29/5/14

ΜΟΣΧΑ: Σπρώχνουν για πόλεμο στην Ευρώπη οι ΗΠΑ

83000 δολάρια κάνει μια ζωή για τους ολιγαρχικούς της ΝΤΠ

Ο σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, κ. Σεργκέι Γκλάζιεφ, κατηγόρησε σήμερα 
 τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι προσπαθούν να προκαλέσουν μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη με αφορμή την Ουκρανία για το δικό τους οικονομικό όφελος, όπως έχει γίνει στο παρελθόν.*
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, κάλεσε τη «διεθνή κοινότητα», να εντείνει τις προσπάθειες της με στόχο τη συμμόρφωση του Κιέβου με τις συμφωνίες για την Ουκρανία για να σταματήσει η βία και να αρχίσει αμέσως διάλογος με τις περιφέρειες.
Ο κ. Λαβρόφ επικαλέστηκε την συμφωνία Γιανουκόβιτς-αντιπολίτευσης της 21ης Φεβρουαρίου ,την οποία υποστήριξε η ΕΕ, τη συμφωνία της Γενεύης της 17ης Απριλίου που έχει συμφωνηθεί με τη συμμετοχή της Ρωσίας και η οποία περιέχει τον οδικό χάρτη της Ελβετικής προεδρίας του ΟΑΣΕ , που υποστηρίζεται από όλους τους συμμετέχοντες , εκτός από την ουκρανική κυβέρνηση, και το μνημόνιο Ουκρανίας - ΟΑΣΕ για το καθεστώς των διεθνών παρατηρητών στην Ουκρανία και για την ασφάλεια του προσωπικού του ΟΑΣΕ που δεν επικυρώθηκε , από το Κίεβο.
Στο Κίεβο, ο προσωρινός Πρόεδρος , Oleksandr Turchynov ανακοίνωσε στην Ράντα την κατάρριψη ενός ελικοπτέρου στην ανατολική Ουκρανία και τον θάνατο 14 στρατιωτών. Η «Εθνική Φρουρά» μιλάει για 12.
Οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk ανακοίνωσαν την κατάρριψη δυο ελικοπτέρων της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Το πρώτο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ο Ουκρανός διοικητής των επιχειρήσεων στην περιοχή, στρατηγός Βολοντίμιρ Κουλτσίσκι, μαζί με το επιτελείο του και ομάδα Αμερικανών μισθοφόρων οι οποίοι ήσαν η φρουρά τους, καταρρίφθηκε με βλήμα SA-17 κοντά στον οικισμό Chervony Molochar, του Σλαβιάνσκ. Η βολή έγινε λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση του ελικοπτέρου, γεγονός που σημαίνει ότι είχε στηθεί ενέδρα στην περιοχή και περίμεναν να επιβιβαστούν οι «υψηλοί αξιωματούχοι» και να απογειωθεί το ελικόπτερο πριν την βολή.
Όπως σχολιάζει το defencenet.gr, εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το επίπεδο πληροφόρησης των δυνάμεων αυτοάμυνας. Οι μάχες στην περιοχή συνεχίζονται στο Semyonovsk .
Στο Λουγκάνσγκ παραδόθηκαν 100 Ουκρανοί στρατιώτες σε μια από τις εναπομείνασες βάσεις εντός της νέας αποσχιθείσας δημοκρατίας. Η βάση καταλήφθηκε με έφοδο από τις δυνάμεις Αυτοάμυνας. Η μάχη δεν κράτησε παραπάνω από 10-15 λεπτά.
Tα κρούσματα Ουκρανών στρατιωτών που παραδίνονται αμαχητί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Από το υπουργείο Εσωτερικών, της Ουκρανίας αναφέρουν ότι παρουσιάστηκαν 17000 κρούσματα «προδοσίας» στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Το Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 300 ουκρανοί μισθοφόροι, από τις δυτικές περιοχές, που είχαν πολεμήσει στο παρελθόν στον Βόρειο Καύκασο και πρόσφατα στη Συρία με την πλευρά της αντιπολίτευσης κατά του Μπασάρ Άσαν,τ επέστρεψαν στην Ουκρανία στο διάστημα Μάρτιου-Απρίλιου και τώρα συμμετέχουν με την «Εθνική Φρουρά» στις επιχειρήσεις της ουκρανικής κυβέρνησης εναντίον των κατοίκων, στις νοτιοανατολικές επαρχίες .
Ο Πορόσενκο, που θα ορκισθεί στις 7 Ιουνίου, για να προσελκύσει εθελοντές στον νέο Ουκρανικό Στρατό υποσχέθηκε να αυξήσει τον μισθό από τα 50 δολάρια τον μήνα σε 83 δολάρια την ημέρα και πρόσφερε συμβόλαιο ασφάλειας ζωής 83.000 δολαρίων για κάθε «εθελοντή».
Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε δηλώσεις του από το Ροστόβ είπε ότι, «οι πολίτες περίμεναν ότι οι πρόωρες προεδρικές εκλογές θα έφερναν την ειρήνη , όμως αντί για αυτό είδαν ένα λουτρό αίματος».

* ASTANA, May 29 (Reuters) - An outspoken Kremlin adviser accused the United States on Thursday of trying to stoke a military conflict between Russia and European nations over Ukraine for its own economic gain. Sergei Glazyev, an economic adviser to President Vladimir Putin with responsibility for ties with Ukraine, said the United States' economy and global standing had benefited in the past from wars in Europe. "Now they (the United States) are unfurling a war in Ukraine, after organising a coup and putting their own people in charge, to use Ukraine as a detonator against Russia and Europe," Glazyev told reporters in the Kazakh capital, Astana. "There is growing chaos in Ukraine, and the chaos is increasingly acquiring the traits of a global catastrophe," he said before Russia, Belarus and Kazakhstan signed a treaty creating a new trading bloc. Glazyev said the situation in Ukraine was already a "de facto war". "Any war in Europe results in great gains for America, in the strengthening of its geopolitical influence, and they are sticking to their tradition," he said. Glazyev said Ukraine's newly elected president, Petro Poroshenko, could be considered legitimate only if he halted a military operation to flush out the rebels in the east. "The only the thing he could undertake to legitimise his position, would be to stop the clearly illegal and inhumane operation in the southeast," he said.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...