26/5/18

Μια ματιά στον γείτονα και στον Ταγίπ

Η Τουρκική πολιτική έχει μακρούς δεσμούς με τις αμερικανικές και αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, την «Κόκκινη προβιά» και την Γκλάντιο. Και μην ξεχνάτε ότι η συντρόφισσα Τανσού, «η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Τουρκίας», ήταν επισήμως στο μισθολόγιο της Υπηρεσίας.

 Στο μισθολόγιο είναι και η μανδάμ Ακσενέρ, την οποία οι ρουφιανοπαπαγάλοι, μας την συστήνουν ως την Μαριν Λε Πεν της Τουρκίας, για να καταλάβουμε περι τίνος πρόκειται. 

Η κ. Ασκενέρ, όπως και ο τέως συνοδοιπόρος του Ταγίπ ο Αμπντουλάχ, προέρχονται από την «αντικεμαλικό» Συνασπισμό και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Cia συμμάχησαν με την «Δημοκρατία». 

Οι τουρκικές εκλογές αφορούν σε ευρύτερα γεωπολιτικά "πράγματα" και όχι μόνο στο Ερντογάν και την υποτίμηση της τούρκικης λίρας.

 Αυτό που έχει ενδιαφέρον,  είναι οι «τουρκικές αναλύσεις» των «ρουφιανοπαπαγάλων», που κάνουν κακή μετάφραση των ανταποκρίσεων της Cia. 

Όσο για τις δημοσκοπήσεις που είναι τόσο έγκυρες όσο και εκείνες που έβγαζαν την Κλίντον Πρόεδρο, το ποσοστά είναι γνωστά. 

Οι «Κεμαλικοί» γύρω στο 20-25% και οι Κούρδοι πάνω από 10%, στο 12-13%. Ο Ταγίπ είναι πάνω από 40% και οι «Ακραίοι» γύρω στο 12%.

 Το ερωτηματικά των εκλογών είναι στις λεπτομέρειες. 

Πόσοι από τους Κούρδους θα ψηφίσουν άλλους «συνεργαζόμενους», πόσοι από το 49% του Ταγίπ θα ακολουθήσουν αυτούς που έφυγαν, πόσους θα τραβήξει η Σουλτάνα, και πόσο κοντά στο 25% θα πάνε οι Ρεπουμπλικανοί-Κεμαλικοί.

 Ο δρόμος είναι μακρύς, και ο Ταγίπ εξακολουθεί μα έχει ρεύμα. Και ο στόχος του είναι ακόμα η νίκη από τον πρώτο γύρο.

Ο Ρετζέπ στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα  κήρυξε  Τζιχάντ κατά των κερδοσκόπων και των ξένων εχθρών της Τουρκίας . "Αδέλφια μου, που έχετε δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι σας πηγαίνετε και μετατρέψτε τα σε λίρα. Θα εμποδίσουμε αυτό το παιχνίδι μαζί", δήλωσε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...