11/9/17

Το θαύμα του σύντροφου Λιά

Μπήκαμε και φέτος στη Μεγάλη Εβδομάδα του μαρτυρίου του Μελιγαλά.

Χρόνια προσπαθώ να βρω μια φωτογραφία από το γκρεμισμένο καμπαναριό της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία του Μελιγαλά, όπου ήταν το πολυβολείο του Παναγιώτη Μπένου, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες όλων των ψευδομαρτύρων Ελασιτών, το χτύπησε το κουτσό γερμανικό πυροβόλο που οι «ηρωικοί» Ελασίτες είχαν καταφέρει να στηρίξουν με ….πέτρες.

Αφού λοιπόν εξουδετέρωσαν το πολυβολείο, «60 ελασίτες υπό τον
Κ. Μπασακίδη, κατέλαβαν το ύψωμα , και κατέρρευσε η άμυνα».
Αλλά κανείς δεν θυμάται το γκρεμισμένο καμπαναριό και όσο και να έψαξα στα αρχεία της Μητρόπολης δεν υπάρχει τιμολόγιο για την επισκευή της ζημιάς , διότι προφανώς εκτός του συντρόφου Μινχάουζεν και ο σύντροφος Λιάς έκανε το θαύμα του και το καμπαναριό αναστηλώθηκε μόνο του.
  Το αριστερό παραμύθι λέει ότι ο ΕΛΑΣ μπήκε στον Μελιγαλά μετά από επίθεση που εκδηλώθηκε στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στις 11.30 πμ της 15ης Σεπτεμβρίου , αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.
Ο Μελιγαλάς δεν αλώθηκε. Παραδόθηκε, υπό τις εγγυήσεις των εγγλέζων στρατιωτικών συνδέσμων. 
Είναι εντυπωσιακό για την ομοφωνία των ψευδόμενων κομμουνιστών ότι όλοι κοιτούσαν τα ρολόγια τους, και θυμόντουσαν το 11.30 και σε μισή ώρα, μέχρι τις 12.00 , με το που χτύπησαν το μυδράλιο στο καμπαναριό του προφήτη Ηλία,
οι ταγματασφαλίτες που για δύο μέρες τους θέριζαν, «πανικοβλήθηκαν» και άρχισαν να παραδίνονται. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η βλακώδης και ψευδής ανάμνηση του κατσαπλιά Αρίστου Καμαρινού που είχε αναλάβει τη διοίκηση του 9ου Συντάγματος μετά τον τραυματισμό του ταγματάρχη Αναστασόπουλου, ότι η επίθεση έγινε με πυρομαχικά "ρεφενέ".
Η παραμυθιστορία των κομμουνιστών διαψεύδεται και από απλούς αυτόπτες και «αυτήκοους». Ένας από αυτούς που ήταν παιδί , άκουγε τον καπετάν«Ρίωνα» να φωνάζει στο τηλέφωνο, «έγινε ή συνθηκολόγηση»!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναγιώτης Μπένος είχε καμμιά σχέση με τον καταδρομέα υπολοχαγό Σταύρο Μπένο, που το 1974 κράτησε το Αεροδρόμιο της Λευκωσίας;

http://chalarisargiris.blogspot.com/2014/12/blog-post_12.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Οι ελλαδινοί είναι εξορισμού απολιτίκ με αριστερές ευαισθησίες, αν τυχον πολιτικοποιηθούν γίνονται κομμουνιστές. Οι υποστηρικτές της Χαραυγής είναι κυρίως τσαντισμένοι, τίποτε παραπάνω. Κατά την άποψή μου το ίσλάμ μπορεί να αποτελέσει λύση, πρόκειται για μια παραδοσιακή συντηρητική δύναμη η οποία μπορεί να διώξει την αριστερή προοδευτική χολέρα των πούστηδων και των ανθρωπιστών. Δεν μπορεί η Ελλαδα να κάνει εθνικιστική στροφή διότι εδώ και αιώνες είναι ουρραγός στα πάντα. Θα πρέπει πρώτα να επικρατήσει στην Ευρώπη ο εθνικισμός, αλλιώς θα πρέπει να βρεθεί Ελληνας Χίτλερ που να έχει τις δυνάμεις και τις γνώσεις να παίξει στην παγκόσμια σκακιέρα.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ πας να μας τρελάνεις Χατζάρα. Ήτανε κομμούνι και ο Προφήτης Ηλίας;

Ανώνυμος είπε...

Το 99% παλιών γνωστών που θα βρεις στο φέισμπουκ είναι κατά του Τραμπ, της Χρυσής Αυγής, αντιναζί και τέτοια. Εχουν όλοι φυσική ροπή προς τον νεοταξισμό διότι όλοι θέλουν να ζήσουν από επιδόματα, να είναι γκέυ και να εχουν άιφόουν, βαριούνται να παράξουν το οτιδήποτε. Η Ελλαδα έχει τελειώσει, ίσως η γλώσσα να μείνει για λίγο καιρό ακόμα μέχρι να εποικιστούμε πλήρως.

avdargor είπε...

αν δεν αποδεχτουμε την αληθη ιστορια οι "πατριωτες",οτι οι ηρωικοι ταγματασφαλιτες φερ'ειπειν αποτελεσσαν αυτο που μολις αναφερα,ηρωικοι,τοτε ΕΣΣΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΛΗΡΟΥσ αφανισμου,θα εχουμε οτι βλεπετε.... αλλα κ ειδησεις οπως αυτες...

Σάλος στο Πανεπιστήμιο Πατρών: Βαριούνται να διαβάσουν!- Αντέγραψαν την ίδια εργασία 106 φοιτητές!!!

που ειναι παραγωγα του ιδιου καρκινωματος,κ οπου οι ηρωικοι ταγματασφαλιτες συν αλλων,παλουκωναν κ εκοβαν τα λαρυγγια τοτε εκεινων που σημερα καρθηκινοποιουν......η ιστορια,

η αληθη ιστορια,οι εθνικοσοσιαλιστες του Μεταξα πολεμησαν ιταλους κ γερμανους,για τους λογους του..... κ χασαμε. Κατοπιν υπο το πρισμα των δυο ιδεολογιων της τοτε εποχης κομουνισμου-εθνικοσοσιαλισμου/φασισμου ειχαμε τα νεα δεδομενα κ στην ελλαδα. οι ταγματασφαλιτες παλουκωναν και κομουνιστες κ οχι "ελληνες",εξου κ τα τοσα θυματα προφανως στην ελλαδα,εις ονομα φυσικα του μπολσεβικισμου,που απλα σφετεριστικαν το προσωνυμιο και ελληνικα... για καλυψη,συν βεβαια κ τοων εθνιοφρονων ομαδων που εκανα αντισταση τασσομενοι φυσικα υπερ των Αγγλων κτλπ,αλλα εινια αλλο θεμα αυτο... Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΟΜΙΖΩ ΔΙΑΚΙΩΝΕΙ σε υπερβατικο βαθμο τους ηρωικους ταγματασφαλιτες και οχι μονον αν το δουμε απο μια ποιο παγκοσμια προοπτικη.. αλλα ειναι αλλο θεμα κ αυτο κ θα μπλεξουμε.
αν δε γινει αυτο,θα εχουμε παραδειγματα ελαφροδεξιουληδων τυπου Αδωνι γεωργιαδη..κουλη-μπαρακουντα κτλπ. ....

Ανώνυμος είπε...

@Δευ Σεπ 11, 10:10:00 μ.μ.

"Κατά την άποψή μου, το Ισλάμ μπορεί να αποτελέσει λύση"

Ειδικά, οι κλειτοριδεκτομές είναι λύση.
Όπως και τα αυτομαστιγώματα.
Για τούς αποκεφαλισμούς, δεν το συζητώ καν.

Τί άλλο θα διαβάσουμε ακόμα αναρωτιέμαι...

Ανώνυμος είπε...

Επικοινωνείς ρε φίλε με τον εγκέφαλό σου; Μας λές δηλαδή, ότι το Ισλάμ είναι μια κάποια λύση γιατί θα εξοντώσει τους αριστερούς! Και που το ξέρεις εσύ εκ των προτέρων ότι τα τζιχάντια θα εξοντώσουν μόνο τους αριστερούς; Συμβόλαιο υπέγραψες μαζί τους;

Ανώνυμος είπε...

Ένα είναι σίγουρο, και αυτό είναι η αριστερή 'περηφάνια' των Ελλήνων. Τώρα πόσο περήφανος μπορείς να είσαι για εγκλήματα πολέμου είναι κάτι που μόνο εδώ συναντάς. Βάλε μέσα και τους αδιάφορους που είναι η πλειοψηφία, μία αριστερή μάζα που τρέφεται με προπαγανδιστικο σανο και περίπου 2 μύρια συμπαθούντες θα εξαφανίσουν την Ελλάδα, μέσα σε 50 χρόνια, ότι δεν έκαναν οι σελτζουκοι 500 χρόνια το κατάφεραν με το μαρξιστικο σανο οι μπολσεβικοι ελληνοελληνεζοι.

Ανώνυμος είπε...

...συνεχιζω από το προηγούμενο γιατί ο μέσος συριζομουρης νεανιας με το χαλαρό μουσάκι και την ασθενική λεπτή κορμοστασιά, προγγραματιστηκε να διαβάζει μόνο καμυ-καβαφη-και Μπρεχτ. Δεν μελέτησε ποτέ Δίωνα - πλουταρχο-θουκιδιδη, και όσοι το έκαναν παραμένουν στη μαρξιστική ανάλυση της ιστορίας και ποτέ δεν μπορούν να εξηγήσουν τα ιστορικά φαινόμενα με το πνεύμα της εποχής που συμβαίνουν . Το μαρξιστικο σανο της ασυδοσίας της αμετροεπειας και του τσίπουρου είναι η καθυστέρηση της εξέλιξης. Ο μαρξισμος καθυστερεί την ανθρώπινη - πλανητική εξέλιξη.

Ανώνυμος είπε...

... Συνέχεια και ολοκλήρωση, γιατί οι αρνητές εγκλημάτων πολέμου οπισθοδρομουν την εξέλιξη. (εις μνήμην Ελλήνων μαχητών που έπεσαν προδομένοι) σε μελιγαλα και Πελοπόννησο. Αυτοί που τους πρόδωσαν, έδωσαν και τις συντάξεις, 'εθνικής αντιστασης' στους γενοκτονους τους τα επόμενα χρόνια. Αυτοί που τους οδήγησαν αναγκαστικά στην ξενιτιά για να μην γίνουν δολοφόνοι, αυτοί που τους οδήγησαν στην Αθήνα γιατί δεν είχαν μέλλον στην γεμάτη μίσος και θανατικό επαρχία. Αυτοί που έβαλαν τους μαρξιστες δολοφόνους αιχμαλώτων στην βουλή. Αυτοί είναι συνεργοί των μπολσεβικων μαρξιστων, και στον ίδιο βαθμό και τάξη ένοχοι και συνεργοί για υποθαλψη εγκληματιών πολέμου, αδίκημα που δεν παραγραφεται, όσο και αν τα χρόνια περνούν.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...