31/1/13

Η Χώρα των Βάσκων απέκτησε το δικό της Νόμισμα

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΡΑΧΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010*

Ένα καινούργιο νόμισμα γεννήθηκε σήμερα στην Ευρώπη. Πρόκειται για το «Εusco», το νόμισμα των Βάσκων. Χαρτονομίσματα των 1, 2, 5, 10 και 20 euscos που θα είναι ελεύθερα μετατρέψιμο σε ευρώ ξεκίνησαν να κυκλοφορούν από σήμερα.

Όλες οι τιμές στα καταστήματα θα εκφράζονται σε euscο και οι Βάσκοι δεν θα χρησιμοποιούν στις αγορές τους το ευρώ, που παραμένει το νόμισμα της Ισπανίας.

Δυστυχώς, κανένας δεν με άκουσε όταν πρότεινα την ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΡΑΧΜΗ.Μάλιστα για να αποτρέψουν την πολιτική προεκλογική συζήτηση για την ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΡΑΧΜΗ απαγόρευσαν στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ να μετάσχει στις εκλογές.

Η λύση στο ταμειακό πρόβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν τα κουπόνια διατροφής και ηλεκτρισμού προς τους άνεργους και τους συνταξιούχους και τα τοπικά νομίσματα όπως η Αθηναϊκή Δραχμή για την κάλυψη των ελλειμμάτων των ΟΤΑ.

Τότε που τα έλεγα επειδή ειμαι πολύ μπροστά από όλους τους ηλιθίους δεν με άκουγαν. Τώρα όλη η πεινασμένη και άνεργη Αμερική τρώει με «διατροφικά κουπόνια», ενώ κυκλοφορούν  60 τοπικά νομίσματα στη Γερμανία και 25 στη Γαλλία.

Η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΡΑΧΜΗ, είναι ακόμη δυνατή. Οπως και η Κρητική δραχμή,
η Μακεδονική δραχμή, η Πελοποννησιακή δραχμή κλπ.

Η ελληνική Δημοκρατία μπορεί να μείνει στο Ευρώ και οι Έλληνες επιστρέψουν στη Δραχμή. Το λέω από το 2009.Οπως φωνάζω και για τα μετατρέψιμα διατροφικά κουπόνια.
Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Σπύρος Χατζάρας

*Το 2010 ορισμένοι αγωνιζόντουσαν να βγάλουν εθνικιστή δημοτικό σύμβουλο. Ναι. Τέτοιο όραμα είχαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΡΕ ΣΠΥΡΟ ΤΟ ΕΣΤΗΣΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙ ΣΟΥ

ΜΕΤΑ ΠΗΓΕΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ 80 ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΗΣΤΗΚΕΣ