26/1/13

Άλλα διπλωματικά κόλπα

ΙΡΑΝ: Οι επαφές του Χαμενεί με τις ΗΠΑ δεν είχαν την έγκριση του Χαμενεί *

Οι αμερικανοί δώσανε στεγνά τον Αγιατολάχ.
Οι πληροφορίες για απευθείας συνομιλίες με ιρανούς εκπροσώπους που έγιναν στο Ομάν, προκάλεσαν αναστάτωση, στην Τεχεράνη, και ο Αγιατολαχ Χαμενεί, υποχρεώθηκε να βάλει τον διπλωματικό του σύμβουλου Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, που είχε πεταχτεί «για ψώνια στο Ομάν», να δηλώσει ότι ο Αγιατολάχ δεν έδωσε σε κανέναν την άδεια για να συνομιλήσει με τους Αμερικανούς , και πώς όποια κουβέντα μπορεί να έγινε στο Ομάν δεν είχε καμιά νομική βάση .

Σημασία έχει το ότι τόνισε πως το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το δικαίωμα του στην ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

Πάντως οι εκπρόσωποι των «6» (5 μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ και η Γερμανία) είναι πιθανό να πραγματοποιήσουν νέο γύρο συνομιλιών με το Ιράν μέσα στον Φεβρουάριο. Προηγουμένως η εκπρόσωπος της Αστον στις Βρυξέλλες είχε ανακοινώσει ότι ο γύρος των συνομιλιών που ήταν να γίνει στις 28-29 Ιανουαρίου, αναβλήθηκε γιατί οι διεθνείς μεσολαβητές και το Ιράν δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν για τον τόπο των συνομιλιών.

*δεν γνωρίζω εάν η ευαγγελική αρχή «μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου» έχει μεταφραστεί εις το Κοράνιον

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χατζαρα το μυστικο για να αποκρουστουν οι νεοι νομοι υπερ των αλλοδαπων με το φερετζε ρατσιστικη βια ειναι καθε ελλην που μπλεκεται με αυτους να υποβαλλει αμεσως εναντιον τους μηνυση ειτε για ψευδη καταμηνυση ειτε για ρατσιστικη βια ειτε για αλλο αδικημα π.χ εργω λογω εξυβριση κλοπη λαθρεμποριο φοροδιαφυγη και να μπαγλαρωνουν τον λαθρο κουνουπα μαζι.

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...