30/1/13

Αντίπαλος των Σαούντ διέφυγε από το Κατάρ στο Μαρόκο

Ο τέως σαουντ Άραβας διπλωμάτης, Mishal bin Zaar Hamad al-Mutiry, που τον καταδιώκει από το 2004, η οικογένεια των Σαούντ, κατάφερε, με την βοήθεια οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαφύγει μαζί με την οικογένεια του από το Κατάρ, όπου συνεχιζόταν η προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας για την απέλαση του, και να βρει άσυλο στο Μαρόκο.

 Ο Mishal bin Zaar Hamad al-Mutiry το 2004, ενώ εργαζόταν στην σαουδαραβική πρεσβεία στη Χάγη, απεκάλυψε με στοιχεία, τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών από τις διπλωματικές αποστολές της Σαουδικής Αραβίας, και ειδικότερα από την πρεσβεία της Χάγης. Οι Ολλανδικές αρχές του παραχώρησαν τότε άσυλο , αλλά το 2006, πράκτορες του Ριάντ, τον απήγαγαν από τις Βρυξέλλες και τον μετέφεραν στη Σαουδική Αραβία, όπου παρέμεινε στις φυλακές για έναν χρόνο.

Το 2011 κατάφερε να δραπετεύσει από τη Σαουδική Αραβία και πήγε στο Κατάρ, όπου βρέθηκε σε κατοίκον περιορισμό μέχρι να αποφασιστεί η απέλαση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...