29/1/13

ΧΑΛΚΕΙΟ ΤΡΙΜΗ (ρεπορταζ styx.gr)

Τελευταία υπηρεσία στον Κεδίκογλου

Τρίμης και Κεδίκογλου συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο σε χαλκεία. Έχουν κοινό στόχο να περάσει η ΚΥΑ της σφαγής για τους δημοσιογράφους στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓ Ενημέρωσης δημοτικά ΜΜΕ), γεγονός που καταργεί τις ΣΣΕ και προκαλεί «ντόμινο» και για τους εργαζόμενους στις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα ιδιωτικά κανάλια.

Πράξη πρώτη

Με 16 σελίδες μαγειρεμένα πρακτικά, στο δρόμο που χάραξε το “βίντεο Mall”, το γραφείο Κεδίκογλου έστειλε στο γνωστό και ως πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ
Δ. Τρίμη, την συμφωνία που έκαναν για να περάσει η ΚΥΑ.
Το μυστικό είναι ότι με τον τρόπο αυτό και με ένα πλαστό πρακτικό, φτιάχνουν κλίμα εκφοβισμού και για άλλα μέλη του ΔΣ , ώστε να βρουν και συνένοχους στο έγκλημα.
Τα πρακτικά που φιλοτέχνησε ο ΓΓ Επικοινωνίας -γνωστός και για το λογοκριτικό του ταπεραμέντο στην υπόθεση του ΑΠΕ- κουκουλώνουν επίτηδες τις διαφωνίες τις καταγγελίες, όσων διαφώνησαν, ώστε να ανεβεί πανηγυρικά το νέο έργο Κεδίκογλου «Τύφλα να ‘χει ο Μόσιαλος» που ανοίγει την αυλαία σε:
# κατάργηση ΣΣΕ
# μειώσεις μισθών 10-41%,
# σφαγή σε κυριακάτικα, υπερωρίες
# ωράριο λάστιχο και πάντως πάνω από 8 ώρες την ημέρα.
# επιδόματα ψίχουλα

Πράξη δεύτερη

Με μια πρωτοφανή προβοκάτσια Τρίμη επιχειρήθηκε να κουκουλωθούν οι ευθύνες της πλειοψηφίας των προθύμων στην Ένωση για την ΚΥΑ της υποταγής στα δημόσια ΜΜΕ, παραπληροφορώντας επίτηδες τους συναδέλφους και στην ΕΡΤ.
Απέφυγε λοιπόν ο συγκεκριμένος κύριος να συγκαλέσει ΔΣ για τη στάση εργασίας στην ΕΡΤ, όπως ζήτησαν στο ψήφισμα τους οι συνάδελφοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, επειδή δεν την ήθελε ο ίδιος.
 Τώρα όμως προσπαθεί με ασύστολα ψεύδη να φτιάξει αρνητικό κλίμα και οδηγεί σε διάσπαση τον κόσμο στην ΕΡΤ.
Σήμερα λοιπόν, χωρίς συνεδρίαση ΔΣ, είχε συγκεντρώσει δια περιφοράς, 6 υπογραφές για τη στάση και με αυτή την «μαγιά» ζήτησε τηλεφωνικά και από άλλα μέλη του ΔΣ να συναινέσουν λέγοντας τους προκλητικά ότι έχει ήδη 6 ψήφους.
Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ στο ΔΣ Μαρία Γκίκα και Δ. Τσαλαπάτης συμφώνησαν να κηρυχθεί στάση εργασίας. Του είπαν όμως να συνεδριάσει αμέσως το ΔΣ για να ληφθούν συνολικές αποφάσεις.
Λίγο αργότερα όμως ένας από τους 6 φαίνεται ότι πήρε πίσω την υπογραφή του και ο Τρίμης για να κουκουλώσει την υπόθεση έστησε ένα ακόμη χαλκείο. Άφησε να διαρρεύσει ότι δήθεν κατά της στάσης ψήφισαν η Μ. Γκίκα και ο Δ. Τσαλαπάτης, παρόλο που τον είχαν ενημερώσει οτι δεν είχαν καμία αντίρρηση για τη στάση εργασίας.
Κρύβει όμως την αλήθεια για την ΚΥΑ της σφαγής που συμφώνησε με τον Κεδίκογλου.
Τελευταία υπηρεσία στο Σίμο του, λίγο πριν μας αφήσει… ----

Απολύσεις στου Μπόμπολα

Σε σημερινή επιστολή της ΚΕΔ προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισημαίνεται:
Υπόψη κ. Δ. Τρίμη ΔΣ ΕΣΗΕΑ Άρχισε από σήμερα ο τρίτος κύκλος της μεγάλης σφαγής στον όμιλο Μπόμπολα. Ήδη με ανακοίνωση μας έχουμε επισημάνει το γεγονός, καθώς και τις ευθύνες όσων αρνούνται να ενημερώσουν, με υποδείξεις προφανώς από την πλειοψηφία του Προεδρείου. Επειδή το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη θεωρούμε απαραίτητο να κληθούν στη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι από τον ΠΗΓΑΣΟ , χωρίς άλλη συζήτηση.
Φτάνουν τα ψού-ψού με τον κυρ Φώτη στα σκαλιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: