20/5/14

Ο Αλβανός είναι αλβανός και δεν αλλάζει

Επεισόδια στα Σκόπια μεταξύ Σλάβων και Αλβανών 

  Από τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή Γκιόρτσε Πέτροφ των Σκοπίων, Aλβανοί και Σλάβοι συμπλέκονται μετά την δολοφονία ενός 18χρονου σλάβου, από έναν νεαρό αλβανό. Το θύμα κυνηγούσε μαζί με τον πατέρα του τον αλβανό που είχε κλέψει το ποδήλατο του θύματος. Όταν ο 18χρονος έπιασε τον κλέφτη εκέινος τον μαχαίρωσε στην καρδιά.
Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη αλλά μολις κυκλοφόρησε η είδηση εξοργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής του Γκιόρτσε Πέτροφ βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι κατά της ανεκτικότητας και κατέστρεψαν καταστήματα , έσπασαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές.
Στην περιοχή του δήμου του Γκιόρτσε Πέτροφ υπάρχει «αλβανικό γκέτο» και αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν σημειωθεί επεισόδια μεταξύ Σλάβων και Αλβανών. Το δημοτικό συμβούλιο του Γκιόρτσε Πέτροβ, απηύθυνε έκκληση να ηρεμήσουν να τα πνεύματα, και κάλεσε την αστυνομία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οπου γης πατα το ποδαρι του αλβανος

διδασκει τι θα πει ηθος και πολιτισμος...

Ανώνυμος είπε...

Στηρίζουμε τον δοκιμαζόμενο λαό της Σερβίας - Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sthrizoume-ton-dokimazomeno-lao-ths-serbias-sugkentrwsh-anthrwpistikhs-boht