28/1/13

Άσσαντ: Η Νίκη θα είναι δική μας

Ο πρόεδρος της Συρίας απάντησε τον οβριούς Μεντβέντεφ-Φαμπιούς
« Η Ρωσία υπερασπίζεται τον εαυτό της και όχι το καθεστώς της Συρίας», δήλωσε στην εφημερίδα της Βηρυτού «Aλ-Aχμπάρ» ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασσάντ, απαντώντας έτσι στον ιουδαίο πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντιεφ, που συντάχθηκε στο Νταβός με την αμερικανική πολιτική, λέγοντας στο CNN ότι, «μειώνονται οι πιθανότητες του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ να μείνει στην εξουσία».

Ο Άσαντ στην συνέντευξη του «Aλ-Aχμπάρ», που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα είπε ότι, «τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν πάρει πια το πάνω χέρι» , ότι «έχουν καταφέρει αποφασιστικά χτυπήματα στο πεδίο της μάχης , στις ένοπλες ομάδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό », επισήμανε ο Άσαντ, τονίζοντας ότι, «σύντομα τα αποτελέσματα από αυτές τις νίκες θα γίνουν εμφανή σε όλους».

Ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι υπάρχουν ακόμη «απομονωμένοι θύλακες αντίστασης» σε μερικές πόλεις, αλλά συνολικά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, και ότι «το πιο δύσκολο στάδιο του πολέμου είναι ήδη παρελθόν», αφού ο στρατός εμπόδισε τους «επιχορηγούμενους μαχητές» να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρες επαρχίες και τους απώθησε στις παραμεθόριες περιοχές , με την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο και σε θύλακες περιφερειακά της Δαμασκού, οι οποίοι εκκαθαρίζονται». «Η πρωτεύουσα είναι σε καλύτερη κατάσταση και τα στρατηγικά σημεία εξακολουθούν να είναι ασφαλή , παρά τις απόπειρες επιθέσεων, κυρίως στον δρόμο προς το αεροδρόμιο», πρόσθεσε ο Άσσαντ , τονίζοντας ότι, «αν ήταν κλειστά τα σύνορα με την Τουρκία , το θέμα θα μπορούσε να διευθετηθεί σε δύο εβδομάδες».

Στο Παρίσι μαζεύτηκαν οι ηγέτες της αντιπολίτευση μαζί με 50 χώρες χορηγούς για να εξετάσουν τα αίτια της ως τώρα αποτυχίας και για να αντιμετωπίσουν τη διπλή πρόκληση. Ανθρωπιστική και πολίτικη. «Ήρθε η ώρα των αποφάσεων και της δράσης», είπε ο γιαχούντης υπουργός εξωτερικών του Ολάντ, Λωράν Φαμπιούς, τονίζοντας όμως: «πρέπει να αποφύγουμε την αποσταθεροποίηση της γύρω περιοχής».

Στις 11 Δεκεμβρίου 2012, οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τον λεγόμενο Εθνικό Συνασπισμό της Συρίας ως νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας., και στις 16 Δεκεμβρίου, αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ μαζί με τη Βρετανία εκπαιδεύουν στην Ιορδανία μισθοφόρους στην χρήση ελαφρών και βαρέων όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Η κυβέρνηση των Προδοτών έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 163 κομματόσκυλα συνεργάτες του Κεμάλ. Εξω από την Βουλή οι κλακαδόροι βασιλόφρονες ζητωκραυγαζαν "Ζητω ο Γούναρης"

Η κυβέρνηση Γούναρη επιβίωσε στις 19 Μαρτίου 1922, μιας ακόμη προσπάθειας Κοινοβουλευτικής ανατροπής της.  Τον Γενικό Συντονισμό της «Εθνική...