23/5/18

Ιστορίες «δυστυχισμένων» εποίκων που τους βοηθά το τουριστικό γραφείο της Ανοιχτής Κοινωνίας και του Λάγκλει

Τον βρήκαν να κοιμάται στο σιδηροδρομικό σταθμό του Σεράγεβο. Συστήθηκε στα αγγλικά  ως Πακιστανός «πρόσφυγας από το Κασμίρ», και τον έλεγαν Μοχάμετ Ζαίντ. 
Έφυγε από το Κασμίρ πριν ενάμιση χρόνο και έφτασε στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη πριν από τέσσερις ημέρες, περνώντας από τη Σερβία. Προηγουμένως έμενε και έτρωγε σε κέντρα προσφύγων στην Τουρκία και την Ελλάδα Ελπίζει να ζήσει στην Ιταλία αλλά είπε ότι μπορεί να μείνει και στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη, δεδομένου ότι υπάρχουν μουσουλμάνοι σε αυτήν .
 «Τώρα ελπίζουμε να μείνουμε 15 ημέρες εδώ και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην Ιταλία μέσα από την Κροατία και τη Σλοβενία»,είπε ο «πρόσφυγας» στους δημοσιογράφους. 
 «Φύγαμε από Πακιστάν μαζί με μια μικρότερη ομάδα προσφύγων από το Αφγανιστάν. Στην Τουρκία ενωθήκαμε , με πρόσφυγες από τη Συρία και τη Λιβύη».
Στο Κασμίρ φυσικά δεν υπάρχει πόλεμος αλλά οι ιστούχτορες της ανοιχτής κοινωνίας τον είχαν δασκαλέψει : «Λόγω της συνεχούς αστάθειας μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για το Κασμίρ, δεν μπορούσαμε πλέον να ζούμε εκεί, πουλήσαμε τα πάντα και μετά ε κινούμαστε σε διάφορα μέρη του Πακιστάν. Μετά ξεκινήσαμε για την Ιταλία όπου θέλουμε να εργαστούμε και να ζήσουμε κανονικά» είπε. 

Ο πρόσφυγας είπε ότι ορισμένοι από τους πρόσφυγες, που ταξίδευε μαζί τους , συνέχισαν την πορεία τους προς το Μπίχατς, και άλλοι δέχτηκαν να απογραφούν, αλλά κάποιοι δεν θέλουν λόγω δυσπιστίας». 

Από τον εκπρόσωπο των «ταξιδευτών», που περιέγραψε την ιστορία που του είχε δώσει ο επικοινωνιολόγος φαίνεται το καινούργιο «επάγγελμα». «Επαγγελματίας πρόσφυγας». 

Το ζήτημα που θελα ψάξιμο είναι ποιος οργάνωσε την ομάδα των Αφγανοπακιστανών, ποιος χρηματοδότησε το ταξείδι μεχρι την Τουρκία, ποιος τους προσανατόλισε προς την Ιταλία, ποιος ήταν ο μάνατζερ που τους πέρασε στην Ελλάδα, και ποιοι τους πήγαν στα Σκόπια και τη Σερβία.

 Υπάρχει και δρα και στην Ελλάδα, ένας διεθνής στρατός, ακτιβιστών-πρακτόρων που εργάζονται μαύρα, και φοροδιαφεύγουν και οι οποίοι είναι «γνωστοί» με ορισμενες μυστικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...