24/6/10

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης απαντά σε Δραγώνα και Διαμαντοπούλου

Η νέα ιστορία

Επιθυμών να συμβάλω στη νέα κατεύθυνσι του σχολικού βιβλίου ιστορίας με σκοπό να αμβλυνθούν οι Ελληνικές ακρότητες για τους Τούρκους, στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, σας αποστέλλω ωρισμένας γενικάς απόψεις μου. Ας αρχίσουμε από το 1453.
Εκείνη την εποχή παρουσιάσθηκαν στην πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας οι Τούρκοι. Αυτοί ήσαν ανέκαθεν ένας ειρηνικός και φιλήσυχος λαός. Βασική απασχόλησίς τους ήσαν τα γράμματα και οι τέχνες. Η συμβολή τους στον ανθρώπινο πολιτισμό υπήρξε και παραμένει σημαντική. Αν δεν υπήρχαν οι Τούρκοι, δεν θα είχαμε φιλοσοφία, γλυπτική, αρχιτεκτονική, αθλητισμό κ.τ.κ. Οι Τούρκοι διέπρεψαν επίσης στην λογοτεχνία. Μεγάλοι Τούρκοι διέπρεψαν επίσης στην λογοτεχνία. Μεγάλοι Τούρκοι τραγικοί ήσαν Μεχμετύλος, ο Μουσταφλής, ο Χασανίδης κ.ά.
Σπουδαία υπήρξε προσέτι η συμβολή των Τούρκων στις επιστήμες, όπως στα μαθηματικά, στην γεωμετρία, στην ιατρική κ.τ.λ. Επιφανέστερος Τούρκος ιατρός, που από πολλούς θεωρείται ιδρυτής της ιατρικής ήταν ο Αχμετλιός και φυσικά πρέπει να αναφέρουμε, ότι απ' όπου επέρασαν οι Τούρκοι άφησαν απαράμιλλα δείγματα του πολιτισμού τους, όπως θέατρα, στάδια, βιβλιοθήκας κ.τ.λ.
Βέβαια και οι Έλληνες έκτισαν δύο-τρία θέατρα, όπως της Εφέσου, που όμως δεν συγκρίνεται με τα τουρκικά και δι' αυτό οι Τούρκοι εκεί δεν δίδουν παραστάσεις δραμάτων, αλλά οργανώνουν καμηλοδρομίες. Αξιοσημείωτα είναι και τα ήθη των Τούρκων, τα οποία χαρακτηρίζονται από αγάπη προς τον συνάνθρωπο, πραότητα, καλωσύνη, με συνέπεια να επικρατήση η φράσις «έγινε Τούρκος», που σημαίνει ευγενέστατη συμπεριφορά.
Ένας τέτοιος ανώτερος λαός δεν μπορούσε να περάση απαρατήρητος από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Μόλις τους είδε, αναχώρησε από τα φτωχά ανάκτορά του και επισκέφθηκε την πλούσια σκηνή του Μωάμεθ. Με επιμονή του ζήτησε να τον φιλοξενήση στην Πόλη και στην Ελλάδα. Ήταν μία μοναδική ευκαιρία να εκπολιτισθούν οι Έλληνες, από την επαφή τους, με τους Τούρκους.
Ο Μωάμεθ στην αρχή δεν ήθελε, διότι εφοβείτο μήπως οι Τούρκοι, που θα εγκατασταθούν στις Ελληνικές πόλεις, χάνουν τα πνευματικά τους ενδιαφέροντα. Τελικά, υπεχώρησε και αποφάσισε να παραμείνουν στις Ελληνικές χώρες όχι για πολύ καιρό μόνο για τετρακόσια χρόνια.
Τις άριστες σχέσεις Ελλήνων-Τούρκων διαταράξανε κάποιοι Έλληνες ακραίοι.
Αυτοί ήσαν διάφοροι ξενοφοβικοί και ρατσιστές, όπως ο Ρήγας που κυκλοφόρησε μάλιστα και βιβλίο («Θούριος») στο οποίο προσέβαλε τους Τούρκους ως Έθνος και διέγειρε φυλετική διάκρισι και μίσος κατά των Τούρκων. Ευτυχώς, οι εκπρόσωποι ενός Παρατηρητηρίου συμφωνιών εμήνυσαν τον Ρήγα για ρατσισμό κ.τ.λ. Τελικά, τον σκότωσαν, διότι τότε λειτουργούσε η υπέροχη οθωμανική δικαιοσύνη, όχι όπως τώρα, που οι ρατσιστές αθωώνονται.

Ζούσαμε αγαπημένοι

Έτσι, φθάνουμε στο 1821. Τότε, αρκετά τυχοδιωκτικά ακραία στοιχεία σαν τους Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Νικηταρά κ.τ.λ. μαζί με φασιστικές ομάδες της εποχής βιαιοπραγούσαν εναντίον των φιλησύχων Τούρκων και τους ζητούσαν να φύγουν από την Ελλάδα, στην οποίαν τόσα πολλά προσφέρανε.
Οι Τούρκοι, εκ φύσεως ήπιοι χαρακτήρες, αποφάσισαν να φύγουν.
Αλλά συνάντησαν την αντίδρασι του Ελληνικού λαού, που ξεχύθηκε στους δρόμους για να τους εμποδίση, διότι ο Ελληνικός λαός αγαπούσε βαθειά τους Τούρκους και τους ευγνωμονούσε για την ευημερία των Ελλήνων.
Μεγάλοι ιστορικοί, όπως ο Ισμέτ Σκατά, περιγράφουν συγκινητικές στιγμές αποχωρισμού Ελλήνων-Τούρκων. Στην Ήπειρο οι κάτοικοι δεν άντεχαν τον χωρισμό και γνωρίζουμε όλοι, ότι πολλές γυναίκες του Ζαλόγγου πέσανε στον γκρεμό, διότι δεν είχε νόημα η ζωή τους δίχως Τούρκους. Στο Μεσολόγγι οι Έλληνες προσφέρανε τα σπίτια τους στους Τούρκους για να μείνουν και κάποιοι να φύγουν. Είναι η γνωστή έξοδος του Μεσολογγίου.
Ωστόσον, οι ακραίοι, φασίστες, ακροδεξιοί, ρατσιστές, αντισημίτες κ.ά. δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα με τον εθνικισμό και τον φανατισμό τους. Μάλιστα, ένας - αν δεν με απατά η μνήμη λεγότανε Αθανάσιος Διάκος - σ' επίδειξι ρατσισμού και εθνικισμού καυχιότανε, ότι «Γραικός γεννήθηκα και γραικός θα πεθάνω». Αφού οι Τούρκοι είδαν, ότι υπήρχαν Έλληνες που δεν τους θέλουν, σηκώθηκαν και έφυγαν. Όμως, οι ακραίοι δεν ησυχάσανε. Υποδαυλίσανε επαναστάσεις και το 1912 ανάγκασαν τους Τούρκους να φύγουν και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Και πάλι, οι εθνικιστές με τον φανατισμό που τους διέκρινε, εκστρατεύσανε εναντίον των Τούρκων στην Μικρά Ασία.
Τελικά, το 1922 οι Τούρκοι με διπλωματικότητα και αβρότητα έπεισαν τους Έλληνες να αποχωρήσουν από την Μικρά Ασία. Τους διευκόλυναν να φύγουν από την Σμύρνη, αλλ' εκείνη την ημέρα απεργούσαν οι ναυτικοί και έγινε συνωστισμός στην παραλία.
Από τότε, Έλληνες και Τούρκοι γείτονες και φίλοι, ζουν αγαπημένοι, ο ένας δίπλα στον άλλο. Μπορεί κάποιοι ακραίοι να φωνάζουν, αλλ' έχομεν την Διαμαντοπούλου, την Ρεπούση, την Δραγώνα, τον Ηρακλείδη, τον Φούφουτο κ.τ.λ. και προ παντός τον πρωθυπουργό μας, που σαν νέος Παλαιολόγος καλεί τους Τούρκους να έλθουν στην Χώρα, να φέρουν τον λαμπρό πολιτισμό τους, τα ήθη και έθιμά τους. Καθήκον των νέων γενεών είναι να φροντίσουν να αναπτυχθούν στενές σχέσεις Ελλάδος -Τουρκίας.
Να αγαπάμε τους Τούρκους, διότι αλλοιώς δεν θα διαλυθή η Ελλάς.
ΚΟΙΝ: καν Διαμαντοπούλου
Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν βάλτε μπροστά. Δεν τους φοβάται.

Ανώνυμος είπε...

Οπως παντα εκπληκτικος ο κ.Πλευρης.
Το ερωτημα ειναι να γελασει η να κλαψει κανεις με τα χαλια μας?

Ανώνυμος είπε...

Οπως παντα εκπληκτικος ο κ.Πλευρης.
Το ερωτημα ειναι να γελασει η να κλαψει κανεις με τα χαλια μας?

Ανώνυμος είπε...

Οπως παντα εκπληκτικος ο Κ.Πλευρης.
Το ερωτημα ειναι θα πρεπει να γελασει η να κλαψει κανεις με τα χαλια μας?

Ανώνυμος είπε...

Το έχουμε ρίξει στην πλάκα πλέον :) Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο ... οι Τούρκοι , η πλειοψηφία των οποίων είναι εξισλαμισμένοι λαοί της Μικράς Ασίας, θα μας έκαναν για συμπολίτες αν είχε καταλυθεί το "κράτος" του Κεμάλ το 1922 και είχε παγιωθεί η παραμονή μας σε ανατολική θράκη και Ιωνία. Αυτό που μας "χαλάει" είναι ότι εμείς φέρουμε την ταμπέλα χριστιανοί και αυτοί την ταμπέλα μουσουλμάνοι, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε όλοι άσχετοι με τα θεολογικά και φιλοσοφικά θέματα :)))Λες και έχει γίνει επίτηδες για να υπάρχει μόνιμη σύγκρουση μεταξύ των λαών .

ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

=Τυχαίο; Δε νομίζω…. να νομίζω και σαν βλάκας να ψηφήζω!!

=Θάλεια Δραγώνα, να εκτουρκίσει τους Έλληνες κάνει αγώνα! Στον εικοστό πρώτον αιώνα.

=Διάγομε μια περίοδο υποτέλειας προδοσίας και υποταγής, και σερνόμαστε σαν σκουλήκια επί της γης. Από κάτι κουλκουτιαραίους, αμόρφωτους και ψωραλέους, και υποπροϊόντα υποτιμημένο πέους.

=Κοκτέιλ από Μ-βλακίες ηγετών…. Δοξάστε τους

(Είναι πλέον…Ιστορία η Δραγώνα,) Ε, ρε και να μπορούσε η Δραγώνα, θα πουλούσε ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ! (Στους Τούρκους) ΑΙΣΧΟΣ.

=Θάλεια Δραγώνα Μαρία Ρεπούση. Που τις βρήκες κ Παπανδρέου; “Συγχαρητήρια” κ. Παπανδρέου για τις εκλογή σας..

=Δραγώνα η βλακεία του αιώνα.

=Μπας και είναι τελειόφοιτη 4ης δημοτικού;;;

=Υποχρεωτική η Τούρκικη γλώσσα στα Ελληνικά σχολεία……

=Μόνον Τουρκικά; Γιατί τους Βουργάρους, τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς, κλπ. τους ρίχνουν παραλία, να μαθαίνουν τα παιδιά μας και τις άλλες γλώσσες, και μέχρι τα 65 τους που θα πάνε για σύνταξη να μορφώνονται !!!

=Δραγώνα Νεκρή γλώσσα Ελληνική, και όλες οι γλώσσες του κόσμου παίρνουν ακόμη και τώρα λέξεις και προσθέτουν στη δικιά τους. (Δραγώνα. Ελληνικό ρομπότ. Made in USA.

=Οι Έλληνες κατά την σφαγή της Σμύρνης. δεν σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους, αλλά πέθαναν από συνωστισμό στα αποχωρητήρια.

=Ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με Ρατσισμό! - Ας τα έλεγε ένας τούρκος αυτά θα τον κάνανε αλοιφή για τους κάλους.

=Απομάκρυνσης της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, με πρωτοβουλία της Δραγώνα, Το αίσχος του αιώνα..

=Δεν με ενδιαφέρει η κ. Δραγώνα είναι Ελληνίδα Τουρκάλα μορφωμένη αμόρφωτη ή πουλημένη. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι, αν αυτά που λέγει είναι αντικειμενική αλήθεια ή ψέματα.
=Δεν ξέρω που να την κατατάξω???

=Αν ήμουν Τούρκος θα υποστήριζα τους Έλληνες;;; Γιατί μερικοί Έλληνες υποστηρίζουν τους Τούρκος;;
=Τούρκος είσαι ή “έλληνας;;” –Έλληνας!!! –Γράψε τον στους τούρκους για σιγουράδα……τον *Μ.
=Έχουμε μεγάλη παραγωγή προδοτών και τουρκόφιλων.
=Ένας συρφετός από κουλκουτιάρηδες του κατεστημένου.
=Υπηρέτες των ξένων αφεντικών τους, δουλοπρεπής, πουλημένα τομάρια.
=Αν δεν είναι συνειδητοί προδότες τότε είναι ασυνείδητοι, ή *Μαλάκες.
=Ελληνο-τουρκικής φιλίας, -Ο τούρκος…..ποτέ ευκαιρείς να σε σκοτώσω::: Συνεχείς παραβιάσεις στο αιγαίο, κατοχή Κύπρου Θράκη κλπ. κλπ. και εγώ έλεγα ένας πρωθυπουργός να είναι τόσο *μ-βλάκας ΓΙΝΕΤΕ; Δεν βλέπει τι γίνετε;;;

=Να πάψουν οι Έλληνες να αισθάνονται Έλληνες! Είναι ρατσιστικό.

Ελληνική μπορντελοποίηση.

=Οι ηλίθιοι του ελληνικού κράτους: Με το Τουρκικό προξενείο εντός Ελληνικού μπορντέλου και με τσατσά την κ. Δραγώνα

@ Η δασκάλα: Μπόμπο τη δουλειά θα κάνεις όταν μεγαλώσει; -Θα ανοίξω μπορντέλο κυρία!

Βλέπε και: konstandaras.gr http://www.konstandaras.gr/corpsite/display/dsp_Entity.asp?EN_ID=1576

Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
http://users.otenet.gr/~tzinis
http://www.tzinis.blogspot.com/ http://www.tzinis.com tzinis@otenet.gr