25/5/18

Η δίκη Κολοκοτρώνη , οι τενεκέδες ιστορικοί του διαδικτύου και άλλα γεγονότα

Σήμερα θα διαβάσετε σε πολλούς σε πολλούς «ιστορικούς» όπως το «Αλμανάκ» ότι στις «25 Μαΐου 1834 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάστηκαν σε θάνατο κατά τη διάρκεια της βαυαροκρατίας». 

Πλην τούτων οι αγράμματοι της Χρυσής Ομελέτας έγραψαν: "Σαν σήμερα το 1834 οι ξενόδουλοι καταδικάζουν σε θάνατο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα .Θλιβερή επέτειος σήμερα, ενδεικτική της δουλοπρέπειας του ελλαδικού κράτους της ξενοκρατίας εκείνης της εποχής, αλλά και της συνέχειας αυτού». 
 Και όλα,  είναι φυσικά λάθος. 

Στις 25 Μάϊου/6 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη. Η απόφαση απαγγέλθηκε 
στις 26 Μαίου/7 Ιουνίου. 

Στις 25 Μαΐου 1807 έγινε το Κίνημα ετων Γιαμακλάρ στην Κωνσταντινούπολη που ανέτρεψε τον Σελίμ. Στις 25 Μαΐου 1807 , ενώ συνεχιζόταν η πολιορκία της Λευκάδας από τον Αλή Πασά, και ο μέγας Βεζύρης Ιμπραήμ Πασάς Χιλμί είχε αναχωρήσει από την πρωτεύουσα για το μέτωπο του Δούναβη όπου συνεχιζόταν η ρωσική επίθεση, εκδηλώθηκε στο φρούριο Ρούμελη Χισάρ του Βοσπόρου, η στάση των «βοηθητικών» Γιαμακλάρ* κατά του Νιζάμ-ι-Σεντίτ και του Σελίμ του Γ, που είχε γίνει Μασόνος, και ήθελε να κάνει την Αυτοκρατορία ανεξίθρησκη σαν την Στοά, και τον οποίο ήθελαν να ανατρέψουν οι ιερωμένοι με επικεφαλής τον Σείχ-Ουλ-Ισλάμ Αταουλάχ Εφέντη. 

Και στις 25 Μάϊου/6 Ιουνίου 1827 παραδόθηκε η Ακρόπολη στον Κιουταχή.
 Ο Φαβιέρος ζήτησε την εγγύηση της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας για την παράδοση της Ακρόπολης Ο ίδιος ο διοικητής της γαλλικής μοίρας Δεριγνύ ανέβηκε στην Ακρόπολη μαζί με το γραμματέα του Κιουταχή για την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης των Ελλήνων και των «Φιλελλήνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...