25/6/10

Στο 68,39% η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας μετά τη βομβιστική επίθεση

Σε αστρονομικά επίπεδα απογειώθηκαν οι τιμές των ασφαλίστρων ελληνικού χρέους από την περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, καθώς και ενώ βρίσκονταν, ήδη, σε ιστορικό ρεκόρ το απόγευμα της Πέμπτης, στις 968 μονάδες, προσδίδοντας πιθανότητα πτώχευσης της τάξης του 56%, μετά τη βομβιστική επίθεση στο γραφείο του κυρίου Χρυσοχοϊδη, βρέθηκαν με ένα άλμα στις 1117 μονάδες, με την υπολογιζόμενη με αυτά πιθανότητα πτώχευσης να εκτινάσσεται στο 68,39%, 10 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το αντίστοιχο για τη Βενεζουέλα, η οποία μέχρι την Τετάρτη βρισκόταν στην 1η θέση μεταξύ των πιθανότερων προς πτώχευση κρατών.

Η χρηματοπιστωτική θέση της Ελλάδας έχει γίνει εξαιρετικά άσχημη, ξεπερνώντας κατά πολύ τα επίπεδα στα οποία είχε βρεθεί πριν από την ψήφιση του πακέτου στήριξης, ενώ σύμφωνα με διαχειριστές κεφαλαίων και τραπεζίτες στο Λονδίνο, η προσδοκώμενη πολιτική αστάθεια προεξοφλούνταν, ήδη, στα επιτόκια των ομολόγων και των ασφαλίστρων χρέους αλλά μετά την τελευταία εξέλιξη οι αγορές προετοιμάζονται για ακόμη χειρότερα σενάρια.

Στην αγορά μετοχών, το ΧΑ πρωταγωνίστησε αρνητικά την Πέμπτη, οδηγώντας τις διεθνείς αγορές χαμηλότερα, καθώς η είδηση για την καταγραφή νέου ιστορικού ρεκόρ από τα ελληνικά CDS προκάλεσε συνολική αύξηση του χρηματοπιστωτικού ρίσκου που συνδέεται με το κρατικό αλλά και το τραπεζικό χρέος.

Μέσα στο περιβάλλον αυτό, με τη μεγαλύτερη αστάθεια των τελευταίων 10 ετών,

η μηχανική ανάλυση του 3F2010 ή οποία πρόλαβε να μειώσει αισθητά τη θετική βαθμολογία του ΓΔ από την Τρίτη και να βαθμολογήσει αρνητικά τη βραχυπρόθεσμη τάση του από την Τετάρτη, μετά από 9 διαδοχικές θετικές βαθμολογίες, πρόσφερε ένα δίχτυ ασφαλείας για τους επενδυτές, παρέχοντας τους ένα έγκαιρο και έγκυρο προειδοποιητικό σήμα για την αλλαγή της τάσης και την αύξηση του ρίσκου διακράτησης αγοραστικών θέσεων στο ΧΑ.

Επίσης, σύμφωνα με το 3FVIP.com, το σύστημα έχει βαθμολογήσει θετικά εδώ και 2 συνεδριάσεις μία σειρά ETFs που κερδίζουν από την πτώση βασικών χρηματιστηριακών δεικτών μετοχών, με αποτέλεσμα να παρέχεται μία σημαντική ευκαιρία για την αντιστάθμιση του ρίσκου από την πτώση αλλά και για την καταγραφή κερδών.

Θετική μακροπρόθεσμη βαθμολογία διατηρεί το σύστημα στο χρυσό, ο οποίος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της Πέμπτης, καθώς προσέλκυσε για άλλη μία φορά κεφάλαια που αναζητούν ασφάλεια μέσα στο περιβάλλον υψηλού χρηματιστηριακού ρίσκου.

ΕΚΤΑ: info@ekta1.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βγήκαν οι Αλαφούζοι... αυτοί που έλεγαν πως ο Έλληνας φταίει για την κατάντια της οικονομίας...(άραγε και σε αγγλία,πορτογαλία,ισπανία, ο Έλληνας φταίει?) και λένε να πάμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά 4 εκατομύρια άνθρωποι (τόσους ονειρεύονται) με αναμένο ένα κεράκι (χαχαχα εξεβραϊσμένες πρακτικές) ώστε να δηλώσουμε ότι καταδικάζουμε τις βομβιστικές επιθέσεις με θύματα αθώους... Ερωτώ. Έστω ότι ένας αρχιληστής,αρχιπροδότης,αχρείος ανθέλληνας, αποφασίζει και διατάζει, νομοθετεί και αγορεύει εναντίων του κοινού έθνους μας. Σε μια δημοκρατική κοινωνία, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των ενεργειών του. Γιατί θα πρέπει να πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι ΑΘώους για να τον προστατεύουν? Οι βομβιστές είναι εξίσου αυτουργοί με αυτούς που αποφάσισαν ότι τα δημόσια πρόσωπα χρειάζονται προστασία. Φυσικά και καταδικάζω την βομβιστική επίθεση ώς βαρβαρότητα. Θεωρώ όμως και ότι ο εξαναγκασμός του να προστατεύουν τα "σκατά"-πολιτικούς αθώοι πολίτες είναι εξίσου βαρβαρότητα και πρέπει να σταματήσει. Οι καθαροόι άνθρωποι σε έργα και συνείδηση δεν έχουν ανάγκη καμίας προστασίας, διότι τους προστατεύει η ίδια η κοινωνία. Και ποιον κοροϊδεύουν οι αλαφούζοι? Με ένα κεράκι ο βομβιστής-δολοφόνος θα αποκτήσει συνείδηση? ή ο πολίτης-κορόιδο θα ξεφτιλίσει την επιθυμία του να δεί μια βάρβαρη δικαιοσύνη μπρός στην υπακοή στα πρόβατα της δημοκρατικοδικτατορίας?