30/1/13

Οι Καραγκιόζηδες κυβερνούν με επικοινωνιακά Κόλπα

Δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν με το «πρόγραμμα» ντε Κουρελέ. Ύφεση και το 2014, ανεργία στο 30%, και στο βάθος Κήπος.(Νεα χρεοκοπία)

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο παπαγάλος του LSE Στουρνάρας, είναι αισιόδοξος. «Αισθάνομαι, 100% σίγουρος, ότι το 2013 θα είναι ο τελευταίος χρόνος ύφεσης στην Ελλάδα», είπε στο BBC. Για εκείνον τα «χειρότερα έχουν περάσει», και επειδή, «έχουμε διανύσει τα δύο τρίτα του δρόμου προς τον στόχο μας» , οι (χαζοί) πολίτες «μπορούν να ελπίζουν», διότι ως καλός Παπαγάλος , βλέπει «μια αχτίδα ελπίδας, ένα φως στην άκρη του τούνελ».
Ωστόσο το 33% του προγράμματος προσαρμογής, που απομένει, είναι ,«το πιο δύσκολο κομμάτι», για την κυβέρνηση, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τα συνδικάτα, μας προειδοποιεί το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιοργκ Άσμουσεν.

 Ο παπαγάλος του LSE Στουρνάρας έχει την πεποίθησή ότι η ανάκαμψη θα έρθει το 2014.Το ίδιο του λένε και οι καφετζούδες που συμβουλεύεται.
Η επικοινωνιακή «μανδάμ ανάπτυξις», όμως δεν θα περάσει από τα μέρη μας.

Το 2014 θα είναι μια ακόμα χρονιά ύφεσης , διότι οι παράγοντες εις τους οποίους στηρίζεται το «πρόγραμμα» και οι εκτιμήσεις Στουρνάρα και τρόικας, είναι λάθος και έχουν προ πολλού ανατραπεί, από τις διεθνείς εξελίξεις.
Το 2014, όχι μόνο δεν θα είναι το πρώτο έτος της «νέας ανάπτυξης» της Ελληνικής Οικονομίας αλλά θα είναι πολύ πιο δύσκολος χρόνος από το 2013, λόγω της υποτονικής εξωτερικής ζήτησης για ελληνικά προϊόντα , (που οφείλεται στο ακριβό ευρώ), στην ακόμα μεγαλύτερη πτώση του τουρισμού , αλλά και λόγω των σωρευτικών επιπτώσεων των δημοσιονομικών μέτρων στην ιδιωτική κατανάλωση».
Η ύφεση από το 6,1% πέρσι, θα γίνει χειρότερή το 2013, και θα ανέβει στο 6,5%, ( ο Στουρνάρας και η τρόικα την υπολογίζουν για μια ακόμα χρονιά λάθος στο 4,5%, και η Moody's στο 5%), ενώ το 2014 θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, και η ανεργία θα ξεπεράσει το 30%.

Επειδή οι τεχνοκράτες, το βλέπουν ότι δεν βγαίνει πέρα, οι καραγκιόζηδες άρχισαν τα κόλπα. Ένας γερμανός μαλάκας, ανακοίνωσε ότι οι χώρες του Νότου δεν έχουν ακόμη ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά τους , και είναι «πολύ ακριβές». «Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει μακροπρόθεσμα να γίνουν κατά 30% φθηνότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης προκειμένου να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές, έγραψε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο πρόεδρος του IfO, Χανς-Βέρνερ Ζιν. Με ακριβό ευρώ αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη εσωτερική υποτίμηση. (Μακροπρόθεσμα).

Ο Άσμουσεν από την ΕΚΤ λέει ότι , «αν όμως υπάρξει προσήλωση στο πρόγραμμα και θετική ανάπτυξη από το 2014, τότε είναι πολύ πιθανό ο δείκτης του χρέους να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020».Αν, αν. αν. Και κυρίως θα φταίει ότι δεν υπήρξε «προσήλωση». Για την Moody's θα φταίει η «αργή προόδος στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που περιορίζει τις επενδύσεις και τον ανταγωνισμό».

Το 2013 οι αγορές θ εκδηλώσουν την ανησυχία τους για το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας. Ο σοσιαλιστής υπουργός Εργασίας της Γαλλίας , Μισέλ Σαπίν σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, είπε ήδη: «Η Γαλλία είναι ένα κράτος πλήρως χρεοκοπημένο». Οι αμερικανικές τράπεζες περιμένουν την υποβάθμιση του χρέους Βρετανίας και Πορτογαλίας και ακολούθως των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και αρκετών κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ακόμα και της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας.

Οι παρενέργειες της υπερβολικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Βρετανίας και οι φόβοι για έναν παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο μετά την υποτίμηση του Γιέν, αναμένεται να απασχολήσουν τους υπουργούς Οικονομικών της G20 στα μέσα Φεβρουαρίου στη Μόσχα.

Η ελαδίτσα και οι αισιόδοξοι καραγκιόζηδες που την κυβερνούν ακολουθεί πιστά το δικό της πρόγραμμα προς την καταστροφή. Αλώστε οι ηλίθιοι τηλεθεατές της δίνουν «πίστωση χρόνου» για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Η Citi εξακολουθεί να περιμένει την έξοδο της Ελλάδας εντός του 2015.
Η Moody’s που τονίζει όπως και ο Ασμουσεν ότι το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου 2012-2016, περιμένει ένα ακόμα κούρεμα του χρέους διότι ο κίνδυνος μιας ακόμα χρεοκοπίας για το υπόλοιπο χρέος του ιδιωτικού τομέα παραμένει υψηλός.
Ακόμα και ο Στουρνάρας βλέπει «πολύ μικρή», πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Κρεοπωλειον Κασιμπασας : Εγώ, με τις ιδιωτικοποιήσεις ξεπέρασα την (κλιμακτηριο) κρίση .


Aγ. Αντωνιος : Μπα, και εσυ σε Τουρκους επωλησες η και σε Κουρδους ;