30/6/10

Γενικό ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας

«...και όπου μεν εκ των τα νόμιμα επιτελούντων αι αρχαί καθίστανται ταύτην μεν την πολιτείαν αριστοκρατίαν ενόμιζεν είναι, όπου δ’ εκ τιμημάτων πλουτοκρατίαν, όπου δ’ εκ πάντων, δημοκρατίαν».
Ξενοφών (Μεμ. 4.6.12.8)


του Κώστα Μπετινάκη

http://www.styx.gr

Σταδιακά θα αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι χρειάζεται ένας άλλος Ηρακλής, για να συμμαζέψει τα πράγματα και να κλείσει πάλι τον ασκό του Αιόλου.

Η υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς πλήρους οικονομικού ελέγχου, σε τρόικα, ΔΝΤ και λοιπά, τώρα αρχίζει να φαίνεται τι ακριβώς σημαίνει. Απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Ήδη οι ξένοι άρχισαν να «δείχνουν το δρόμο».

Μπορεί να θυμώσαμε με την δήλωση Γερμανού πολιτικού του κυβερνώντος συνασπισμού, που είχε ζητήσει να πουλήσει η Ελλάδα μερικά νησιά της για να ξεχρεώσει… Ή τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο που προέτρεπαν να πουλήσουμε ακόμα και τον... Παρθενώνα, αλλά τώρα ο διασυρμός της χώρας από τους εταίρους και συμμάχους γενικεύεται.

«Μια θέση στον ήλιο: η Ελλάδα πουλάει νησιά της για να σώσει την οικονομία» γράφει πρωτοσέλιδο της «Guardian».

Αλλά και οι «έγκυροι» New York Times δημοσίευσαν άρθρο καθηγητή που διδάσκει στο Παρίσι και προτείνει στην κυβέρνηση να αρχίσει να νοικιάζει τμήματα του ελληνικού εδάφους σε ξένους προκειμένου να μειώσει το χρέος… στα πρότυπα της βάσης του Γκουαντάναμο ή της διώρυγας του Παναμά.

Δεν γνωρίζει μάλλον, πως ελληνικό έδαφος ήδη έχει ξεπουληθεί από καιρό, με εκείνη την περίφημη «ενδιάμεση συμφωνία» που είχε υπογράψει ως υπουργός Εξωτερικών, ο νυν πρωθυπουργεύων (με περιορισμένες ευθύνες -όσο του επιτρέπει η κοντή καλούμπα), για τη Σούδα.

Ή οι προτρέποντες τον πλήρη εξευτελισμό μας, τα λένε όλα αυτά για να προϊδεάσουν το έδαφος, γνωρίζοντας πολύ καλά ποιος κυβερνά τη χώρα. Εκείνος που «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος», είχε προτείνει και το ξεπούλημα ολόκληρης της Κύπρου βάσει του σχεδίου Ανάν…

Περικυκλωμένοι πια για τα καλά, μετά τις αμυντικές συμφωνίες Τουρκίας-Αλβανίας, με χαίνουσες πληγές στο Κυπριακό, και αγκάθια στο Αιγαίο και με τον βόρειο γείτονα, βασιζόμαστε στο ΝΑΤΟ να επιλύει εθνικά ζητήματα, υπάκουα συμμετέχοντας σε στρατιωτικές αποστολές, από τη Βοσνία, ως το Αφγανιστάν, και τις ακτές της Σομαλίας.

Κι η απάντηση; Ούτε ένα δολάριο από Αμερικανούς επιχειρηματίες, για επένδυση στην χώρα του υπάκουου στις εντολές των ΗΠΑ πρωθυπουργού. Εκτός αν το παζάρι συνεχίζεται για να συνδεθεί με τις διαθέσεις της κυβέρνησης για παραχωρήσεις, μετά το οικονομικό επίπεδο και στου εθνικού χώρου.

Επειδή η ιστορία έχει δείξει πως ενός κακού μύρια έπονται, και επειδή η Τουρκία ήδη έχει πλησιάσει την εναλλακτική λύση, (μια και οι ΗΠΑ έχουν πάλι παύσει να είναι η μοναδική υπερδύναμη), ως πότε αυτή η εμμονή προσκόλλησης στα αμερικανικά συμφέροντα;

Με τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης να μας πείθουν ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως «ο Γιώργος προηγείται σταθερά», οι ιδιοκτήτες τους πετυχαίνουν όχι μόνο να ενισχύουν την εξουσία τους και το κοινωνικό τους γόητρο τους, αλλά ταυτόχρονα με έμμεσο τρόπο προωθούν τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους.

Έτσι με έκπληξη παρακολούθησαν οι βυθισμένοι στο λήθαργο της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας να σκάει ξαφνικά από την τηλεόραση του ΣΚΑΕΙ μια τρομερή επίθεση «με σκληρή γλώσσα» -κατά την συνήθη φράση των δελτίων- εναντίον του πρωθυπουργού, από ανθρώπους μάλιστα, που είχαν δηλώσει σε ξένα Μέσα «θαυμαστές του». Αφορμή το περίφημο άρθρο για το Αγγελιόσημο και την φορολογία των διαφημίσεων στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Θυμήθηκαν στο Αλαφουζιστάν, ξαφνικά, και ανέσυραν το βίντεο με το «Λεφτά υπάρχουν» και το μοντάρισαν ν’ ακούγεται η επίμαχη φράση δις. Και όλα εκείνα τα φούμαρα που πουλούσε ο Πινόκιο προεκλογικά. Δεν έχουμε δει με την ίδια ζέση να υποστηρίζει το ίδιο συγκρότημα τα λαϊκά αιτήματα.

Το ίδιον συμφέρον πάνω απ’ όλα. Όσα προβλέπονται στα επερχόμενα νομοσχέδια, (βάσει δήθεν του Μνημόνιου) που στήριξαν και έβαλαν να το ψηφίσουν χωρίς καν να το έχουν διαβάσει…

Και το πλέον παράδοξο: τα «εξαπτέρυγα» που υπερψήφισαν το μνημόνιο σκέπτονται τώρα να καταψηφίσουν νομοσχέδια τα οποία προβλέπονται από αυτό το ίδιο.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Α, κι ένα ερώτημα. Στην εκστρατεία του ΣΚΑΕΙ όπου ψηφίζουν δημοφιλέστερο τόπο, όποια περιοχή κερδίζει θα μείνει ελληνική, και όποια χάσει…;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...