24/6/10

Νέα προδοτική «πρωτοβουλία» του Κεμαλ Τρεμόπουλου

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Τρεμόπουλου(γνωστός στην Ελλάδα για φιλοσκοπιανές και φιλοτουρκικές θέσεις ), η πρόταση έρχεται να συμπληρώσει παλαιότερο σχέδιο της κυπριακής κυβέρνησης να δεχθεί την επίσημη επαναλειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό ευρωπαϊκή διοίκηση για τις ανάγκες και των δύο κοινοτήτων, με αντάλλαγμα την επιστροφή των Ελληνοκύπριων κατοίκων της πόλης στα σπίτια τους.

Την πρόταση για Πράσινη Αμμόχωστο είχε παρουσιάσει ο Κεμάλ (Μιχάλης) Τρεμόπουλος κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, τον Αύγουστο του 2009.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι το 1974 η Αμμόχωστος ήταν το μεγαλύτερο λιμάνι της Κύπρου αλλά και η καρδιά του κυπριακού τουρισμού. Από τότε, η ελληνοκυπριακή ζώνη της παραμένει νεκρή πόλη, περιφραγμένη και απροσπέλαστη τόσο για τους κατοίκους της όσο και για επισκέπτες.Η πρόταση για πράσινη ανοικοδόμησή της θα μπορούσε να περιλαμβάνει ευρείες και δημιουργικές παρεμβάσεις, όπως ανασχεδιασμό των εγκαταλειμμένων κτιρίων για ελαχιστοποίηση των απαιτήσεών τους σε ενέργεια, οικιακές εφαρμογές ανανεώσιμης ενέργειας, υποδομές επαναχρησιμοποίησης του νερού από βιολογικό καθαρισμό, υποδομές για ποδήλατο και δημόσια συγκοινωνία, πεζοδρομήσεις, έργα πρασίνου και βιοκλιματική διαμόρφωση δημόσιων χώρων, έργα προσπελασιμότητας ατόμων με αναπηρία, εξοπλισμό για ανακύκλωση και κομποστοποίηση απορριμμάτων, δίγλωσσες εφαρμογές τηλεματικής, αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η πρόταση για Πράσινη Αμμόχωστο συνδυάζει την πράσινη οπτική για το αστικό περιβάλλον με την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους αλλά και την περαιτέρω επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων με την άρση της οικονομικής απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy και http://kipriakon.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΖΕΦΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΊΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian υποστηρίζει πως «η Ελλάδα βγάζει τα νησιά της προς πώληση για να σώσει την οικονομία». Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας υποστηρίζει πως η Ελλάδα κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της και εξετάζει την πώληση νησιών καθώς αδυνατεί να βρει πόρους για την ανάπτυξη των υποδομών τους.

Σύμφωνα με την συντάκτρια του άρθρου, η Ελλάδα, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της, διευκολύνει τους πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να αποκτήσουν ένα ηλιόλουστο νησί, πουλώντας ή ενοικιάζοντας με μακροχρόνιες μισθώσεις περίπου 6.000 νησιά.

Ο Guardian υποστηρίζει, πως σύμφωνα με τις πηγές της, μια μεγάλη έκταση στη Μύκονο, είναι ήδη προς πώληση. Όπως αναφέρει, η περιοχή κατά το ένα τρίτο (1/3) ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο ψάχνει για αγοραστή πρόθυμο να εισφέρει κεφάλαια και να αναπτύξει τουριστικό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. Ακόμη, αναφέρει πως στην ιστοσελίδα Private Islands έχει αναρτηθεί προς πώληση το νησί «Ναυσικά» στο Ιόνιο, προς 15 εκατ. ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχουν μικρά ακατοίκητα νησιά στην Ελλάδα τα οποία μπορεί να πωληθούν προς 2 εκατ. ευρώ έκαστο, δηλαδή φθηνότερα από μια κατοικία στο Τσέλσι. «Μερικά από τα πολυάριθμα νησιά της χώρας, είναι μικροσκοπικά που θα μπορούσαν οριακά να φιλοξενήσουν μία ξαπλώστρα», αναφέρει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας.

Η συντάκτρια αναφέρει πως μόνο 227 ελληνικά νησιά είναι πυκνοκατοικημένα και πως η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε δυνητικές πωλήσεις οφείλεται στην αδυναμία του Κράτους να αναπτύξει βασικές υποδομές ή να φυλάξει τις συγκεκριμένες περιοχές. «Η ελπίδα είναι ότι η πώληση ή η μακροχρόνια μίσθωση ορισμένων νησιών θα προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα», τονίζεται στο άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΖΕΦΡΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΣ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ.

Η απόγνωσή του τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Ο λόγος, για έναν 57χρονο Λαρισαίο, ο οποίος βρέθηκε χθες απαγχονισμένος από συγγενείς του, λίγο μετά τις 20:00, σε περιοχή που βρίσκεται πίσω από το ΚΤΕΛ της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος οικογενειάρχης ενδέχεται να προέβη στην αυτοχειρία διότι εδώ και αρκετό καιρό παρέμενε άνεργος.