27/1/13

Απλές σκέψεις. Η πατρίδα και οι δημοσκοπήσεις των καθεστωτικών (1).

Καταλαβαίνω όλους αυτούς που πανηγυρίζουν και χαίρονται με την δημοσκοπική σταθεροποίηση της Χρυσής Αυγής στο 12,5%.
Ωστόσο αν προσέξουμε καλύτερα , η «συμμαχία του Ευρώ», και τα «καθεστωτικά κόμματα των τοκογλύφων» βρίσκονται άνετα πολύ πιο πάνω από το 50%. Άλλωστε το 12,5% της Χρυσής Αυγής ψήφισε Δένδια για την «απελευθέρωση» της Βίλας Αμαλίας, εξέφρασε «δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ», και δεν ξέρουμε πόσοι ψήφισαν Mega και Κωστή Χατζηδάκη λέγοντας «Ναι» στην επίταξη του Μετρό, που την ενέκρινε το 54,1% των «τηλεθεατών».

Επομένως, για να το πω ποδοσφαιρικά, ο Αστέρας Τρίπολης πανηγυρίζει γιατί κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα, που το κερδίζει όμως μακράν, και με τα χέρια κάτω ο Ολυμπιακός.

Το ζήτημα της πολιτικής δεν είναι να είσαι ο καλύτερος τρίτος, αλλά να γίνεις πρώτος και οδηγός.Και από αυτήν την πλευρά οι δημοσκοπήσεις δεν μας δίνουν κανένα στοιχείο ικανοποίησης. Όπως στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα. Εκλέχτηκε Εθνικιστής δημοτικός σύμβουλος, αλλά επί της ουσίας μηδέν.

Το 80%, που δήλωσε στην ΚΑΠΠΑ RESEARCH ότι συμφωνεί με την ανακατάληψη δημόσιων κτιρίων από την αστυνομία, είναι πολύ χαμηλό , και δείχνει τη βαθειά «προοδευτική» σήψη της μαστουρωμένης ελληνικής κοινωνίας .Αυτό το ποσοστό είναι ανάλογο με το 80,2% που εξέφρασε στην ΚΑΠΠΑ RESEARCH, «δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σπύρος Χατζάρας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η προσπαθεια σπυρο ειναι μεγαλη για να αφαιρεθει ο στοκος απο το μυαλο των τηλεθεατων του Σουλειμαν. πχ. φιλη μου δεξιοτατη που την ειχα βαλει κ ψηφισε κωλοτουμπα αντι νουδου οταν δεν κατεβηκε στις εκλογες η ΧΑ τωρα ψηφισε Τσυριζα. τι να πεις; αν το κομμα δεν κανει κατι σωστα στειλτους μνμ. Νικος πειραιας

Ανώνυμος είπε...

Αγαλι-αγαλι γινεται η αγουριδα μελι Πιπη.
Αγαλι-αγαλι.

Μεχρι προχθες βριζανε το Μιχαλολιακο για ιδιοκτητη ροζ ξενοδοχειων ο εβραιοποντικας φριτζης (που ζει στο ισραηλ) εβγαζε χολη και μας ελεγε να μην το ψηφισουμε. Μη ξεχνας οτι οι ΧΑυγιτες εχουν να κανουν με ενα 70ετη διεφθαρμενο εβραιοσυστημα.

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...