23/6/10

Προνομιακή μεταχείριση αναρχικών και πολιτική εξόντωση του Δ. Παπαγεωργίου

Επίκαιρη ερώτηση στην βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνος Πλεύρης, με αφορμή την για πολλοστή φορά παρεμπόδιση που υπέστη από αναρχικούς συμμορίτες στην Ξάνθη το περασμένο Σάββατο.
Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στην επίκαιρη ερώτησή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη αντιπαραθέτει στην ανενόχλητη και ατιμώρητη δράση των τραμπούκων της αριστεράς την άδικη και καθαρά πολιτική κράτηση του αρχισυντάκτη του «ΕΚ» Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος σήμερα συμπλήρωσε πέντε μήνες προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.
Η επίκαιρη ερώτηση του Θάνου Πλεύρη, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για προνομιακή μεταχείριση των αναρχικών αλλά και για πολιτική εξόντωση του Δημήτρη Παπαγεωργίου είναι η ακόλουθη:

Την Παρασκευή 18.06.10 επρόκειτο κατ’ εντολή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ να ομιλήσει ο ερωτών στο εργατικό κέντρο Ξάνθης με θέμα τον τουρκικό επεκτατισμό. Περί των 40 ατόμων, κατά δήλωση τους αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, κατέλαβαν το χώρο κραδαίνοντας μαζί τους κοντάρια και αυτοσχέδια όπλα και απέτρεψαν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Σημειωτέον παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα στο Ηράκλειο για το οποίο είχατε ενημερωθεί. Με έκπληξη διαπιστώνουμε μια προνομιακή αντιμετώπιση που δείχνετε προς αναρχικούς και αντιεξουσιαστές, στους οποίους επιτρέπετε να καταλαμβάνουν χώρους και να απαγορεύουν σε κοινοβουλευτικό κόμμα να διενεργεί εκδηλώσεις, καθώς δεν δίνεται εντολή στην αστυνομία να μας προστατέψει.

Από την άλλη πλευρά κατόπιν πολιτικής βούλησης κρατείται εδώ και πέντε μήνες ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Ελεύθερος Κόσμος» και «Ελεύθερης Ώρας» Δημήτρης Παπαγεωργίου για υποτιθέμενη κατηγορία διατάραξης κοινής ειρήνης με την επιβαρυντική περίσταση της κουκούλας. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατηγορείται ο εν λόγω δημοσιογράφος ότι φορούσε κράνος ενώ έχει πολλαπλά κτυπήματα στο κεφάλι. Οι κατηγορίες εδράζονται σε ψευδείς μαρτυρίες στελεχών πολιτικού φορέα και εσείς τις αποδέχεστε προκειμένου να μη δυσαρεστηθεί η αριστερά. Η συμπεριφορά σας είναι προκλητική καθώς από τη μία εξοντώνετε δημοσιογράφο που γράφει σε δεξιές εφημερίδες και από την άλλη ανέχεστε τις παρανομίες των αναρχικών.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.Θα καταφέρετε να μας διασφαλίσετε τη δυνατότητα να διεξάγουμε ομιλίες ως πολιτικός φορέας ή θα συνεχίσετε να ενδίδετε στις παράνομες πράξεις των αναρχικών και στην πολιτική Σας των δύο μέτρων και δύο σταθμών;
2.Πόσοι δημοσιογράφοι κρατούνται ως προσωρινώς κρατούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης και εν τέλει θα επιμείνετε στην πολιτική εξόντωση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου;

http://www.elkosmos.gr/index.phpoption=com_content&view=article&id=4625:pandou&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...