10/1/20

Ο ΣΥΡΙΖώνυμος δεν θα πάει στα Ιεροσόλυμα


Ο Παναχρειότατος πάσης ΑΓΕλλάδος εδωσε αρνητική απάντηση στην πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για συνάντηση των Ορθόδοξων Προκαθημένων, επειδή έτσι του είπε ο πνευματικός του Τζέφρυ.  

 Μάλιστα, είπε ότι διότι η σύγκληση συναντήσεων και συνάξεων των Ορθοδόξων Προκαθημένων είναι προνόμιο του Παναχρειότατου Οικουμενικού .

Ο τουρκορθόδοξος  Βοθρολυμαίος, διαμαρτυρήθηκε επειδή ο Ιεροσολύμων του έγραψε στα αγγλικά . Αλλά προφανώς, ο Ιεροσολύμων σκέφτηκε ότι θα έστελναν  γράμμα  αμέσως στο Λάγκλευ οπότε το έγραψε αγγλικά για να μην χρονοτριβούν στην μετάφραση.

Πάντως όταν ο  τουρκορθόδοξος  Βοθρολυμαίος έκανε το χατίρι  του Λάγκλευ και έκανε αυτοκέφαλους τους πράκτορες δεν ζήτησε από τον Ποροσένκο ως αντάλλαγμα την επισροφή της ελληνικής εκκλησία του Ευαγγελισμού στην Οδησσό.  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://books.google.de/books?id=gB1tDwAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=de#v=onepage&q&f=falseThe New Ottoman Greece in History and Fiction
von Trine Stauning Willert

2019

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω Χατζάρα ότι τα Θεοφάνεια ο Πειραιώς συλλειτούργησε στην έδρα του με τον Τζερώνυμο κι όταν ο Τζερώνυμο μνημόνευσε τους αιρετικούς της Ουκρανίας, ο Σεραφείμ τσιμουδιά... Δεν τον λες και Παπαφλέσσα...