28/6/10

Κυπριακό μοντέλο και για το Κόσσοβο

Διδάγματα και μαθήματα διεθνούς πολιτικής

Ο νέος συντηρητικός υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Μεγάλης Βρετανίας, κ. David Lidington, πρότεινε στο Βελιγράδι ,την εφαρμογή του « Κυπριακού μοντέλου», σε ό,τι αφορά την είσοδο της Σερβίας στην Ε.Ε. όπως αποκάλυψε ο γραμματέας του σερβικού υπουργείου για το Κοσσυφοπέδιο, κ. Ιβάνοβιτς.
Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο Βελιγράδι , Mary Warlick, δήλωσε , ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν αναμένουν από τη Σερβία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, και κάτι τέτοιο δεν είναι προαπαιτούμενο για τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Το ίδιο ισχύει για την υποστήριξη που παρέχει η Ουάσιγκτον στην ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε. «Όμως, επιθυμούμε να δούμε τη Σερβία να συνεργάζεται εποικοδομητικά με την Πρίστινα, με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τους άλλους σημαντικούς διεθνείς πρωταγωνιστές, στην αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή όλων των πολιτών του Κοσσόβου»,είπε η κυρία Warlick.
Ο κ.Ιβάνοβιτς αποκάλυψε επίσης ότι «ανησυχεί» για το ότι οι «Δυτικές δυνάμεις» θα μπορούσαν να προτείνουν διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου, διότι ο «πραγματισμός» προσφέρει λύσεις που θα ενέπνεαν την διχοτόμηση. «Το εδαφικό, δεν θα τεθεί ούτε από εμάς, ούτε από τους Αλβανούς. Αλλά η Δύση μπορεί να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να λύσει με κανέναν άλλο τρόπο το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και επομένως μπορεί να προτείνει τη διχοτόμηση», είπε ο κ. Ιβάνοβιτς.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βελιγράδι, Βενσάν Ντεζέρ έδωσε την απάντηση της Ευρώπης προς το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον , στο ραδιόφωνο της Cia , (Free Europe, 23/06/2010), λέγοντας ότι, «υπάρχουν πολλά και διάφορα μοντέλα και λύσεις για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, και ότι η λύση είναι ζήτημα χρόνου, υπομονής και επίπονης εργασίας». επίπονου έργου.
«Για κάθε επόμενο βήμα σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να περιμένουμε την γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για το νόμιμο ή όχι της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου», υπογράμμισε, και πρόσθεσε: «Έχουμε 22 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνωρίζουν το Κόσσοβο, και 5 χώρες-μέλη που δεν το αναγνωρίζουν, και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να βρούμε λύση».
Επομένως ο άξονας Λονδίνου –Ουάσιγκτον, προωθεί την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε. χωρίς την προηγούμενη επίλυση του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με το «κυπριακό μοντέλο»,και η διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.

Σπύρος Χατζάρας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα έμαθες πατέρα ξεπέρασα και τον Τσολάκογλου σε προδοσία.

Ανώνυμος είπε...

Αν τύχει(η μαλλον αν κακη τη τυχη) να περάσετε από την Πατησίων μετά τις 12 το βράδυ, στο ύψος από τον Αγιο Νικόλαο μέχρι το τέρμα της Πατησίων, θα διαπιστώσετε οτι εκδίδονται εκατοντάδες αφρικανές.

Ειναι αυτες που διακινει η νιγηριανη μαφια,η οποια εισηχθη στην αθηνα τα 2 τελευταια χρονια απο την Ρωμη που τους εξεδιωξε ο μπερλουσκονι και ο εκει δημος αν θυμαστε την ιστορια!και μαζευτηκαν εδω!

Ουδείς γνωρίζει ποιοί τις εκμεταλλεύονται(οι μαυροι εποικοι της πολυπαθης περιοχης ειναι διπλα στο δρομο ως νταβατζηδες) και τι αρρώστιες κουβαλάνε.
Άκουσα μάλιστα οτι πηγαίνουν και χωρίς προφυλακτικό και η ταρίφα τους μπορεί να κατέβει έως και τα ΠΕΝΤΕ! ευρώ. Τι να πω; ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, ΞΕΠΕΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΝΤΙΑ, ΒΡΩΜΙΑ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ, ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ....ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΟΡΒΟΡΟ; ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ...

Το κρατος και η αστυνομια εκφοβιζουν δε τους οικογενειαρχες και κανουν πλατες στο κακο,τα ναρκωτικα και την πορνεια!!!

αυτοι που οφειλουν να εξασφάλιζουν την προστασια του καλου απο το κακο,απειλουν τους νομοταγεις πολιτες!

τοσο ξεφτιλες ειναι!η λογικη τους απλη.οι καλοι ανθρωποι που εξεγειρονται ειναι πιο ευκολο να καμφθουν απ' οτι τα κακοποια στοιχεια απο την πολιτεια!αρα ποιος ειναι πιο ευκολο να υποταχθει και να αποδεχτει με βια και εκφοβισμο την καταπατηση των δικαιωματων του?οι κατοικοι.

να πως θελουν την κοινωνικη ειρηνη.με τα κοροιδα τους σωστους πολιτες να υποτασσονται στην αθλιοτητα!