28/1/09

Όλοι αγωνίζονται για το σπάσιμο των μπλόκων



Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Έρχονται κάποια καταλυτικά γεγονότα για να ξεσκεπάσουν τα πρόσωπα όλων.
Κάηκε η Αθήνα από τους μασκοφόρους πλατσικολογόγους προβοκάτορες και ΟΛΕΣ οι κατεστημένες δυνάμεις με τα αριστερά τους δεκανίκια (κυρίως αυτά) μας πρήξανε τα αυτιά για «εξέγερση» της νεολαίας!!!
ΕΧΕΙ ξεσηκωθεί όλος ο αγροτικός κόσμος χωρίς κουκούλες, και όλοι οι οικονομικοί και πολιτικοί «νονοί» και τα φερέφωνά τους βάλλουν κατά των μπλόκων», υπονομεύουν δολίως τον ξεσηκωμό των αγροτών, επικαλύπτουν το μεγάλο αγροτικό πρόβλημα και επιδίδονται σε διάφορες συκοφαντίες κατά των αγροτών.
Η ριζικά διαφορετική συμπεριφορά του κατεστημένου και των ιδεολογικών ροπαλοφόρων πάνω σε αυτά τα δύο γεγονότα δείχνει περίτρανα ποιο είναι λαϊκό κίνημα και ξεσηκωμός και ποιο πλαστικό «κίνημα» και κατασκευασμένο… Φυσικά ο αγροτικός πληθυσμός αποτελεί και μια μεγάλη πελατεία εκλογικών κορόϊδων.Γι’ αυτό οι πάντες δημαγωγούν ασυστόλως, επιχειρώντας να αντλήσουν εκλογικά κέρδη.Χύνουν, λοιπόν, από τη μια κροκοδείλια δάκρυα για τα προβλήματα των αγροτών, αλλά από την άλλη επικαλύπτουν την ουσία του προβλήματος, το τραγικό αδιέξοδο της αγροτικής οικονομίας, τα βασικά αίτια και τους υπεύθυνους αυτού του αδιεξόδου. Ταυτόχρονα, με χίλια δύο μέσα, πλαγίως και ευθέως, συκοφαντούν τους αγρότες που τους πληρώνει δήθεν η ελληνική κοινωνία, ή που θέλουν να τα αρπάξουν (εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια) και το χειρότερο: Ότι στέφονται «φασιστικά» εναντίον της ελληνικής κοινωνίας με τα μπλόκα και ότι πρέπει να σταματήσουν αυτό του είδους τον αγώνα με τα μπλόκα και να ανοίξουν τους δρόμους. Ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζητούν να δεχτούν μοιρολατρικά την καταστροφή τους και τον αφανισμό τους.
Για το ΠΑΣΟΚ και τους λοιπούς Ιάγους (ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑ.Ο.Σ) το όλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο!!!Αποκρύβουν το ουσιώδες: Ότι σχέδιο υπάρχει και είναι αυτό της Ε.Ε. που θέλει να συρρικνώσει ακόμα πιο δραματικά την αγροτική οικονομία και να τη μεταλλάξει.
Σχέδιο υπάρχει: Είναι αυτό των πολυεθνικών, το ΓΕΝΙΚΟ αντιλαϊκό και αντεργατικό σχέδιο της Ευρώπης των μονοπωλίων και των Ελληνικών καρτέλ της ληστρικής εκμετάλλευσης των αγροτών.Και αυτό το «ΣΧΕΔΙΟ» εφάρμοσε και το ΠΑΣΟΚ, αυτό εφαρμόζει και η Ν.Δ. Και αυτό το ΣΧΕΔΙΟ δεν το αμφισβητούν ούτε οι προβοκατόρικες και αχαλίνωτα δημαγωγικές «τσόντες»: ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. Ο τελευταίος μάλιστα πλειοδοτεί σε δημαγωγικό κυνισμό και τυχοδιωκτισμό όσο κανένας άλλος: Πήγε ο Καρατζαφέρης, και στα μπλόκα να πει ότι είναι με τους αγρότες!!! Τέτοιο πολιτικό καραγκιόζη δύσκολα συναντάς στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας…
Το όλο λοιπόν ζήτημα ανάγεται, για τους πολιτικούς απατεώνες, στο εάν η Ν.Δ. εφαρμόζει το σχέδιο εξόντωσης των αγροτών μελετημένα και «σχεδιασμένα», ή σπασμωδικά και νευρικά.Αυτή είναι η κριτική της αντιπολίτευσης: Δεν αμφισβητούν το υπαρκτό σχέδιο της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίο, αυτό της εξόντωσης των αγροτών. Α
μφισβητούν την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης να το υλοποιήσει «ομαλά», με λιγότερες τριβές…Γιατί, όμως, έχει θορυβήσει σε τέτοιο βαθμό το αγροτικό κίνημα και όλοι προσπαθούν (με προεξέχοντες τους αγροτοπατέρες) να «σπάσουν» τα μπλόκα;
Συνοπτικά:Πρώτον: Ο κοινωνικός θυμός είναι τόσο εκρηκτικός και μαζικός που ξεπέρασε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους χειραγωγούς των αγροτών. Οι αγροτοπατέρες «πετάχτηκαν» στον κάλαθο των αχρήστων και οι αγρότες άρχισαν να δημιουργούν, μέσα στον αγώνα τους, τα δικά τους όργανα αγώνα και απόφασης.Αυτή η μορφή αυτό-οργάνωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων δεν δείχνει απλώς την αυθεντικότητα του αγροτικού ξεσηκωμού, αλλά είναι και το στοιχείο που πανικοβάλει το κοινωνικό, πολιτικό και ιδεολογικό κατεστημένο.
Δεύτερον. Η αγροτική εξέγερση και οι μορφές πάλης της μπορεί να μην οδηγηθούν, ακόμα, σε μια εθνική κοινωνική εξέγερση και αμφισβήτηση του καθεστώτος, αλλά αποτελούν έναυσμα και πυροδότη των αυριανών μεγάλων αγώνων που έρχονται. Χωρίς συνολική ηγεσία και πολιτικό υποκείμενο οι αγώνες, όσο και προχωρημένοι και αν είναι οδηγούνται σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο, όμως αυτό των εκρηκτικών αγροτικών κινητοποιήσεων, αποκαλύπτει κραυγαλέα και το αδιέξοδο του καπιταλιστικού καθεστώτος και το σπουδαιότερο; Λειτουργεί πυροδοτικά στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και στην εργατική τάξη.Η εξέγερση των αγροτών δείχνει το δρόμο και θα αφυπνίσει το σύνολο των καταπιεσμένων, όλων των θυμάτων της εκμετάλλευσης, σε μια εποχή που το καθεστώς, παγκοσμίως, ετοιμάζει πογκρόμ εναντίον των εργαζομένων.Τέτοιες επαναστατικές «επιδημίες» τις τρέμουν οι λακέδες του καθεστώτος. Γι’ αυτό ο αγροτικός ξεσηκωμός θα συκοφαντηθεί ανελέητα από τα όργανα του συστήματος: τους φανερούς και κρυφούς εχθρούς των λαϊκών κινημάτων.Μάταιος κόπος.
Η κοινωνία βράζει και οι συμφορές που έρχονται θα επιβεβαιώνουν το μεγάλο αγώνα και τα μέσα πάλης των αγροτών…

από http://www.orfni.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποκάλυψη ¨Η Ημέρα που οι τράπεζες ήταν ακριβώς τρεις ώρες από την κατάρρευση

http://axinosp.blogspot.com/2009/01/blog-post_9997.html