28/6/10

«Οξεία πουτανίτιδα» η νόσος του κατοχικού καθεστώτος

Τελικά στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό φαίνεται ότι πάσχουν από «οξεία μοντελίτιδα» για να μην χρησιμοποιήσουμε μία άλλη αγοραία λέξη που ξεκινά από "π". Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες και για τρίτη φορά από τότε που είχαμε τις αποκαλύψεις με τον ναύτη Πάρι Κασιδόκωστα, να έχουμε νέο κρούσμα ανάρμοστης συμπεριφοράς και κατάλυσης της πειθαρχίας, αυτή την φορά με πρωταγωνιστές τον Γεράσιμο Ζαγορίτη (υιό του Ελευθέριου Ζαγορίτη, πρώην βουλευτή και πρώην γενικού γραμματέα της Ν.Δ.) και την γνωστή και μη εξαιρετέα Τζούλια Αλεξανδράτου.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, με μάρτυρες της κάμερες του Πολεμικού Μουσείου, του Μουσείου όπου αναπαύονται Τα Όπλα των Ελλήνων, ο νεαρός ναύτης Γεράσιμος θεώρησε σκόπιμο να έχει μια «καυτή βάρδια» με την Τζούλια Αλεξανδράτου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα VETO.

Tο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (Ε.Δ.Ε.) από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, για τον εντοπισμό ευθυνών και τον καταλογισμό τους σε τυχόν υπευθύνους για τα όσα φέρεται να έλαβαν χώρα στο Πολεμικό Μουσείο.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ο αρχηγός του Γ.Ε.ΕΘ.Α. πτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος στις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην είσοδο του Πολεμικού Μουσείου και, αφού διαπιστώθηκε ότι στο υλικό φαίνεται η Τζούλια Αλεξανδράτου να μπαίνει στον χώρο του μουσείου στις 5 τα ξημερώματα, αμέσως διετάχθη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η Τζούλια φαίνεται να συνομιλεί με τους σκοπούς στην πύλη και να βγαίνει χαιρετώντας τους οπλίτες.

Ο γιός του Λευτέρη Ζαγορίτη, πάντως, έχει ήδη καταθέσει στα πλαίσια της διενεργούμενης ΕΔΕ και έχει αποδεχθεί το γεγονός.

Δεν φταίνε τόσο οι γόνοι, όσο οι οικογένειες τους που έχουν δώσει τέτοια κοινωνική και εθνική αγωγή στα παιδιά τους. Αλλά, για να λέμε και τα «σύκα-σύκα», ευθύνονται και οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΘΑ: Αν το πρώτο κρούσμα οδηγούσε σε στρατοδικείο, μετά φυλακή και μετά μετάθεση σε βραχονησίδα, το δεύτερο μπορεί να μην υπήρχε ποτέ... Αλλά και τώρα δεν είναι αργά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: