24/6/10

Bάζουν λουκέτο στην ενημέρωση

Κλείνουν τα Γραφεία Τύπου σε 15 πρεσβείες

Οι Δημοσιογράφοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης-Επικοινωνίας καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του χώρου, που μέσω ενός άσχετου νομοσχεδίου Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια», και επί τροχάδην, επιχειρούν να καταστήσουν την ενημέρωση και τους δημοσιογράφους έρμαια των όποιων πολιτικών σκοπιμοτήτων τους.

Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την εξοικονόμηση χρημάτων «φορτώνεται» με υπερεξουσίες το μέλος της εκάστοτε Κυβέρνησης, το οποίο ασκεί την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας, στην απόλυτη ευχέρεια και διάθεση του οποίου, και χωρίς καμιά θεσμική διαδικασία, είναι πλέον η αναστολή-επανέναρξη των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού, που σημειοτέον ως αντικείμενο τους έχουν την προώθηση των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, με τη χώρα να βάλλεται πανταχόθεν.

Στην απόλυτη δικαιοδοσία του επίσης περνά και ο χρόνος παραμονής των Δημοσιογράφων στα συγκεκριμένα γραφεία, αφού, όπως προβλέπεται, με το πρόσχημα των υπηρεσιακών αναγκών, μπορούν να «εκδιώχνονται» ανά πάσα στιγμή, χωρίς καμία θεσμική διαδικασία και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Οι Δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από την σύγχυση και την ανασφάλεια που έχουν δημιουργήσει τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα, αν αυτό είναι η επιδίωξη των κυβερνώντων, και θα περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την ανεξαρτησία της δουλειάς τους, σε συνδυασμό με το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού.

Η εκπρόσωπος στο Μεικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Αθηνά Καμπάκογλου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρός ΕΣΗΕΑ κτλ...κτλ..


Ως ιθαγενής αναγνώστης-θεατής-ακροατής των Ελλήνων Δημοσιογράφων (χα,χα,χα..) θα ήθελα να σας πω...ότι η Δημοσιογραφία (χα,χα,χα...) απαλών ονύχων είναι για βραδιές αϋπνίας.

Η κατάσταση στην Ελλάδα, απαιτεί αυθεντική δημοσιογραφία Βρετανικού τύπου δημοσιογραφία, κοινώς ξέσκισμα με στυλ. Το τίμημα της εξουσίας , πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής κτλ.κτλ..

Δημοσιογραφία (χα,χα,χα) δημοσίων σχέσεων, καλών τρόπων-συγκάλυψης, δεοντολογίας-συγκάλυψης κτλ...κτλ... δεν βοηθά το κοινό.

Η Βρετανική Δημοσιογραφία, και ο σωτήριος τρόμος που σκορπά, είναι το φρένο , το κούρεμα αν θέλετε , της αλαζονείας της εκάστοτε εξουσίας.

Οι Έλληνες Δημοσιογράφοι (χα,χα,χα) θα πρέπει να ξυπνήσουν .

Κανένας οίκτος για κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται, πολιτικό, επιχειρηματία, καλλιτέχνη, δημοσιογράφο (χα,χα,χα).

Όσο απουσιάζει η Ελληνική Δημοσιογραφία (χα,χα,χα) από το κοινωνικό γίγνεσθαι - πριν ελαχίστων εξαιρέσεων - το τέρας απλώς θα μεγαλώνει, τρεφόμενη μάλιστα από αυτή.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΤΟΣ, με στυλ, χιούμορ, και απολύτως ελεύθερα. Στο κόκκαλο.

Ερευνητής Ελλήνων Δημοσιογράφων (χα,χα,χα)

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ
Και εκτός από κριτική και αποκαθήλωση μέχρι ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ.

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...