ ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη. Αποτέλεσμα 31 νεκροί και 94 τραυματίες.
Πίσω από την επίθεση είναι το επιδοτούμενο από τη Σαουδική Αραβία και υποστηριζόμενο από τη Cia «Ισλαμικό Κινήμα» των Ουιγούρων που ζούν στην επαρχία Σινγιανγκ, που μάχονται από το 1949 για την ανεξαρτησία τους από την Κίνα, όπως μάονται και οι μοναχοί του Δαλάι-Λάμα της Cia.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίν, χθες στην Σύνοδο Κορυφής της Σαγκάης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία είχε ζητήσει «μηδενική ανοχή» για την «τρομοκρατία», τα «αποσχιστικά κινήματα» και τον «εξτρεμισμό» και πρότεινε να ενταθεί ο αγώνας κατά των «τριών δυνάμεων του κακού».
Οι «Προκλήσεις για την ασφάλεια στην Ασία είναι εξαιρετικά περίπλοκες|», και «περιλαμβάνουν εκτός από τις περιοχές που βρίσκονται σε κρίσης και τα ευαίσθητα ζητήματα και των εθνοτικών και θρησκευτικών προβλημάτων», είχε πεί , τονίζοντας ότι η τρομοκρατία , το διεθνές έγκλημα , η ασφάλεια στο διαδίκτυο, η ενεργειακή ασφάλεια είναι αυξανόμενες απειλές.
Ο κινέζος πρόεδρος μάλιστα συνέδεσε τις «μεγάλες φυσικές καταστροφές» με τα ζητήματα της ασφάλειας, κάνοντας μια έμμεση αλλά σαφή αναφορά στο σύστημα Χάρπ. Το «απόλυτο υπερόπλο» των αμερικανών. 

  Αναφερόμενοι στην ανάμειξη των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Κινάς, στην ιστορικής σημασίας κοινή τους δήλωση της 20ης Μαΐου, Πούτιν και Τζινπίν είχαν ζητήσει από τις ΗΠΑ να σταματήσουν την οργάνωση, τη βοήθεια, τη χρηματοδότηση ή και την ενθάρρυνση «δραστηριότητων» , που στοχεύουν στην αλλαγή του συνταγματικού καθεστώτος ανεξαρτήτων κρατών, είτε στην υποχρέωση Κρατών να προσχωρήσουν σε οποιαδήποτε Ένωση, Συμμαχία ή Συνασπισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...