15/4/15

Έρχονται καλύτερες μέρες

Τα αναπτυξιακά μέτρα της κυβέρνησης «Πρώτη φορά Αριστερά» Σταδιακή επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και σε μισθούς πέραν του ακατάσχετου ορίου, αλλά και στο περιεχόμενο των τραπεζικών θυρίδων.
Αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος με αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τα μεσαία και τα υψηλά εισοδήματα. Επιβολή τέλους αδειών στη λειτουργία ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών. Στόχος είναι η είσπραξη 125-175 εκατ. ευρώ. Αυτόματη απόδοση του ΦΠΑ μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών.
Παρακολούθηση των ψηφιακών εμπορικών συναλλαγών,
Αύξηση του φόρου πολυτελείας για τα ΙΧ αυτοκίνητα και τις πισίνες .
Περαίωση περίπου 64.000 φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια.
Ηλεκτρονική παρακολούθηση κυκλωμάτων φοροδιαφυγής, με social network analysis software. Το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει τη χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού από την εταιρεία Siemens, μέσω του προγράμματος εξωδικαστικού συμβιβασμού που έχει υπογραφεί με την εταιρεία. Η εφαρμογή του εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην είσπραξη 350-420 εκατ. ευρώ.
Ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή. Προαναγγέλλεται αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας για το ποινολόγιο της Εφορίας, με την καθιέρωση διατάξεων που θα προβλέπουν ότι σε όσους διαπράττουν με δόλο φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης θα επιβάλλονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις και δεν θα εφαρμόζονται οι διοικητικές ποινές και τα πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών. Προωθείται η ενίσχυση των μηχανισμών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την είσπραξη του τέλους επιτηδεύματος του έτους 2013, το οποίο έχουν αφήσει απλήρωτο χιλιάδες εταιρείες. Επιπλέον, θα επιδιωχθεί η είσπραξη των μη καταβληθέντων τελών ΚΤΕΟ.

 Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, (World Economic Outlook),προβλέπει για την ελληνική οικονομία μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και της ανεργίας και επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης.
Ειδικότερα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα επιταχυνθεί από 0,8% το 2014 στο 2,5% το 2015 και θα ενισχυθεί περαιτέρω στο 3,7% το 2016.
Για το τελευταίο τρίμηνο του 2015, ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 4% έναντι 1,3% που ήταν στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.
Η ανεργία εκτιμάται ότι θα αποκλιμακωθεί από 26,5% πέρυσι στο 24,8% φέτος και το 22,1% το επόμενο έτος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οταν ο μπαρουχ ομπαμιας διοριστηκε το 2008 προεδρος των ξΗΠΑ εκανε τη μεγαλη μεταρρυθμιση στον χρηματοπιστοτικο τομεα. Νομοθετισε οτι οι πιστωτικες καρτες οφειλουν να ενημερωσουν τους πελατες τους (καραφεσομενους καταταναλωτες) 30 εργασιμες πριν αυξησουν (αυθαιρετα) τα επιτοκια (αποτο συνηθες 25%σε 33%) αντι των 15 εργασιμων που ηταν ο νομος απο την εποχη του θεατρινου. αυτα