29/6/10

Τα προνόμια των Λαθρο-μεταναστών

Oι ΛΑΘΡΟ με 3 χρόνια εργασίας θα παίρνουν μεγαλύτερη σύνταξη από τους Ελληνες ασφαλισμένους!!!


της Ελίνας Γαληνού

http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/06/3.html

Οσα και να συζητούνται περί πιθανών τροποποιήσεων του ασφαλιστικού στο μέλλον, ένα είναι βέβαιο. Οι ανήκοντες στις νεώτερες γενιές, για να πάρουν στα χέρια τους μια άρτια και αξιοπρεπή σύνταξη, θα πρέπει να έχουν ...το κοκκαλάκι της νυχτερίδας. Η κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, θα αντιστοιχεί οπωσδήποτε σε μερικές δεκαετίες εργασίας και με όρους ασφαλώς πολύ σκληρότερους απ΄αυτούς που γνωρίζαμε ως τώρα. Η Ευρωπαική Ενωση, η οικονομική κρίση, οι απαιτήσεις της τρόικα, έτσι επιβάλουν.
Θα ισχύει όμως για όλον τον πληθυσμό της χώρας αυτό; Διότι αν συγκρίνουμε τα δικά μας ασφαλιστικά δικαιώματα με κείνα των μεταναστών, γεννάται το ερώτημα "Ποιός τελικά είναι ο προνομιούχος σ΄αυτή τη χώρα; Οι ελληνοποιηθέντες μετανάστες ή οι Ελληνες γέννημα-θρέμμα του τόπου τους;" Θα μου πείτε τώρα ότι ατυχώς συγκρίνουμε τους ντόπιους Ελληνες με τους αναξιοπαθούντες που έφυγαν κακήν κακώς από τις χώρες τους γιατί δεν είχαν στον ήλιο μοίρα..Και όμως, η Ελλάδα γι΄αυτούς κατέληξε Γή της Επαγγελίας.
Οι μετανάστες έρχονται, βρίσκουν εργασία και κερδίζουν στην Ελλάδα τα χρήματά τους. Απολαμβάνουν φορολογική ασυλία, ενώ αποδείξεις ποιός τους ζητάει και πότε δίνουν; Οι δράσεις του παρεμπορίου που διακινείται ως επί το πλείστον από μετανάστες, έχουν γονατίσει το νόμιμο εμπόριο, ενώ η παράνομη διακίνηση αντιγράφων διαφόρων αντικειμένων και DVD, μας έχουν φέρει στην τρίτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα παράνομα αντίγραφα λογισμικού και ταινιών. Ολες αυτές οι εισπράξεις-ως γνωστόν- είναι μαύρες. "Ναί αλλά με τα χρήματα που κερδίζουν, συμβάλουν στην εγχώρια κατανάλωση" θα μας πούν ίσως..Αυξάνοντας όμως την κατανάλωση χωρίς αντίστοιχη αύξηση φορολογικών εσόδων, διογκώνουν την εικόνα της φοροδιαφυγής για το ελληνικό κράτος. Τα χρήματα που μαζεύουν, τα στέλνουν στις πατρίδες τους αντί να τα καταθέτουν στις δικές μας τράπεζες προς ενίσχυση της εγχώριας ρευστότητας. Με λίγα λόγια, τα κέρδη δικά τους και η ζημιά δικιά μας...
Και ενώ τα ταμεία είναι μείον και προ του αγώνα να διασωθούν, θυσιάζονται πολυετείς κόποι των Ελλήνων, οι αλλοδαποί με 1000 ένσημα (που αντιστοιχούν σε περίπου 3 χρόνια εργασίας), δικαιούνται πλήρη προνοιακή σύνταξη που με τα επιπλέον και το επίδομα αλληλεγγύης, ίσως φτάνει και 650 ευρώ! Βασική προυπόθεση βέβαια είναι να δηλώνουν τόπο κατοικίας στην Ελλάδα, αλλά πόσοι το τηρούν αυτό; Και ενώ κανονικά ισχύει ότι αν επιστρέψουν στη χώρα τους, θα δικαιούνται ένα πολύ μικρό ποσοστό σύνταξης από την Ελλάδα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μένουν εδώ κανά δίμηνο και όλον τον υπόλοιπο καιρό στις χώρες τους, επωφελούμενοι του εκεί φθηνού κόστους ζωής.
Σε άλλες χώρες της ΕΕ και η ιθαγένεια χορηγείται πολύ δύσκολα και η σύνταξη στους μετανάστες, αντιστοιχεί στο 1/4 της κατώτατης σύνταξης. Εμείς όμως έχουμε να καμαρώνουμε ότι είμαστε η Γή της Επαγγελίας για τους αναξιοπαθούντες και να παρηγοριόμαστε ότι μέσω αυτών εξασφαλίζουμε φθηνά εργατικά χέρια! Αφού στο μεταξύ έχουμε επιβαρυνθεί μερικές δεκάδες εκατομμύρια από τα άμεσα και έμμεσα προνόμιά τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το καταστροφικό έργο ενός ηλίθιου προδότη

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΠ=αλβανοτσάμης!!!!