22/6/10

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρωτοφανής τουρκική αεροναυτική άσκηση από την Κεφαλλονιά μέχρι την Κρήτη!

21-06-2010

Για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους το 1830, η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πρόκληση που είναι αμφίβολο αν και πριν την Επανάσταση του 1821 είχε τολμήσει να προχωρήσει δεδομένου ότι ο αγγλικός στόλος κυριαρχούσε στην περιοχή και δεν της επιτρεπόταν να κάνει αυτό που θα κάνει στις 28 Ιουνίου 2010: Μία μεγάλη αεροναυτική άσκηση έξι φρεγατών και τουλάχιστον ενός υποβρυχίου (το πιο σύγχρονο του τουρκικού στόλου) με χρήση πυρών, από τα δυτικά της Κεφαλλονιάς, μέχρι τα δυτικά της Κρήτης! Το defencenet.gr είχε επισημάνει εγκαίρως όταν αποκάλυψε για πρώτη φορά την άσκηση που διεξήγαγε δυτικά της Κρήτης πριν από ένα μήνα το τουρκικό Ναυτικό, ότι αυτό είναι μόνο η αρχή των προκλήσεων που συνιστούν απόπειρα στρατηγικής περικύκλωσης της χώρας με την συνεργασία πλέον και της Αλβανίας. Αλλά στο υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται ότι για τον μόνο λόγο για το οποίο προβαίνουν σε διαβήματα είναι αν καμιά λατινοαμερικάνικη χώρα αρνηθεί να αγοράσει ροδάκινα!

Το ότι η Τουρκία προχωρεί, παρά τις πομφόλυγες του Ρ.Τ.Ερντογάν και του γραφικού υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μ.Μπαγίς, περί «ειρηνικής συνύπραξης» και «αποφυγής προκλήσεων» και «αφοπλισμού» (δικού μας…) σε μία τέτοια κίνηση στην πλάτη της χώρας, δεν σημαίνει και πολλά. Η άσκηση γίνεται βέβαια σε διεθνή χωρικά ύδατα, αλλά εντός του FIR Αθηνών.

Παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αρνείται τα 10 ναυτικά μίλια του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εν τούτοις η ΥΠΑ της έδωσε άδεια να διεξάγει την άσκηση!

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν οι δυνάμεις του Τask Group (TG) 496.1 του τουρκικού Ναυτικού το οποίο θα βρίσκεται στα λιμάνια Δυρραχίου και Αυλώνας της Αλβανίας από 22 έως 25 Ιουν 2010. Στις 26 Ιουνίου θα ενωθούν με το υποβρύχιο ΙΝΟΝU που από τις από 17 Ιουν 2010 βρίσκεται στο λιμάνι του ΤΑΡΑΝΤΑ στα πλαίσια επίσκεψης του Ναύσταθμου του ιταλικού Στόλου.

Από εκεί το υποβρύχιο θα πλεύσει δυτικά στο Ιόνιο και θα ενωθεί με το Task Group, όπου θα ξεκινήσουν να διεξάγουν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις σε απόσταση 70 χλμ από τις ακτές της Κεφαλλονιάς, εντός του νοητού ορίου του FIR Aθηνών.

Την ίδια στιγμή δυτικά της Κρήτης θα υπάρχει και άλλη δύναμη τουρκικών σκαφών (τουλάχιστον δύο φρεγάτες) τα οποία θα διεξάγουν αεροναυτική άσκηση με χρήση πυρών. Τα δύο πεδία ασκήσεων ενώνονται. Οι ασκήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 29 Ιουνίου, οπότε το τουρκικό Task Group θα κατευθυνθεί προς την Αλεξάνδρεια και το ΙNONU θα επιστρέψει την 1η Ιουλίου στον Ελλήσποντο!

Το Task Group αποτελείται από δύο φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ, δύο O.H.Perry (TCG Kemalreis, TCG Turgutreis, TCG Gaziantep, TCG Giresun) και το πετρελαιοφόρο "ΑΚΑΡ" με διοικητή τον ναύαρχο. Mücahit Şişlioğlu.

To Birinci Inonu (S360) είναι το πιο σύγχρονο υποβρύχιο του τουρκικού Ναυτικού (Τype 209/1400 Mod) καθώς εντάχθηκε στην δύναμη του τουρκικού Στόλου, μόλις το 2007. Θα επιστρέψει στα στενά του Ελλησπόντου την 1η Ιουλίου, ενώ το TG συνεχίζει την περιοδεία του, επισκεπτόμενο την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από 30/6 έως 3/7.

Από εκεί θα πλεύσει ανοικτά του Ισραήλ και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των Ισραηλινών.

H άσκηση δεν είναι απλά "επίδειξη σημαίας", αλλά πρόκειται για κάτι πολύ πιο ουσιαστικό και σημαντικό: Τα υποθαλάσσια δυνητικά "πεδία μάχης" του Ιονίου, μετά την εγκατάσταση της τουρκικής ναυτική βάση στον Αυλώνα, στο Πασά-Λιμάνι, έχουν κρίσιμη σημασία για τα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού.

Εκεί θα είναι ο νέος χώρος δράσης τους πέρα από το Αιγαίο, αυτόν πρέπει να μάθουν. Το Ιόνιο είναι μία τελείως διαφορετική θάλασσα από το Αιγαίο και θέλει άλλου είδους τακτικές στις οποίες και θα ασκηθούν τα τουρκικά υποβρύχια.

Ιδού οι ΝΟΤΑΜ που αντηλλάγησαν μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για την άσκηση δυτικά της Κρήτης. Πρώτη είναι η ελληνική και δεύτερη η τουρκική, όπου φαίνεται ότι οι Τούρκοι για άλλη μια φορά δεν δέχονται τα 10 ν.μ

A1166/10 - TURKISH NAVY WILL MAKE A FIRING EXERCISE WITHIN ATHINAI FIR AS

DESCRIBED BELOW:
1.- EXERCISE AREA (FIRING) : 351500N0225400E 351500N0215000E
351200N0215000E 344100N0225400E.
AWYS P32 (NEVIK-PIDAS), M728 (PIDAS-ANASA) AFFECTED.
VERTICAL LIMITS: 0-10000FT AMSL.
2.- THE NATIONAL AIRSPACE OF GREECE EXTENDS UP TO 10NM FROM THE
GREEK COASTS, AS DESCRIBED IN AIP-GREECE, PAGE RAC 0-1, PARA 2 AND
SHALL NOT BE AFFECTED BY THE GUN FIRING ACTIVITIES. 00000FT AMSL - FL100, JUN
28 0500-0730, 28 JUN 05:00 2010 UNTIL 28 JUN 07:30 2010. CREATED: 17 JUN 06:33
2010

Και η τουρκική ΝΟΤΑΜ

A2249/10 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A1166/10 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAA.
THE UNPRECEDENTED AND DEFIANT PRACTICE OF GREECE IN DEFINING 6NM
WIDE TERRITORIAL WATERS AND 10NM NATIONAL AIRSPACE CONTRADICTS WITH
THE INTERNATIONAL LAW AND CONSEQUENTLY VIOLATES THE RIGHT OF FREE
USE OF INTERNATIONAL AIRSPACE. ACCORDING TO INTERNATIONAL LAW THE
AIRSPACE OVER WHICH A STATE CAN CLAIM COMPETENCE AND EXCLUSIVE
SOVEREIGNTY IS LIMITED TO THAT PORTION WHICH LIES ABOVE ITS
TERRITORY AND THE TERRITORIAL WATERS ADJACENT TO IT. THEREFORE, THIS
ILLEGAL PRACTICE OF GREECE IS INVALID AND UNACCEPTABLE TO TURKEY. SFC - FL999,
28 JUN 05:00 2010 UNTIL 28 JUN 07:30 2010. CREATED: 18 JUN 13:15 2010

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αρνείται τα 10 ναυτικά μίλια του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εν τούτοις η ΥΠΑ της έδωσε άδεια να διεξάγει την άσκηση!


AYTH EINAI H OΥΣΙΑ.

ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΤΕΦΑΚΤΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΙΛΙΑ ΑΕΡΑ.ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.

Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ,ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΗΕ.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ.

Ανώνυμος είπε...

Παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αρνείται τα 10 ναυτικά μίλια του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εν τούτοις η ΥΠΑ της έδωσε άδεια να διεξάγει την άσκηση!


AYTH EINAI H OΥΣΙΑ.

ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΤΕΦΑΚΤΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΙΛΙΑ ΑΕΡΑ.ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.

Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ,ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΗΕ.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ.

Ανώνυμος είπε...

Το μουσουλμανικό νεκροταφείο, φέρνει το τζαμί στην Θεσσαλονίκη.ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ!

ΑΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΡΟ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΟΙ ΤΗΣ ΤΕΔΚ

Αλλά και θρησκευτικούς λειτουργούς για να ψέλνουν το νεκρό στην Θράκη και να τον ενταφιάζουν στην συμπρωτεύουσα

Προφανώς οι αρχές της Θεσσαλονίκης δεν υπολόγισαν καλά τα πράγματα πριν προχωρήσουν στη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στη συμπρωτεύουσα που δρομολογείται από την ΤΕΔΚ του νομού η οποία ξεκίνησε ήδη επαφές με φορείς, όπως οι Δήμοι, η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού, με στόχο τον εντοπισμό και την παραχώρηση έκτασης.

Το μουσουλμανικό νεκροταφείο ήταν ένα πάγιο αίτημα των μουσουλμάνων της Θεσσαλονίκης και αντιπροσωπεία του πολιτιστικού μορφωτικού συλλόγου μουσουλμάνων παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ. Οι εκπρόσωποί της είπαν ότι το νεκροταφείο είναι απαραίτητο καθώς, όπως ανέφεραν, στο νομό Θεσσαλονίκης κατοικούν 800 οικογένειες μουσουλμάνων και λόγω της έλλειψης νεκροταφείου οι νεκροί μεταφέρονται σε μουσουλμανικά νεκροταφεία της Θράκης για ταφή.

Βέβαια οι εκπρόσωποι έπρεπε να εξηγήσουν ότι το νεκροταφείο που θα δημιουργηθεί για τους μουσουλμάνους στην Θεσσαλονίκη, χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με τζαμί, όπου συνδέεται η νεκρώσιμη τελετή, αλλά επίσης θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα στελέχωσης με ιμάμη ο οποίος θα έχει την ευθύνη της τελετής. Εκτός αν λυθεί το τελευταίο ζήτημα του θρησκευτικού λειτουργού με την μετάβαση ιμάμη από την περιοχή της Θράκης.

Καλό λοιπόν είναι οι αρχές της Θεσσαλονίκης πριν προχωρήσουν στην δημιουργία του χώρου ταφής να ενημερωθούν και στις λεπτομέρειες διαφορετικά υπάρχει η περίπτωση να βρεθούν προ απροόπτου όταν δουν στις πόρτες τους διαμαρτυρόμενους μουσουλμάνους να ζητούν την ανέγερση τζαμιού στην συμπρωτεύουσα την οποία θεωρούν και γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Οι αρχές της Θεσσαλονίκης ήδη έχουν διαβιβάσει το αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά υπάρχει συναρμοδιότητα της ΤΕΔΚ, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε αποδεκτό το αίτημα και ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση του χώρου.

Σίγουρα ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου αυτή η ιστορία και μη βρεθούν οι της Θεσσαλονίκης άρχοντες μπροστά σε αίτημα να ξανακάνουν και την Ροτόντα τζαμί όπως ήταν…κάποτε.

Γιώργος Καρανίκας
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=56816&sphrase_id=4931

Ανώνυμος είπε...

http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_7164.html

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρυστινος ειπαι οτι
η ίδια η πραγματικότητα είναι απίστευτη, ακριβώς το απίστευτο ζουμε . Έχω την εντύπωση ότι γινετε πολεμος κατά του Ελληνικού λαού, που έχει εξαπολυθεί μυστικα με μαγους φαρμακα και ναρκωτικα που τον κάνουν να αποδεχθεί πράγματα και θαμματα και πολιτικές εκτός πάσης λογικής. Να καταλήξω συμπέρασματικα ότι αυτή η κατασταση της υπνωσης του θυματος ,απο μαγους της πολιτηκης που τα τρικ τους οι λαγοι με το ατελειοτο χρημα που ομως τελειωσε πανο στην σκηνη και αντι για λαγο το χερη βγηκε με το δοκανο ,αυτο δεν χαλασε τον ταχυδακτυλουργο που πειγε να προεδρεψη στο μεγαλο συνεδριο Σοσιαλοταχυδακτυλουργων, μετα βαπτησε το δοκανο λαγογκαστρομενο μια ευκαιρια για επιτυχια ,και οι παρατρεχαμενοι να χειροκροτουν ,μετα κατηγορησε ολους τους Ελληνες τεμπεληδες και ανεπροκοπους ,τρωκτικα που τρονε ετοιμο χρημα και ναι αυτος θα τους κανει αλλους ανθρωπους αυτος ο ηγετης που καθαρισε το προβλημα του Κοσσοβου ε αν μπονμπαρθισαμε και την Σερβια ητο μικρος , αξον του κακου το ειπαι και η Ολμπραιτ συμφονισε και ο κινεζος ναι καθαρση βαλτε τους κλεφτες να βρουνε τους κλεφτες,τετοια λογικη και ασπιλοι,ηγετες που χρεωκοπησαν την Ελλαδα και εφεραν την εξαθλιωση τον Ελληνικο λαο , οι γυναικες δεν γονοιμοποιουν ,χρειαζετε μεγαλη προσπαθεια να φερης ενα ολοκληρο εθνος σε ολοκληρωτικη κατασταση στειρωσης,Ουσιαστικά επιχειρείται οι Έλληνες, να κλείσουν τα αυτιά τους,τα ματια τους, το στομα τους, να αρνηθούν τη λογική επεξεργασία των πληροφοριών που δέχονται και να μην αντιδρουν.Μιλάμε για αντιπάθεια στο ελληνικό έθνος, στον ελληνικό εθνισμό, από την ίδια την κυβέρνησή του! Μήπως πρέπει αυτή η κυβέρνηση να δώσει κάποιες εξηγήσεις; Μήπως ο ελληνικός λαός οφείλει να της ζητήσει εξηγήσεις, προτού χάσει τη χώρα του και διερωτάται τι συνέβη;χρησιμοποιουν τους μετανάστες για και να σπάσουν την κοινωνική μας συνοχή ερωτημα αν θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε την επίθεση κατά της χώρας μας να εκτυλίσσεται από τις πολυθρόνες μας. προς τι η σπουδή με τον Καλλικράτη 1,2, περισοτερη γραφιοκρατια περισοτερα οφιτσια χωρις λογο σε ενα φαλιρισμενο κρατος,πρεπει ομως για να τελειωσει ο κυκλος της κυβερνησης των ανθελληνων, συγνωμη,των μουλτη-κουλτη ενωση ανατολης δυσης με πολους ανατολιτες νεους κατοικους ,μετοικους, απο την μακρα ανατολη και αφρηκη καιρος να αποκτισουμε την βαση για την μαυρη Αθηνα εχουν γραφοι και τοσα πονηματα . προϋποθέτει αυτογνωσία,και γνωση του εχθρου γνώση της αποτρεπτικης σχεδιασης καθως και τα μετρα για την μη επισροφη στα ιδια και επίγνωση των ενεργεων για το ποθουμενο αποτελεσμα.
Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους κάποιος εχει τον φόβο της βίας .Η Προσωπική ασφάλεια και η ηθική της εμπιστοσύνης. Η πρώην πάσχει από σωματική δειλία. Ο τελευταίος από την ηθική δειλία. Αλλά φυσική δειλία είναι πολύ πιο σοβαρή από , οτι η ηθική δειλία. Για τη σωματική δειλία έχει τα όριά της , αλλά και ηθική δειλία δεν έχει όρια απολύτως . Η φυσική δειλός φοβάται , εφόσον αυτός είναι σε κίνδυνο . Η ηθική δειλός φοβάται ανεξάρτητα από το αν αυτός βρίσκεται σε κίνδυνο ή όχι .Αρχη τους είναι να επιβαρυνθούν με φαντάσματα της ενοχής και φαντάσματα της ηθικής αβεβαιότητας . Η φυσική δειλός ξέρει ότι έχει δικαιώματα, αλλά φοβάται να τα υπερασπιστεί . Η ηθική δειλός , δεν θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, επειδή δεν πιστεύει ότι έχει οποιαδήποτε . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο φυσική δειλός φόβατε τους ληστές τραπεζών , αλλά ο ηθικα δειλός τους αποδέχεται. Για τον ηθικα δειλό , ο ληστής είναι μια ηθική δύναμη , διότι σε έναν κόσμο αβεβαιότητας , είναι καθοριστικά ορισμένος για το τι θέλει. Επειδή οι ηθικα δειλοί εμπλέκονται σε ηθική πολυπλοκότητα, Συχνά το αντιδραστικό δέλεαρ της εύκολου απαντήσης ειναι μέσω του πρωτογονισμόυ .ΤΑΛΩΣ