28/1/13

Αθάνατος

Ελεύθερος πια ο Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής
Με τη βοήθεια του Θεού, ο πολιτικός κρατούμενος της Χούντας της μεταπολίτευσης, Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής είναι ελεύθερος. Δραπέτευσε μέσα από τον Ερυθρό Σταυρό που τον κρατούσαν με χειροπέδες στο κρεβάτι.

Ο Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής έφερε εις πέρας και την τελευταία του αποστολή, όπως έλεγε: Να πεθάνει σαν στρατιώτης και να τιμήσει την στολή που φορούσε.

Ο στρατηγός Ντερτιλής νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη στη φυλακή μετά από το θάνατο του γιού του Βασίλη.

 Ο στρατηγός είχε καταδικαστεί σε ισόβια σε μια δίκη παρωδία με αριστερούς ψευδομάρτυρες για τη δολοφονία στα γεγονότα του Πολυτεχνείου , του ανύπαρκτου «φοιτητή Μυρογιάννη» στην οδό Πατησίων, ενώ σύμφωνα με τα πορίσματα Τσεβά. και Σαμπάνη , «ο ηλεκτρολόγος Μιχαήλ Μαυρογιάννης 19 ετών , εφονεύθη εις την οδόν Κορνεάδου».Αλλος άνθρωπος , που δεν ήταν φοιτητής και σε άλλον τόπο.και με αυτά τα στοιχεία η κόκκινη χούντα της μεταπολίτευσης και οι επίορκοι δικαστές της κρατούσαν τον στρατηγό 35 χρόνια στη φυλακή.
Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί ο Ντερτιλής απαιτώντας την ηθική του αποκατάσταση δεν κατέθεσε ποτέ αίτηση και δεν δέχτηκε να βγει από τη φυλακή ακόμη και για τη κηδεία του γιού του.

Ο Στρατηγός Ντερτιλής μετείχε εθελοντικά στο Εκστρατευτικό Σώμα στην Κορέα, όπου παρασημοφορήθηκε για την ανδρεία του. Το 1964, πήγε εθελοντικά πάλι, στην Κύπρο, με ψεύτικο διαβατήριο, ως ταγματάρχης, και οργάνωσε τις ειδικές μονάδες της ΕΛΔΥΚ. Στην κρίσιμη μάχη της Μασούρας,
ο ταγματάρχης Ντερτιλής, επιτέθηκε με εφ' όπλου λόγχη και την ιαχή «Αέρα» καταπάνω στους οχυρωμένους Τουρκοκύπριους και Τούρκους και στα τουρκικά πολυβόλα, μέχρι που δεν έμεινε «τουρκικό ρουθούνι».

Το 1966, ενώ υπηρετούσε στο 16ο Σύνταγμα στη Νιγρίτα Σερρών, μυήθηκε στο επερχόμενο κίνημα των συνταγματαρχών.

Τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου, ο Νικόλαος Ντερτιλής με μια χούφτα άνδρες το του μηχανοκίνητου τάγματος που διοικούσε στην Αγία Παρασκευή, βγήκαν και κατέλαβαν « 28 στόχους- κυβερνητικά κτήρια» ελέγχοντας μέχρι τις τέσσερις παρά δέκα το πρωί , το σύνολο του κεντρικού κρατικού μηχανισμού.
Ο αιφνιδιασμός είχε πετύχει».
«Τους έπιασα στον ύπνο με πολύ λίγους αλλά αποφασισμένους άνδρες και με ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε με αποφασιστικότητα», έλεγε.

Ο τελευταίος πατριώτης φυλακισμένος δραπέτευσε στους Ουρανούς.

Αιωνία η μνήμη του.

Αθάνατος!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ είπε...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΟΥ.
ΕΥΓΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ!
ΕΠΕΣΕΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ! ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΧΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ" ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ! ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΡΓΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΑ ΜΟΥ.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

Δημήτριος είπε...

"Ο νεκρός δεδικαίωται" - Αιωνία σου η μνήμη Στρατηγέ Ντερτιλή, ο Θεός σε έχει ήδη συγχωρέσει.

Δημήτριος είπε...

"Ο νεκρός δεδικαίωται" - Αιωνία σου η μνήμη Στρατηγέ Ντερτιλή, ο Θεός σε έχει ήδη συγχωρέσει.