22/6/10

14 Χρόνια χωρίς τον Ανδρέα

Για εμάς οι αξίες και τα οράματα του Ανδρέα παραμένουν πάντοτε ζωντανά και επίκαιρα όσο ποτέ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 21 Ιουνίου 2010

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, γίνεται αισθητό το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε για το ΠΑΣΟΚ, το λαό και τον τόπο μας, η απώλεια του ιδρυτή μας και φυσικού ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου.

Μας λείπει ο οραματικός του λόγος, η αποφασιστικότητα του, οι στρατηγικές και τακτικές του κινήσεις.

Μας λείπουν οι αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η πολιτική της κοινωνικής δικαιοσύνης, το αίσθημα σιγουριάς για το σήμερα και το αύριο.

Μας λείπει στον καιρό του Δ.Ν.Τ., ο Ανδρέας της Εθνικής υπερηφάνειας, ο ηγέτης μιας ανεξάρτητης Ελλάδας.

Η καλύτερη τιμή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου είναι η συνέχιση των αγώνων μας για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση.
Είναι ο αγώνας μας για το ΠΑΣΟΚ του σήμερα που θα υπηρετεί πολιτικές προς το συμφέρον του μη προνομιούχου Έλληνα, που θα απλώνει δίχτυ προστασίας για όσους σήμερα πλήττονται από τα νεοφιλελεύθερα οικονομικά μέτρα, που θα υπερασπίζεται τις κατακτήσεις των εργαζομένων, των μισθωτών και των συνταξιούχων, που θα επαναφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία στον πληγωμένο, πικραμένο και απογοητευμένο λαό μας.

«Όποιος παύει να αγωνίζεται, σύντομα πεθαίνει» είπε ο Μ. Μπρεχτ.

Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας γιατί ο λαός μας το έχει ανάγκη.

Για εμάς οι αξίες και τα οράματα του Ανδρέα παραμένουν πάντοτε ζωντανά και επίκαιρα όσο ποτέ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ερχόταν ο Αντρέας το 1981
η Ελλάδα σήμερα θα είχε 25.000.000 πλούσιους κατοίκους.

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΥΡΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ,ΟΜΩΣ ΤΑ "ΟΡΑΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΧΑΛΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ.ΛΥΠΑΜΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Σχεδόν τα κλάματα μ' έχουν πάρει!

Δεν βλέπετε που κατάντησε την χώρα με τους λαϊκισμούς του, παρά κάθεστε και τον λιβανίζετε ακόμη;

Πέρασε σαν λαίλαπα και δεν άφησε τίποτε όρθιο στο πέρασμά του.

Μα δεν ντρέπεστε λίγο, ή τόσο κάφροι είστε;

Ανώνυμος είπε...

Οι ρίζες του κακού

HESIOD είπε...

Κριμα Σπυρο

Ο Α.Παπανρεου αποτελεσε ενα καρκινωμα στην πολιτικη ιστορια της χωρας.
Ειναι η απαρχη της καταστροφικης πορειας της.
Καταστρεφεις την εικονα σου οταν τοποθετεισαι δημοσια υπερ αυτου.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΛΥΠΑΜΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χατζαρα , ο σημερινος πρωθυπουργος τησ χωρας ειναι Παπανδροεβραιου κατα τα λεγομενα σας. Ο Πατερας του τι ηταν; Για την καταγωγη της μητρος του εχετε ακοθσει κατι; Και λιγη τσιπα δεν θα εβλαπτε νομιζω.

Ανώνυμος είπε...

Το ιδανικο θα ηταν να λεγαμε 100 χρονια χωρις τον Ανδρεα....

NIKOLAS είπε...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

Ανώνυμος είπε...

Αντί να βάλει φρένο στην αναδυόμεη κατανάλωση, βούτηξε τους "πεινασμένους γραικύλους" στο μέλι της σπατάλης. Έβαλε τις βάσεις για τη διάλυση της παιδείας, της οικογένειας. Εξόρισε την λιτότητα και το μέτρο από τη ζωή των Ελλήνων. Εξέθρεψε στους κόλπους του κόμματός του αυτό που αποκαλείς σήμερα "ροζ πολτό".
Με βάση την αναξιοκρατία, την αυταρχική δομή, την αλαζονεία και την απαξίωση κάθε ηθικής αρχής, επέπεσε ο κομματικός μηχανισμός πάνω στο δημόσιο και το καταλήστεψε. Ότι δηλαδή αντιστοίχως είχε κάνει και η «επάρατη» δεξιά. Οι ίδιες μέθοδοι, οι ίδιες τακτικές. Αποκλειστικός στόχος να παραμένει ο Ανδρέας στην εξουσία, που αποτελούσε διακαή πόθο και αυτοσκοπό.
Καμία παραγωγική επένδυση.
Φαίνεται σαν να έχουμε να κάνουμε με έναν πολιτικό κύκλο όμοιο με αυτόν που ακολουθούν και οι τραπεζίτες: πρώτα ανοίγουμε τις κάνουλες-Αντρέας και μετά τις κλείνουμε-εκσυγχρονιστές. Αποτέλεσμα; προσφέρουμε αερα κοπανιστό και εις αντάλλαγμα παίρνουμε πραγματικό πλούτο.
Έχεις βρει μια καραμέλα, αυτή με τα ελλείματα που ανεβήκανε τα τελευταία χρόνια και την κοπανάς συνέχεια. Ξεχνάς όμως ότι της οικονομικής παρακμής προηγείται η ηθική παρακμή. Και αυτή η ηθική παρακμή ήταν έργο του Αντρέα. Η ηθική της ΣΠΑΤΑΛΗΣ και της ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΜΕΤΡΟΥ.
Αλλά Σπύρο μεγαλώνεις και δύσκολα αλλάζεις. Οι εμμονές σου θα σε στοιχειώνουν. Λες σωστά πράγματα, αλλά έχεις και εμμονές.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, υπήρξε ο μεγαλύτερος ηγέτης της μεταπολεμικής Ελλάδος! Οι ακροδεξιές ύαινες του πατριωτισμού που βγάζουν φλύκτενες εναντίων του, ας ρωτήσουν πρώτα τον φιλοαμερικανό Παττακό τους, για ποιο λόγο η κυβέρνησή του απέσυρε τη μεραρχία απο την Κύπρο! Αρκετά ποια με τα ακροδεξιά αμερικανάκια που το παίζουν "πατριώτες".

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΝ ΕΔΙΩΞΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΓΥΡΙΖΑΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΤΑ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΕΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ .
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ …