19/5/18

Η Μακεδονία του Αη Λιά

Ρεπούμπλικα Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια 
κι άλλες «ονοματολογικές» τρίχες 

Απίστευτη η εφευρετικότητα των πονηρών, για να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός την παραχώρηση της Μακεδονίας. 
Κάθε μέρα ρίχνουν κι από ένα «σύνθετο» όνομα, που όμως είναι δοσμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μένει μόνο το «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς.
 ΟΛΑ τα ονόματα είναι απλώς προσδιοριστικά της Μακεδονίας.Για αυτό και τα διαρρέουν . 
Μασάζ είναι, για να συνηθίσουμε ότι το όνομά τους θα είναι ντε και καλά, «Μακεδονία», με ένα επιθετικό προσδιορισμό μπροστά τον οποίο γρήγορα θα ξεχάσουν όλοι. Δηλαδή, αν μια χώρα λέγεται «Λαϊκή δημοκρατία της Φορμόζας» ή «Ορεινή δημοκρατία της Φορμόζας», πώς θα τη λένε όλοι ; «Λαϊκή», «Ορεινή»ή σκέτα "Φορμόζα"; Δηλαδή, να το πούμε με πιο απλά λόγια: 

Ας υποθέσουμε ότι καταλήγουμε στο «Ρεπούμπλικα Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια» και ο Άγγλος δημοσιογράφος περιγράφει αγώνα της «Ρεπούμπλικα Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια» με την Πορτογαλία. Τι θα λέει δηλαδή; «η μπάλα τώρα είναι στη μικρή περιοχή της «ιλιντένσκα Μακεντόνιγια» ή «η μπάλα τώρα είναι στη μικρή περιοχή της Μακεδονίας»;

 Διάφοροι πολιτικοί απατεώνες σε συνεργασία με συστημικούς δημοσιογράφους, (το 90% δηλαδή των τηλεοπτικών δημοσιογράφων που....παίρνει γραμμή από την πρεσβεία των ΗΠΑ), ξεχύθηκαν να μας ενημερώσουν για το τι είναι το «Ίλιντεν». 
Τέλος πάντων, με την ευκαιρία, έμαθαν και στην Αθήνα για την εξέγερση του Ίλιντεν, δεν είναι κακό. 
Το κακό είναι ότι, όλοι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποτελεί πρόταση το «Ilindenska Republika Makedonija», σε αυτή τη φάση. 
Είναι το χειρότερο όνομα που θα μπορούσε να εφεύρει κανείς και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ξεσήκωσαν όμως συζήτηση και μάλιστα με «πατριωτικούς» τόνους, για να μας πείσουν ότι με το «Republic of New Macedonia», που τελικά θα προταθεί ...νικήσαμε ! Γλιτώσαμε (ούφ !) τα χειρότερα, τύπου Ιλιντένσκα.... 

Το τυράκι (Ιλιντεν) το είδαμε, αλλά είδαμε και τη φάκα (Νόβα).

 Να δούμε τι θα λένε οι ίδιοι άνθρωποι που απορρίπτουν μετά βδελυγμίας το Ιλιντενσκα, όταν έρθει το τελειωτικό Nova Makedonija, που οι υπόλοιποι θα λένε "New Macedonia" και σε τρεις μήνες σκέτο «Macedonia». 

πηγή http://makpress.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...