22/6/10

O Μαγγίνας του ΠαΣοΚ

Καμένο χαρτί ο Λοβέρδος

του Κώστα Μπετινάκη

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2862

Ρυθμίσεις εφιάλτης: Περισσότερες και φτηνότερες απολύσεις-εξπρές. Την πριμοδότηση των απολύσεων έκανε ο πλέον ανάλγητος υπουργός των εμποροβιομηχάνων της σοσιαΛΗΣΤΡΙΚΗΣ κυβέρνησης των νεοΠασόκων, Ανδρέας Λοβέρδος. Που αποτελεί πλέον το καμένο χαρτί της κυβέρνησης που υποδούλωσε το μέλλον όχι μόνο των εργαζόμενων αλλά και των συνταξιούχων. Καημένο φιλόδοξο παιδί, δεν καταλαβαίνεις ότι δεν πείθεις ούτε έναν ότι το «διαπραγματεύθηκες σκληρά με την Τρόικα;».
Καημένε Λοβέρδο, σε ρίξανε στα λιοντάρια, και έτσι ψαλιδίσανε τα φτερά σου.
Ούτε στο όνειρό τους δεν μπορούσαν οι υπουργοί του Καραμανλή, πριν έναν χρόνο, να φανταστούν, ότι τα μέτρα αυτά, που αν τολμούσαν να λάβουν θα κατέρρεε η κυβέρνηση την επομένη θα τα εξήγγειλε ανενδοίαστα η κυβέρνηση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Που άκουσε χτες χορωδιακά από τους λεγόμενους Σοσιαλιστές, τα χρόνια πολλά για τα 58α γενέθλιά του.
Αλλά μας κάνει να ψυλλιαζόμαστε το επαινετικό άρθρο της International Herald Tribune, που επικαλείται δήλωση του Richard Parker, οικονομολόγου στο Harvard’s Kennedy School of Government: «Ο Τζορτζ Παπανδρέου είναι ένας πολύ χαμηλών τόνων δημοκράτης, με μικρό «δ». (Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Επειδή τα ως τώρα πεπραγμένα του προέδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς, κάθε άλλο παρά δημοκράτη τον χαρακτηρίζει). Σε μια στιγμή που ο Μπαρόζο, απειλεί πως κινδυνεύουν οι δημοκρατίες κάποιων χωρών που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού της χρεοκοπίας -βλέπε Ισπανία Πορτογαλία κλπ).
Ο Πάρκερ, μαζί με τον Stiglitz αποτελούν οικονομικούς μυστικοσύμβουλους του πρωθυπουργού, όπως η Γκόλντμαν Ζακς προεκλογικά…
Παραθέτει ακόμα τη δήλωση του διευθυντή του ΣΚΑΕΙ (τον χαρακτηρίζει εξέχοντα κεντρώο σχολιαστή) Μπάμπη Παπαδημητρίου που δηλώνει πως «λατρεύει τον Γιώργο Παπανδρέου όπως κι όλοι οι άλλοι, (οι όμοιοί του προφανώς) αλλά ανησυχεί επειδή οι υπουργοί του δεν έχουν την ίδια προσήλωση στον στόχο…».

Την έντονη αντίδραση των συνδικάτων έχει προκαλέσει η ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, που επέρχεται με το Προεδρικό Διάταγμα του Λοβέρδου.
Με το νέο πλαίσιο -που όπως αναμένεται στη τελική του μορφή θα είναι ακόμα πιο επώδυνο- υπερδιπλασιάζεται το ποσοστό των απολύσεων και μειώνεται έως και στο μισό το ποσό της αποζημίωσης, η οποία και θα καταβάλλεται σε δόσεις.
Ανατροπές προβλέπει και στα όρια των ομαδικών απολύσεων. «Πρόκειται για ένα απαράδεκτο κατασκεύασμα, το οποίο δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Εκθεμελιώνει όλα τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, οδηγεί με εύκολο τρόπο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και διογκώνει μόνο τα κέρδη και τα ωφελήματα για τους βιομηχάνους» σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος.
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά και την «αδιάλλακτη και αρνητική στάση των εργοδοτών για την Εθνική Γενική Σύλλογική Σύμβαση Εργασίας».



Α, ναι, εταιρία δημοσκοπήσεων, ανακοίνωσε ότι ο ελληνικός λαός, δεν έχει πάρει χαμπάρι από τα αδυσώπητα κυβερνητικά μέτρα. Η έρευνά της λοιπόν, έδειξε ότι για πρώτη φορά η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι «πρώτο κόμμα», αλλά με «αναγωγή» η διαφορά ΠαΣοΚ –ΝΔ βρίσκεται στο 8% και σε περίπτωση που γίνονταν εκλογές τώρα, το ΠαΣοΚ θα ‘παιρνε 40% και η ΝΔ 29%. Μαζόχες ψηφοφόροι ενωθείτε, ή μάλλον οι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις θέλουν ακόμα Παπανδρέου, για να πάρει κι άλλα μέτρα…
Η δημοσκόπηση αυτή, έδειξε και τις προτιμήσεις της: Εξέφρασε την ευχή να φύγουν σε γρήγορο ανασχηματισμός, οι Κατσέλη, Παπακωνσταντίνου Ξενογιαννακοπούλου , Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου.
Ο Καστανίδης βγήκε σε δελτίο ειδήσεων καναλιού μαζικής αποχαύνωσης, και είπε πως αισθάνεται «συναισθηματικά δύσκολα αλλά πολιτικά ήσυχος - επειδή γίνεται προσπάθεια να σωθεί η χώρα».
Εκεί ακριβώς πονάει η χώρα: Δεν θέλει άλλους σωτήρες.
Αλλά ο άνθρωπος του προεκλογικού «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» θα έπρεπε ίσως να ανοίξει πάλι τα βιβλία και να δει τι προβλέπει ο Σοσιαλισμός για τους εργαζόμενους και τι για τους βιομήχανους

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και τι μας νοιαζει εμας αν ειναι καμμενο χαρτι ο μαλακας?

αυτος τη δουλεια του την εκανε ως καμικαζι οπως του ανεθεσαν.

σαμπως θα πεινασει?

Ανώνυμος είπε...

Μάγια Τσό(κ)λη


Από Τσό- αρχίζουν πολλές λέξεις όπως τσογλάνι ΚΑΙ τσογλάνα, τσολιάς(άσχετον και αντιθετον) τσόλι ,τσόκαρον- α, και το επώνυμον της οξ' απ' εδώ πουστη εκ παραγκας Μάγιας (της σφιγγας).


Το οξ' απ' εδώ είναι για το τί βλέπουμε. Και δεν το βλέπουμε μόνον εμείς, το είδαν και όοολοι οι λαοί της Οικουμένης που επισκέφθηκε καλοπληρωμένη αργομισθια τουρισμου από όοολους εμάς.


Αυτό το... περινουστο πράγμα λοιπόν εκ-προσωπούσε ούτως ειπείν την Ελληνίδα γυναίκα (και βο(υ)λευτρια) στα πέρατα του Κόσμου.

Και θα νόμισαν οι άνθρωποι ότι όοολες οι Ελληνίδες είναι κάπως...έτσι.


Ε, ρε ρεζιλίκιαααα...


Και νάταν μόνον αυτά?Τις προαλλες το πρωΐ καλεσμένη στην ΝΕΤ ως βολευτής Επικρατείας και περί ώραν 8ην πρωϊνήν με το ξυράφι στα χέρια ο γράφων, λόγω ξυρίσματος ,την ακούω να ξεστομίζει..." και μου τηλεφωνΑει ο...".


Μου τηλεφωνΑει, άκουσα καλά? Και όμως το είπε η αγράμματος-ξεγάνωτος και μανθανω και αθεα γυνή στην οποίαν ο Γιωργάκης έδωσε αξίωμα, της εξασφάλισε και συνταξάρα βολευτι-κότα-τη...

Αυτος ειναι πραγματι θεος να πιστευψεις.Ντυνει(ενιοτε γδυνει) στολιζει, νοικοκυρευει(λεμε τωρα).

Τί να ειπείς, και σε ποιόν να τα ειπείς ε?Στον Σκορδα και την Λιαγκα απο το κορφοβουνι?

Ευτυχώς που υπάρχει και το blogάκι ...

Ανώνυμος είπε...

Μετακομίσαμε, γιατί μας έκλεισαν!

Η δύναμη τελικά της λέσχης Μπίλντεμπεργκ είναι όντως μεγάλη. Προφανώς και η Google ελέγχεται από αυτήν, καθώς η απόφασή της να κλείσει το paideia-gr δεν μπορεί να οφείλεται σε κανέναν άλλον λόγο, παρά στο γεγονός πως ενοχλήσαμε το μόνιμο μέλος της λέσχης, την υπουργό Παιδείας. Και από εδώ και πέρα θα την ενοχλήσουμε περισσότερο. Αυτό είναι δέσμευση.

Από καιρό αντιμετωπίζαμε προβλήματα στην σύνδεση στον λογαριασμό μας, αλλά μόλις αναρτήθηκε η τελευταία μας ανάρτηση με τίτλο “Τι λες μωρή ρόμπα ξεκούμπωτη;” η οποία έπαιξε την ίδια μέρα στο taxalia και το press-gr, ο λογαριασμός μας απενεργοποιήθηκε χωρίς να έχουμε λάβει ποτέ καμία προειδοποίηση.
Η Google ή ο εντολέας της ζήτησαν να τους δώσουμε κάποιον τηλεφωνικό αριθμό για να μας ενεργοποιήσουν ξανά το ιστολόγιο και όταν εμείς αρνηθήκαμε άρχισαν να κλείνουν το blog αφαιρώντας αρχικά τις φωτογραφίες από τις αναρτήσεις, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Η Google δεν μας έδωσε καμία εξήγηση για ποιο λόγο απενεργοποιήθηκε το ιστολόγιο.

Όσοι φίλοι μας παρακολουθείτε, γνωρίζετε καλά πως από το paideiagr δεν συκοφαντήσαμε, δεν υβρίσαμε και κυρίως δεν εκβιάσαμε κανέναν. Γνώμονας των κειμένων μας υπήρξε και εξακολουθεί να είναι το κοινό καλό. Όταν βέβαια κάποιος εξυπηρετώντας τον εαυτό του ή αλλότρια συμφέροντα στρέφεται κατά του κοινού καλού είναι φυσικό να μας βρίσκει απέναντί του. Έτσι, μας βρήκαν όλοι οι υπουργοί παιδείας από την Γιαννάκου και μετά, στο βαθμό βέβαια που καθένας στράφηκε κατά του κοινού καλού και της ελληνικής παιδείας.
Η κα. Διαμαντοπούλου έχοντας ως προγραμματική θέση την επιβολή δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα (αγγλικά) είναι φυσικό να πλήττει περισσότερο από κάθε άλλον από τους τέσσερις τελευταίους υπουργούς την ελληνική παιδεία και για αυτό θα εξακολουθήσουμε να στυλιτεύουμε τα πεπραγμένα της στο υπουργείο, όσο ακόμη θα είναι υπουργός. Όσες φορές και αν μας κλείσουν, εμείς Θεού θέλοντος θα ξανανοίξουμε.

Τώρα λοιπόν φιλοξενούμαστε στο http://paideiagr.wordpress.com και θα συνεχίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε να ιστολογούμε από εδώ. Διαδώστε την μετακόμιση, μπας και κανένας φίλος μας ψάχνει και δεν μας βρίσκει, καθώς χάσαμε την λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις μας!

paideiagr.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Πλατεία Βάθη το Κρατίδιο των Πειρατών......

Η Πλατεία Βάθη είναι δίπλα στην Ομόνοια λίγο παραπέρα από την
Βουλή των Ελλήνων στην Πρωτεύουσα της Ελλάδας.


Ανήκει στους Έλληνες ή αποτελεί ξεχωριστό Κρατίδιο;

Εύκολη η απάντηση.....

Ανήκει στους πειρατές-λαθρομετανάστες......

Μπορείς να την διασχίσεις πάντα με δική σου ευθύνη μόνον
πρίν το σούρουπο.


Είναι αυτονόητο ότι η φυσική σου κατάσταση να είναι καλή
και να είσαι νοιασμένος για οποιαδήποτε κίνηση που θα διαπιστώσεις.

Δεν είναι υπερβολή....

Τα συμβάντα είναι καθημερινά και πολλά....

Επιθέσεις από λαθρομετανάστες για πλιάτσικο...Αφρικανές ιερόδουλες
που σε περικυκλώνουν και προσπαθούν να σε πάνε σηκωτό στο απέναντι
μπουρδέλο-ξενοδοχείο το οποίο δεν γνωρίζω με ποιανού Κρατικού φορέα
άδεια λειτουργεί.

Μπορείς να ξεφύγεις με ένα δεκάρικο......

Το ΣΔΟΕ μπορεί να το επισκεφθεί μόνο με επίλεκτες δυνάμεις του Στρατού.

Από απέναντι τα αφεντικά των κοριτσιών βρίσκονται σε Πολεμική ετοιμότητα.

Οι ελάχιστοι Έλληνες κάτοικοι που παραμένουν στην Βάθη και στην πλειοψηφία τους
είναι ηλικιωμένοι έμαθαν να ζούν φυλακισμένοι στα σπίτια τους.

Και όμως υπάρχουν μερικά άτομα άστεγοι που κυκλοφορούν ελεύθερα
όλες τις ώρες.
Είναι κάποιοι δυστυχισμένοι σαλεμένοι που δεν τους πειράζει κανένας.
Κάτι σαν ιερά τοτέμ θα έλεγα.

Όσο για τις παλιές πολυκατοικίες του ΄50 και του ΄60 παραμένουν
στο μαύρο τους το χάλι ξεχασμένες από τους ιδιοκτήτες τους.
Μέσα σε αυτές στιβάζονται λαθρομετανάστες .............

Η βρώμα αφόρητη .....
Τα παράθυρα και τα μπαλκόνια θυμίζουν σκηνές από Ινδική ταινία
γυρισμένες στις παραγκουπόλεις.
Δεν ήταν έτσι η Πλατεία Βάθη κάποτε..................

Έλα να μάθεις στην πλατεία Βάθης
Έλα να μάθεις, τι ζωή περνώ.........

http://pisostapalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_1544.html

Ανώνυμος είπε...

Πλατεία Βάθη το Κρατίδιο των Πειρατών......

Η Πλατεία Βάθη είναι δίπλα στην Ομόνοια λίγο παραπέρα από την
Βουλή των Ελλήνων στην Πρωτεύουσα της Ελλάδας.


Ανήκει στους Έλληνες ή αποτελεί ξεχωριστό Κρατίδιο;

Εύκολη η απάντηση.....

Ανήκει στους πειρατές-λαθρομετανάστες......

Μπορείς να την διασχίσεις πάντα με δική σου ευθύνη μόνον
πρίν το σούρουπο.


Είναι αυτονόητο ότι η φυσική σου κατάσταση να είναι καλή
και να είσαι νοιασμένος για οποιαδήποτε κίνηση που θα διαπιστώσεις.

Δεν είναι υπερβολή....

Τα συμβάντα είναι καθημερινά και πολλά....

Επιθέσεις από λαθρομετανάστες για πλιάτσικο...Αφρικανές ιερόδουλες
που σε περικυκλώνουν και προσπαθούν να σε πάνε σηκωτό στο απέναντι
μπουρδέλο-ξενοδοχείο το οποίο δεν γνωρίζω με ποιανού Κρατικού φορέα
άδεια λειτουργεί.

Μπορείς να ξεφύγεις με ένα δεκάρικο......

Το ΣΔΟΕ μπορεί να το επισκεφθεί μόνο με επίλεκτες δυνάμεις του Στρατού.

Από απέναντι τα αφεντικά των κοριτσιών βρίσκονται σε Πολεμική ετοιμότητα.

Οι ελάχιστοι Έλληνες κάτοικοι που παραμένουν στην Βάθη και στην πλειοψηφία τους
είναι ηλικιωμένοι έμαθαν να ζούν φυλακισμένοι στα σπίτια τους.

Και όμως υπάρχουν μερικά άτομα άστεγοι που κυκλοφορούν ελεύθερα
όλες τις ώρες.
Είναι κάποιοι δυστυχισμένοι σαλεμένοι που δεν τους πειράζει κανένας.
Κάτι σαν ιερά τοτέμ θα έλεγα.

Όσο για τις παλιές πολυκατοικίες του ΄50 και του ΄60 παραμένουν
στο μαύρο τους το χάλι ξεχασμένες από τους ιδιοκτήτες τους.
Μέσα σε αυτές στιβάζονται λαθρομετανάστες .............

Η βρώμα αφόρητη .....
Τα παράθυρα και τα μπαλκόνια θυμίζουν σκηνές από Ινδική ταινία
γυρισμένες στις παραγκουπόλεις.
Δεν ήταν έτσι η Πλατεία Βάθη κάποτε..................

Έλα να μάθεις στην πλατεία Βάθης
Έλα να μάθεις, τι ζωή περνώ.........

http://pisostapalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_1544.html