15/10/14

Περί της κρίσεως

Βάζει και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες

Ο Dow Jones επέστρεψε στις 16.000 μονάδες, πτώση 1,88%

Η κοινοπραξία των 155, αποδίδει την πτώση στο χρηματιστήριο και την άνοδο των «σπρέντς», στο κλίμα πολιτικής αστάθειας και στην αβεβαιότητα, που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της προεδρικής εκλογής.
Η Κουμουνδούρου λέει ότι οι αγορές πιέζουν το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα να ενδώσει στη συνέχιση της λιτότητας και των περικοπών και ότι φταίνε οι επικίνδυνοι ελιγμοί που γίνονται χωρίς σχέδιο, μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς και πολιτικούς λόγους, από τους «συνεταίρους».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας ειπε ο φον Αντωνάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο» απάντησε ο Άξελ .
Ο συνταγματολόγος είπε: «Εναντίον μας οι αγορές λόγω μικροκομματικών αψιμαχιών».

Βάζουν τον άντρα τους με τους πραματευτάδες. Οι αγορές τους έχουν γραμμένους προ πολλού. Τώρα ανησυχούν για την ύφεση στη Γερμανία, για τα λεφτά που χάνουν στα συμβόλαια αγοράς πετρελαίου, και στην επερχόμενη νέα ύφεση στις ΗΠΑ.
Η πτώση στις λιανικές πωλήσεις και το αρνητικό μηνιαίο πρόσημο του δείκτη τιμών παραγωγού βάρυναν την… «επενδυτική ψυχολογία», και επικράτησε μια διάθεση για… ρευστοποιήσεις !
Στην Eυρωζώνη, που η μη ανάπτυξη της, αποτελεί τον πυλώνα των επενδυτικών ανησυχιών, οι πιέσεις εντάθηκαν από την ώρα που ήρθαν τα κακά νέα των ΗΠΑ. Η πτώση ήταν γενική και ήταν αποτέλεσμα μιας γενικότερης στροφής των επενδυτών από τις μετοχικές αξίες που θα συνεχίσουν τη διόρθωσή τους,
σε αξίες που προσφέρουν έστω και προσωρινά, μια ασφάλεια για την περίπτωση επαλήθευσης των χειρότερων σεναρίων.
Όταν ο Dow Jones πέφτει 2% χεσμένα τα έχουν οι αγορές τα ανθρωπάκια των Αθηνών. Και τον φον Μοuroutis, και τον Αδωνι, και τον Γιακουμάτο, και την Ευτέρπη και τον Αντωνάκη και τον συνταγματολόγο και τους επενδυτάς των κομμάτων. Ακόμα και τον κυρ Σταύρο, και τον Τίγρη, και τον Βαρδή και τον Εμπολα. Ναι και αυτούς.
Χεσμένους τους έχουν! ( Οι αγορές).

Δεν υπάρχουν σχόλια: