24/6/10

Dr. Ahmet Davutoğlu : "Τους αγαπώ, τους αγαπώ....το ομολογώ χωρίς αιδώ.....φορώντας μόνο παρεό.......ααααααααααααχχχ".

By Yunan Yousoufak Dosikoloğlou.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ήταν μία ξεχωριστή κι ανεπανάληπτη ημέρα στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Από το πρωί, οι υπάλληλοι του, καθώς προσήλθαν στην εργασία των, συνάντησαν μία ευχάριστη έκπληξη. Στην είσοδο του κτιρίου είχε στηθεί μεγάλος μπουφές –ευγενική προσφορά του ΕΛΙΑΜΕΜΠ Catering - πνιγμένος στα ελληνικά εδέσματα , όπως ούζο, φέτα, αγγούρια καλυβιώτικα , μπριός με λούτσους και πουστάρδα ( γκουρμέ σως της Υψηλής Αθηναϊκής κοινωνίας (πολιτικών ,καλλιτεχνών, επιχειρηματιών) της οποίας η συνταγή ήταν κρυφή μέχρι πρότινος όπου κλάπηκε από την ΜΙΤ) και άλλα ευγενή εδέσματα.
Στην αυλή του υπουργείου είχαν στηθεί μεγάφωνα από τα οποία μεταδιδόταν εναλλάξ, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη (πιθανόν ως «προμόσιον» των επερχόμενων, δωρεάν ασφαλώς, συναυλιών του συνθέτη της Ρωμιοσύνης στην Πόλη, και του Γιώργου Νταλάρα , ισοβίου αφιλοκερδή εκφραστή του κυπριακού δράματος .

Τους τοίχους στόλιζαν φωτογραφίες του πρωθυπουργού της Ελλάδος , κου ******* Παπανδρέου, βουλευτών του Σύριζα και του κου Αλαβάνου, του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμαναλή ,της Ντόρας Μητσοτάκη και του πατέρα της ,της αρχηγού και στελεχών του ΚΚΕ , των Οικολόγων Πρασίνων , της κας Ρεπούσης και Δραγώνα και Άννας Διαμαντοπούλου , του γαμπρού του κου Καρόλου Παπούλια και άλλων πολλών προσωπικοτήτων της Ελλάδας. Σχεδόν το σύνολο του Πάνθεου της Ελληνικής ( à la carte) πολιτικής σκηνής κοσμούσε τους τοίχους του υπουργείου. Μαζί με αυτούς και trendy σήματα ΜΚΟ , όπως αυτής της Free Gaza – Slave Cyprus.
Στο κεφαλόσκαλο, ο επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας, Dr. Ahmet Davutoğlu, τυλιγμένος με την γαλανόλευκη και φορώντας μία αποκαλυπτική μακριά φουστανέλα με βαθύ σκίσιμο που απεκάλυπτε τις εκπληκτικές γάμπες του, προϋπαντούσε τους υφισταμένους του, με εκείνο το χαρακτηριστικό πατρικό ζεστό χαμόγελό, ενώ τους γέμιζε τα ποτήρια ούζο Πλωμαρίου -δώρο με αφιέρωση του νομάρχη Μυτιλήνης - και κρασί από το Καλέντζι Αχαΐας, φωνάζοντας «Ωπα»!!!!!

Οι υπάλληλοι του υπουργείου , ξεπερνώντας την αρχική έκπληξη, άρχισαν να το ρωτούν για την αιτία της όλης εκδηλώσεως.

«Πνίγομαι από χαρά….. μόλις έμαθα ότι ο αγωγός των Ρώσων θα παρακάμψει την Ελλάδα. Αν ποτέ δουν αγωγό, αυτός θα περνά από τα εδάφη μας και μόνο. Είμαι ξετρελαμένος..σαν να κέρδισα τον τίτλο ομορφιάς. Ο Βούλγαρος πορτιέρης-πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να αντέξει μόνος του, χωρίς αυτούς.» μπόρεσε να πει ανάμεσα στα γέλια χαράς ο κος Davutoğlu.

Και συνέχισε, «η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα ότι οι Έλληνες φίλοι μας, των οποίων τις φωτογραφίες βλέπετε τριγύρω, θα κατάφερναν κάτι τέτοιο. Όμως ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Τα κατάφεραν!!!!! Τους αγαπώ, τους αγαπώ, τους αγαπώ… και μαζί με εμένα ολόκληρη Τουρκία!!!!. Τώρα πλέον ο δρόμος για την Τουρκική Δυτική Θρακική Κύπρο είναι ανοικτός. Είμαι ευτυχισμένος …..τους αγαπώ, τους αγαπώ… το ομολογώ χωρίς αιδώ…. φορώντας μόνο παρεό….αααααχχχ…. (Ben onları severim!..... Ben onları severim! …… Ben onu utançsız itiraf ederim…… Bir pareo giyerek tek……aaaaaaahhhh »

«Μόνο με ένα δώρο του παρελθόντος θα μπορούσε να συγκριθεί κάτι τέτοιο. Με αυτό της απόσυρσης της Ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο. Ο Αλλάχ μας ευλόγησε.»

«Το ομολογώ…. Έχω σχεδόν ερωτευτεί τον Ζωρζέτο (ενν. τον κύριο Παπανδρέου) πλατωνικά πάντα, όμως δεν είμαι ο μόνος. Και ο Ταγίπ είναι λιγάκι τσιμπημένος πλατωνικά μαζί του. Είμαστε μαγεμένοι από τον χαρακτήρα του. Μοιάζει τόσο ονειρικός , τόσος εξωπραγματικός. Μία ευλογία πραγματική…… Φυσικά δεν θέλω να μειώσω και την εικόνα του που τόσο προσέχει… αυτό το μουστάκι του ψήστη της Χασι-ά-ς που έχει…. Είναι το κάτι άλλο… είναι μούρλια..αααααχ….»

«Δεν θέλω να μειώσω την συνεισφορά των υπολοίπων giaures, αλλά όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας.» συμπλήρωσε απολογούμενος… ντροπαλά…

Όταν οι υπάλληλοι των ρώτησαν αν θα αλλάξει ο νικητής του βραβείου της Τουρκικής Δημοκρατίας «Kemal Atatürk», που ως γνωστόν είναι η κα Ντόρα Μητσοτάκη με το Αλβανικό της Δώρο..απάντησε με σκέρτσο Καλομοίρας και Ευγενίας Μανωλίδου μαζί...…

«Θα το ήθελα… δεν σας το κρύβω… όμως δεν θα θέλαμε να στεναχωρήσουμε την Dora Hanim. Σκεφθήκαμε λοιπόν να καθιερώσουμε ένα άλλο βραβείο, φτιαγμένο από παστουρμά πρώτης ποιότητος. Θα το πούμε «Yunan Atatürk ” όπου θα απονείμουμε σε όλους τους Έλληνες φίλους μας σε κάποιο χαμάμ ανδρών της πόλης μας Εξάλλου και οι γυναίκες τους πολιτικοί σαν άνδρες είναι. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα.. Θα είναι λοιπόν ένα ομαδικό βραβείο. Γνωρίζω πολύ καλά, ότι ο Ζωρζέτος αποκλείεται να το δεχόταν μόνος του. Είναι τόσο σεμνός…»

Η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με παντομίμα εκ μέρους της κας Emine Εrdoğan – η οποία είχε κληθεί εκτάκτως ( ο σύζυγός της δεν μπόρεσε να παρευρεθεί μιας και ασκείτο στην Σκοποβολή επί Κούρδων στο Ντιγιαρμπακίρ) - η οποία μιμήθηκε με καταπληκτική επιτυχία της κα Άντα Παπανδρέου και τις φίλες της , που ως γνωστόν συνάντησε στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα. Το όλο νούμερο της είχε τον τίτλο «Ψώνια με τα ψώνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: