25/5/18

Κάλπη Πετρόπουλου στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΙΔΑΝΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ

 Μεταξύ διχασμού και εκβιασμού των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κινείται η νέα πρόταση της κυβέρνησης για τον ΕΔΟΕΑΠ, με την Αχτσιόγλου να κρύβεται στο γραφείο της και τους «εφιάλτες» των εργοδοτικών πλειοψηφιών της ΕΣΗΕΑ, του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΠΗΕΑ να έχουν βάλει «την ουρά τους κάτω από τα σκέλια». 

Αυτό ήταν το κλίμα που επικράτησε στη χτεσινοβραδινή συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου με τις διοικήσεις των σωματείων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αγοράσει χρόνο, ενόψει της νέας ρύθμισης για τον ΕΔΟΕΑΠ που ήδη συμφώνησε με την τρόϊκα, προσπαθώντας να ρίξει σωσίβιο στους «δικούς» του, που συμμετέχουν στα δημοσιογραφικά προεδρεία. 

Ο πρώτος εκβιασμός στον κλάδο ήταν το «ΝΑΙ» του Νοεμβρίου 2017, 
για τη….. σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, με την τροπολογία που καταργεί δικαιώματα και παροχές και τις ρήτρες ντροπής που τσουβαλιάστηκαν στα προαπαιτούμενα για την τελευταία αξιολόγηση του μνημονίου.

 Κυβέρνηση, εργοδότες και συγκεκριμένες πλειοψηφίες στο Ταμείο και τις Ενώσεις, ουσιαστικά παρέδωσαν τον ΕΔΟΕΑΠ στην τρόϊκα και τη Eurostat. 

Μετά την έκθεση της Eurostat για την ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ στους φορείς «Γενικής Κυβέρνησης» και την έκθεση των τεχνικών κλιμακίων της τρόϊκας, που συνυπέγραψαν Αχτσιόγλου και Πετρόπουλος την περασμένη Παρασκευή, τώρα στέλνουν τον ΕΔΟΕΑΠ στο ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο του Δημοσίου) 
και μπλοκάρουν την εισφορά του 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων μόνο για τις δαπάνες Υγείας. 

Ήδη, ο ΕΔΟΕΑΠ έχει προχωρήσει σε συζητήσεις για συνεργασία με το δίκτυο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Περιφέρεια και όχι μόνο. 

Ο χτεσινός, νέος κυβερνητικός εκβιασμός, αποσκοπεί στο να συναινέσουν τα Δ.Σ των Ενώσεων και του ΕΔΟΕΑΠ σε μια πρόταση προς την τρόϊκα, την οποία έχει «μαγειρέψει» το υπουργείο Εργασίας, ώστε να φανεί σαν να μένει ανοιχτός ο ΕΔΟΕΑΠ για να συνεχίσει να δίνει επικουρικές συντάξεις με όρους Κατρούγκαλου – δηλαδή με μειώσεις άνω του 60%! 

Ήδη, στο «δημοψήφισμα» της …σωτηρίας κορόϊδεψαν τον κόσμο και τον έβαλαν να ψηφίσει το άρθρο 97 του νόμου λαιμοτόμου, που «σφάζει» τα εφάπαξ, τα οποία είναι αμφίβολο εάν θα πληρωθούν, καθώς δεν υπάρχουν τα λεφτά.

 Τώρα, εκβιάζουν για νέα τροποποίηση του καταστατικού, προκειμένου να περάσει και το άρθρο 96 του νόμου Κατρούγκαλου που τσακίζει συντάξεις και παροχές. 

Είναι τέτοιο το θράσος και ο πανικός του Πετρόπουλου για ότι τον περιμένει, που πρότεινε ξεδιάντροπα στη χτεσινή σύσκεψη, στις προσεχείς εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ να μπει ξεχωριστή κάλπη για να εγκριθεί η νέα σφαγή, προεξοφλώντας ότι ο κόσμος θα σκύψει το κεφάλι. 

Μάλιστα, για να χρυσώσει το χάπι στους «δικούς» του, πρότεινε οι παλιές συντάξεις να μη μειωθούν τόσο, αλλά να κοπούν οι συντάξεις και οι παροχές των νέων συναδέλφων από 1ης Ιανουαρίου 2019. 

Χωρίς να λέει πως θα πληρωθούν με τον ΕΔΟΕΑΠ στο κόκκινο Δικηγόρος ο ίδιος θεωρεί ότι έχει «πλάτες» στο προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ώστε όλα αυτά να τα περάσει διορισμένη Εφορευτική Επιτροπή, που θυμίζει άλλες εποχές. 

Το δόγμα διχασμού του ΣΥΡΙΖΑ ως εργαλείο κοινωνικού αυτοματισμού, επαναλαμβάνεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό να το υπηρετεί κόβοντας τον κλάδο στη μέση.

 Αναζητείται τοποθεσία για το συνδικαλιστικό Γουδή. 

24/05/2015 

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...