21/5/14

Βροχή οι συμφωνίες στη Σαγκάη

 
Οι Κινέζοι έριξαν και ζεστό ρευστό
στη ρωσική Οικονομία

MOSCOW, May 21. /ITAR-TASS/. Russian gas monopoly Gazprom will get $25 billion in prepayment from the Chinese National Petroleum Corporation (CNPC) to be allocated for the Sila Sibiri (Power of Siberia) pipeline under the gas supply deal, a source close to Gazprom told ITAR-TASS.

Eδώ τους ξέφυγε, αλλά ο εβραίος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jacob Lew, πήγε στις 13 Μαΐου στο Πεκίνο και απηύθυνε έκκληση προς την Κίνα, «να αποφύγει τη λήψη μέτρων που θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας».
Ο εβραίος έμεινε 40 ώρες στην Κίνα, και στο επίκεντρο των συζητήσεων του ήταν η συναλλαγματική ισοτιμία γουάν, διότι οι «αγορές» διαμαρτύρονται πως το κινεζικό νόμισμα πρέπει να είναι «περισσότερο προσανατολισμένο στην αγορά συναλλαγματικών ισοτιμιών». Ο απεσταλμένος των αγορών, ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια στις «παρεμβάσεις » της Κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας.

Το Πεκίνο δεν εντυπωσιάστηκε και προχώρησε στην υπογραφή 50 συμφωνιών με τη Ρωσία, για την ενέργεια, τις μεταφορές και τις υποδομές. Οι Σινορωσικές συμφωνίες επιτρέπουν στις δύο χώρες να παρακάμψουν το αμερικανικό δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές και να χρησιμοποιούν το γουάν και το ρούβλί . Αυτό αναμένεται να επηρεάσει μεσομακροπρόθεσμα το ρόλο του δολαρίου ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα .

Μια από τις 50 συμφωνίες που υπογράφηκαν χθες ήταν μεταξύ της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας United Aircraft Corporation ( UAC) και της κινεζικής Comac για την συμπαραγωγή και την ανάπτυξη αεροσκαφών που θα αντικαταστήσουν το Boeing - 747 και το Α - 350 της Airbus στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας , της Ρωσίας και των χωρών της ΚΑΚ.
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motor θα επενδύσει 2,1 δις. γουάν (340 εκ. δολ) στη Ρωσία για τη δημιουργία μονάδας που θα παράγει150.000 οχήματα ετησίως.

Αφού έκλεισε το μέτωπο της ανατολής ο Βλαδίμηρος, η Ρωσία επιστρέφει στην Αρκτική. Στην αγία Πετρούπολη ανακοίνωσαν ότι μοίρα του ρωσικού ναυτικού θα πλεύσει στα νησιά της Ρωσίας στον Αρκτικό Ωκεανό για την εξασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων της Ρωσίας στην Αρκτική. Η μοίρα θα επισκεφθεί τα νησιά , «Frantz Josef Land» , «Severnaya Zemlya», «Νέα Νησιά Σιβηρίας» και «Wrangel Island».

ΥΓ. Για όσους γνωρίζουν από γεωπολιτικές θεωρίες η Ρωσία και η Κίνα αποτελούν την καρδιά της γης η δε αμερικανική ήπειρος την περιφέρεια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

'Ολες αυτές τις συμφωνίες τις προετοίμασε ο Σαμαράς με το ταξίδι του στο Πεκίνο με τη συνοδεία του μεγάλου Παπασταύρου, που είναι μέσα σε όλα, φυσικά μετά από εντολή Τούρκογλου ...!!!!!!

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...