30/5/14

Και τώρα η ανεξαρτησία της Σκωτίας

Τα οφέλη της Ανεξαρτησίας

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας και ηγέτης του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP) Alex Salmond που είναι ο επικεφαλής της εκστρατείας για την Ανεξαρτησία , παρουσίασε μελέτη για τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για τους πολίτες εάν αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο .
Κάθε νοικοκυριό θα λάβει ένα ετήσιο « μπόνους ανεξαρτησίας» ύψους 2,000 λιρών.

Ο κ. Salmond ανακοίνωσε ότι τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 5 δις λίρες το χρόνο μέχρι το 2.029-30 , ότι η απασχόληση θα αυξηθεί κατά 3,3% και ότι το μερίδιο της Σκωτίας από την κοινή περιουσία με το Ηνωμένο Βασιλείο είναι αξίας 110 δισ. λιρών.
Ο κ. Salmond είπε ότι « τα οφέλη για την οικονομία είναι στο επίκεντρο της εκστρατεία για την ανεξαρτησία , και θα είναι το κλειδί για τη νίκη», και κατηγόρησε το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου ότι «προσπαθεί να μαγειρέψει τα βιβλία» για να πείσει τους Σκωτσέζους ότι είναι ασύμφορη η ανεξαρτησία.
Το δημοψήφισμα θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου.
Οι δημοσκοπήσεις λένε  ότι περίπου το 16% των ψηφοφόρων είναι ακόμα αναποφάσιστοι. Μεταξύ των αποφασισμένων, από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση το 46-49% ψηφίζει ΝΑΙ και το 51-55% ΟΧΙ.
To Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP) ,στις ευρωεκλογές, στις οποίες ψήφισε μόνο το 33.5%, έλαβε 389,503 ψήφους και ποσοστό 29.0%, ενώ περίπου 200.000 οπαδοί του έκαναν αποχή. Το Scottish Green Party που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Σκωτίας έλαβε 108,305 ψήφους και ποσοστό 8.1%.
Από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών φάνηκε ότι τα σίγουρα ΝΑΙ είναι περίπου 720.000 και τα σίγουρα ΟΧΙ (οι Εργατικοί , οι Συντηρητικοί οι Φιλελεύθεροι, και το UKIP) είναι 830.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...