26/1/13

Ο Αξελ Γιαχούντ στα κεντρικά

«Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξουμε την αντιπολίτευση είναι να την καθοδηγούμε εμεις οι ίδιοι».

Β.Ι.ΛΕΝΙΝ

Το έσκασε το παραμύθι ο αριστερός Γιαχούντης. «Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε»*.

Ο αριστερός Αξελ Γιαχούντ-ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε καν, «στόχος μας , η μετατροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε μια πραγματική Κεντρική Τράπεζα», που λέει ο αστός καπιταλιστής και εκατομμυριούχος Μπερλουσκόνι. Για να πει κάτι, «ζήτησε να αλλάξει στρατηγική η ΕΚΤ για να γίνει βιώσιμο το ευρώ».

Για το κομματικό του ακροατήριο είπε και κάτι ανοησίες για «κοινωνική συνοχή»,και για ευρω-ελεημοσύνη αποκλειστικά για τους μαύρους τους Έλληνες, (όπως θα έλεγε και ο σύντροφος μητροπολίτης Παβλάκας), επειδή, «το κόστος διάσωσης του λαού και της χώρας, είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της διάλυσης του ευρώ ή εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη, που θα ήταν ανυπολόγιστο».

Έτσι επιβεβαιώνεται και πάλι η λενινιστική θέση. «Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξουμε την αντιπολίτευση είναι να την καθοδηγούμε εμεις οι ίδιοι».

*Η συνέντευξη Τζιπρα στο γραφείο Τύπου στη Νέα Υόρκη, όπως τη μετέδωσε το ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Yannis54 είπε...

Πηγη, παρακαλώ ;