21/6/10

Δύσκολα βγαίνει ο λεκές

Επικοινωνιακό παιχνίδι οι ένοχοι, ζητιάνοι οι αθώοι

των Δημήτρη Τσαλαπάτη και Κώστα Μπετινάκη

http://www.styx.gr

Έχουμε την ατυχία, να ζούμε στην πιο δυσώδη περίοδο της πολιτικής ζωής στη χώρα.
Η πολιτική ανικανότητα, των κυβερνώντων φάνηκε από την
πρώτη στιγμή, όταν παρέδωσε την εθνική οικονομία στη διαχείριση των ξένων κέντρων οικονομικού ελέγχου, με κοντόφθαλμο κέρδος την εξόντωση ενός πολιτικού αντιπάλου που ήδη είχε παραδώσει την εξουσία.

Επιτροπές επί επιτροπών αναμασούν τα σκάνδαλα με τον χορό
εκατομμυρίων, ίσως δις, χωρίς να φαίνονται ικανές να αποκαλύψουν και να παραπέμψουν τους πραγματικούς ενόχους.
Ένας νόμος περί ευθύνης υπουργών (υπερπροστασίας μάλλον), που καταγγέλλεται από όλες τις πλευρές του Κοινοβουλίου, παραμένει φραγή στην απόδοση δικαιοσύνης, και παρά τις κραυγές ένθεν και ένθεν των βουλευτικών εδράνων, ουδείς τολμά να τον αγγίξει.
Παρά τις υποσχέσεις περί διαφάνειας του φερόμενου ως σοσιαλιστή
πρωθυπουργού, μια και φέρει και τον πομπώδη τίτλο του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προς το παρόν περιορίζεται να διαχειρίζεται μια αντιλαϊκή οικονομική πολιτική, για την οποία μέμφεται την «τρόικα» του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, που ωστόσο εκείνος κουβάλησε.
Παρακολουθούμε τον τεράστιο ανεμιστήρα των Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης να σκορπά λάσπη προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε στο τέλος να μην υπάρξει κάποιος που να αναγνωρίζεται, αφού όλοι θα βρεθούν «λερωμένοι».
Πέταξαν έτσι, μπόλικη λάσπη και στους δημοσιογράφους
Έχουν περάσει όμως βδομάδες χωρίς να έχει κυκλοφορήσει έστω κι ένα όνομα…
Το πλέον αδύναμο να αντιδράσει προεδρείο στην ιστορία της ΕΣΗΕΑ, βρίσκεται αντιμέτωπο με την ανικανότητα του..
Η αποτελούμενη από έναν συνασπισμό, που πολύ θυμίζει το «βρόμικο ‘89», διοίκηση, απλώς κάνει απεργίες που στην ουσία ταιριάζουν γάντι στ' αφεντικά των ΜΜΕ.
Κάπως έτσι ό δημοσιογραφικός κλάδος βγαίνει χαμένος όλο και περισσότερο επειδή,
- οι κινητοποιήσεις δεν βγάζουν πουθενά, όπως γίνονται
- ο κόσμος απλώς χάνει μεροκάματα για να παριστάνουν κάποιοι στην Ακαδημίας 20 τους συνδικαλιστές.
- ο κλάδος απογοητευμένος- και αυτό είναι αυτό χειρότερο- δεν τους ακολουθεί.
- οι εργολάβοι, εφοπλιστές και λοιποί ευεργέτες που ελέγχουν τα ΜΜΑ, επωφελούνται πρώτοι από το τυφώνα Λοβέρδου, που αβαντάρουν ανοιχτά νύχτα-μέρα
- η ενημέρωση παραδίδεται στην επικοινωνία
- η κοινή γνώμη απλώς βρίζει, χωρίς διάκριση πολιτικούς , δημοσιογράφους και συνδικαλιστές.

Είναι το τέλειο έγκλημα που φέρνει την δικτατορία των εργοδοτών στο όνομα του ανταγωνισμού, που δήθεν, έχει ανάγκη ό τόπος.
Κάποιοι ωστόσο, βολεύονται από τα οικονομικά μέτρα της υποταγμένης σε ξένα κέντρα, πολιτικής. Καθώς και τις αντεργατικές αποφάσεις μιας ανάλγητης κυβέρνησης, που απολύει πλέον των 1000 συμβασιούχων στην ΕΡΤ, δείχνοντας έτσι, πόση σχέση έχει με το κοινωνικό κράτος.
Αντί λοιπόν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ασχοληθεί με τη λάσπη εναντίον των δημοσιογράφων, και να ζητήσει από όλους εκείνους που κατά καιρούς υποστήριξαν πως «γνωρίζουν ονόματα», ακολουθεί τις κομματικές εντολές για «απεργιακές κινητοποιήσεις». Λες και είναι αυτός ο μόνος τρόπος να αντιδράσει ο κλάδος, που έχοντας για όπλο το αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ και μόνο, έχει ανατρέψει αρκετές κυβερνήσεις φέρνοντας στο φως σκάνδαλα πολύ ηπιότερα από όλα εκείνα, που μας ζαλίζουν τα τελευταία χρόνια, χωρίς να υπάρξει
κάποιο αποτέλεσμα.
Η λάσπη εναντίον των δημοσιογράφων είναι μια μέθοδος αντιπερισπασμού, ώστε να αποδυναμωθεί ένας κλάδος που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι φόβητρο σε όλους εκείνους τους «λερωμένους». Όχι βέβαια ότι πρόκειται για έναν κλάδο αδιάφθορων αν σκεφθεί κάποιος τα συμβόλαια, παράθυρα, πρωτοσέλιδα, εταιρίες και άλλα κόλπα.

Για να μην αφήσουμε απ΄έξω και κομματικούς υπηρέτες με συνιστώσες, γραφεία στον Αγιο Παντελεήμονα. Κι άλλους προσηλωμένους στο… κοινωνικό τους έργο με την απεξάρτηση και τις αναπτυξιακές συμπράξεις για τις οποίες ακόμα περιμένει οικονομικό απολογισμό η Κομισιόν.
Άλλωστε σε ένα γενικότερο περιβάλλον όπου περισσεύουν τα λαμόγια, οι κερδοσκόποι, οι αδιαφανείς διαδικασίες, τα φακελάκια, τα δωράκια και οι χαριστικές πράξεις γενικότερα, ο αναμάρτητος τον λίθον πρώτος βαλέτω…
Αλλά, όταν έχουμε επώνυμους δικαστικούς να αμφισβητούν σε συνεντεύξεις τους, ακόμα και το περί δικαίου αίσθημα, δεν είναι παράδοξο ότι τα πειθαρχικά συμβούλια δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να καλέσουν όλους εκείνους που ισχυρίζονται πως «γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα».
Μοιάζει ένας ολόκληρος λαός να είναι παραζαλισμένος από ένα φτηνό επικοινωνιακό παιχνίδι, που έπαιξαν εις βάρος του κάποιοι ερασιτέχνες μάγοι- όπως τους θεωρήσαμε στην αρχή. Στην πραγματικότητα όμως, αποδείχτηκαν υποκινούμενα ξένων
κέντρων, που επιβουλεύονται χρόνια τώρα την εθνική κυριαρχία, ενός λαού που πίστευε ότι είναι ατίθασος.
Λάθος σκέψη. Επειδή στις μεγαλύτερες αποφάσεις παραμένει ουσιαστικά στο περιθώριο. Και δεν έχει πάρει ακόμα με τις πέτρες εκείνους που τον κορόιδεψαν, με το περιβόητο πια εκείνο «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ».
Μόνο που μάλλον εννοούσε ότι τα βρήκε από τους συνταξιούχους και τους νέους που θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα με φιλοδώρημα του διπλανού…

Αλλά καλά να πάθουμε, αφού εξακολουθούμε να ψηφίζουμε ανθρώπους που ουδέποτε πήγαν σε λαϊκή, (όχι για προεκλογικούς λόγους), αλλά για ν’ αναμειχθούν με τον κόσμο του μόχθου, και να πληροφορηθούν πόσο κάνει ένα κιλό πατάτες…
Έχουν όμως εξωχώριες (OFFSHORE) εταιρίες και διαχειρίζονται εκατομμύρια για να αγοράζουν φτωχοκάλυβα στο Κολωνάκι και την Ακρόπολη, φιλέτα σε παραλίες και νησιά και προίκες για τα παιδιά τους από την άγονη γραμμή.
Και βέβαια ουδείς βρέθηκε να μιλήσει όταν η «οικογένεια» έκανε το Καστρί μεζονέτες.
Αλλά είπαμε η επικοινωνία έχει καταπιεί την ενημέρωση και δύσκολα τώρα βγαίνει ο λεκές από τους δημοσιογράφους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ."ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ" ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΟ!

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ?ΤΟΣΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ....

"Ασφαλές το Κέντρο" αλλά το πρόβλημα μεταφέρεται "σκοπίμως" στις γύρω γειτονιές

Κυριοι, πολυ καλη ιδεα το "ασφαλες κεντρο" που προσπαθει να περασει η ΕΛΑΣ και η Κυβερνηση κατ' επεκτασιν… Αλλα λυση δεν ειναι η μετατοπιση….. οχι Κυριοι, με το να αδειαζετε το Κεντρο απο τους αλλοδαπους και τις πασης φυσεως εγκληματικες ενεργειες τους.. (ενας θεος ξερει, τι συμφερον εχετε να το κανετε αυτο τη δεδομενη στιγμη) και να τους οδηγειτε σε αλλες περιοχες, οπως ειναι τα Πατησια (Αγιος Λουκας, και οχι μονο), οχι Κυριοι…αυτο δεν ειναι λυση… Εδω και αρκετο καιρο προσπαθειτε να προωθησετε την επιχειρηση "ασφαλες κεντρο", τα αποτελεσματα της επιτυχημενης σας επιχειρησης, ειναι ηδη εμφανη εκτος Κεντρου. Εχουν πια μετατραπει σε ΓΚΕΤΟ, μεχρι προτινος ησυχες γειτονιες, με τους αλλοδαπους-εγκληματιες να εχουν κυριευσει ολοκληρες περιοχες. Ειναι, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, κυριοι να γινεται εμποριο ναρκωτικων και να υπαρχει τετοιας εκτασης πορνεια σε κεντρικους δρομους, οπως η Πατησιων.

Ειστε, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, κυριοι της ΕΛΑΣ, που οχι απλα δεν αστυνομειται το χωρο, αλλα ισως κανετε και τα στραβα ματια (ενος θεος ξερει γιατι….). Ειναι, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, οι ελαχιστοι εναπομειναντες ελληνες κατοικοι της περιοχης να κλειδαμπαρωνονται τρομοκρατημενοι επι 24ωρου βασεως στα σπιτια τους.. Και απο αυριο, κυριοι, που θα διωξετε ολους τους …εγκληματιες απο το κεντρο, η ζωη τους, στα Πατησια, θα ειναι ακομη χειροτερη… γιατι ολοι οι παρανομοι, ολοι οι εγκληματιες, Κυριοι, δε θα πανε στις χωρες τους… δε θα μετανοησουν…. οχι, Κυριοι, θα πανε στα Πατησια… και θα συνεχισουν εκει το …θεαρεστο εργο τους…. ναι…. και η ΕΛΑΣ… ουτε που θα ασχολειται…. θα εχει να ασχοληθει με το Κεντρο… Κι οταν μας ζητανε απο τη κυβερνηση να ματωσουμε..να ματωσουμε, κυριοι, γιατι οχι?? Αλλα εσεις μπορειτε να μας προσφερετε τη ψευδαισθηση, εστω, οτι ζουμε σε μια ευνομουμενη και ασφαλη χωρα?? φυσικα και οχι, κυριοι….

Οπου και να κοιταξουμε…. το εργο σας…..βρωμαει…. Απειλειται να κλεισετε τα περιπτερα αν δε κοβουν αποδειξεις, και επιτρεπετε σε χιλιαδες λαθρομεταναστες να εχουν καταλαβει τα πεζοδρομια σε κεντρικοτατους δρομους και να πουλανε ανενδοιαστα τα ΛΑΘΡΑΙΑ εμπορευματα τους.. Μαλιστα, ειναι τοσο αναιδεις… τοσο σιγουροι οτι κανεις δε προκειται να τους πειραξει…να τους αγγιξει… που εχουν πια γινει επικινδυνοι… Μια βολτα στην ΑΣΟΕΕ, μπορει να πεισει τον καθενα για του λογου τους αληθες… Α, και αν βρεθειτε στη περιοχη… πατε λιγο πιο κατω στη Χευδεν… Εκει, υπαρχει ακομη ενα δειγμα της αθλιοτητας που επικρατει σε αυτη τη χωρα… εκει δε θα δειτε παρανομους μικροπωλητες…. εκει θα δειτε ειδικους φρουρους και δημοτικους αστυνομικους… γιατι αραγε???αααα… μα προφανως….. ο Γρηγορης, εβγαλε εξω τραπεζακια… και τα ανθρωπακια….που πληρωνονται απο μας….πανε και φυλανε τα τραπεζακια του Γρηγορη… ποσα αραγε να πηρανε οι ανωτεροι τους για αυτο??? Αισχος… 3 και 4 ατομα, φυλανε μη χασει το χωρο με τα τραπεζακια ο Γρηγορης και απεναντι ακριβως το οργιο της διαφθορας, της εξαθλιωσης, του παρεμποριου καλα κρατει….

Αχ Ελλαδα…. μας πληγωνεις…. και σε πληγωνουμε…
Κι οπως ειπε καποτε και η Αφροδιτη Μανου, σε ενα υπεροχο τραγουδι: "για ποιαν Ελλαδα, ρε γμτ…??"
πρεπει να ανασυνταχθουμε… πρεπει να αγαπησουμε και να εκτιμησουμε εκ νεου τη χωρα μας…και πρεπει να μην αφησουμε σε κανενα "εχθρο" εντος και εκτος των πυλων, να επιτρεψει περαιτερω την εξαθλιωση της χωρας μας…
Στο ΧΕΡΙ ΜΑΣ, ειναι….


http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/06/blog-post_7423.html