29/10/14

Τρομοκρατική Επίθεση στα Σκόπια

Εκκωφαντικό μήνυμα στον Γκρουέφσκι

 
Χθες το βράδυ περί τις 22.00 δυο εκρήξεις ακούστηκαν στο Κέντρο των Σκοπίων και η αστυνομία διαπίστωσε ότι δυο ρουκέτες είχαν πλήξη το κυβερνητικό μέγαρο.Η μια είχε σφηνωθεί στην πρόσοψη του κτηρίου και η άλλη στην ανατολική πλευρά κοντά στη στέγη. Θύματα δεν υπήρξαν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανένας την ευθύνη για την προειδοποιητική τρομοκρατική επίθεση.
Η Εγκληματολογική δεν έχει ανακοινώσει το είδος των βλημάτων. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ίβο Κοτέβσκι είπε ότι δεν είχε πληροφορίες για το μέρος από όπου εκτοξεύθηκαν τα βλήματα και ότι «η έρευνα είναι σε εξέλιξη». Δημοσιογραφικές πηγές μεταδίδουν ότι τα βλήματα εκτοξεύτηκαν είτε από το μεσαιωνικό φρούριο των Σκοπίων είτε από την αλβανική συνοικία την λεγόμενη «Άφρικα».
Το βέβαιο είναι ότι το κυβερνητικό κτήριο στο "ασφαλές" Κέντρο των Σκοπίων έγινε στόχος τρομοκρατών, που έστειλαν το μήνυμα τους. Σε λίγο θα μάθουμε και την ταυτότητα τους.

ΥΓ1. Μου θυμίζει λίγο επίθεση της 17Ν στην Γερμανική πρεσβεία στο Χαλάνδρι.

ΥΓ2. Στις 6 Αυγούστου του 2007 είχαν ριχτεί κατά του κυβερνητικού Μεγάρου των Σκοπίων δύο χειροβομβίδες ,και o τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε χαρακτηρίσει το γεγονός, «ως τρομοκρατική πράξη με στόχο την κυβέρνηση».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OI 4 ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

ΟΙ ΝΟΤΙΟΚΕΝΤΡΟΑΣΙΑΤΕΣ,ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ,ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ,ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Αγγλια,

Η Βρετανία δεν θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης Λαθρομεταναστών που επιχειρούν να φθάσουν παρανομα στην Ευρώπη, οι οποίες προβλέπεται να διεξαχθούν στη Μεσόγειο ,σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ΕΕ ετοιμάζεται να αρχίσει την 1η Νοεμβρίου την επιχείρηση «Τρίτων» με περιπολίες περισυλλογης στη Μεσόγειο και προωθησης στο εσωτερικο της για την εξασφαλιση της βιωσιμοτητας των ασφαλιστικων ταμειων της οπως διαχρονικα επικαλειται. Η εν λόγω επιχείρηση έχει στόχο να βοηθήσει, αλλά όχι να υποκαταστήσει τη συνέχιση των σημαντικών προσπαθειών που καταβάλλονται από τις ιταλικές αρχές, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεν υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που προβλέπεται να διεξαχθούν στη Μεσόγειο, τόνισε η υφυπουργός Εξωτερικών Τζόις Ανελάι.

Πιστεύουμε ότι αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργούν έναν ''παράγοντα έλξης'', καθώς ενθαρρύνουν περισσότερους λαθρομετανάστες να επιχειρήσουν τον επικίνδυνο διάπλου της θάλασσας και οδηγούν συνεπώς σε περισσότερους άχρηστους θανάτους, τόνισε, για να συμπληρώσει ότι θέση της κυβέρνησης είναι να επικεντρωθεί στις χώρες προέλευσης και να αγωνιστεί εναντίον όσων εξασφαλίζουν τον λαθραίο διάπλου των αλλοδαπων.

Την Κυριακή, ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, Μάικλ Φάλον, είχε δηλώσει ότι τμήματα της χώρας κατακλύζονται από λαθρομετανάστες και ότι οι κάτοικοι πολλών περιοχών βρίσκονται υπό πολιορκία. Πρότεινε μάλιστα να τίθενται υπό περιορισμό οι λαθρομετανάστες ή αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να επικυριαρχήσουν στον τοπικό πληθυσμό

Ανώνυμος είπε...

λεξικον της αγγλικης

λαθρομεταναστης:

o απατεων, ο μετερχομενος παν μεσον οπως επιτυχει τους αντικοινωνικους και ιδιοτελεις σκοπους του.


ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

Nύφη - μαϊμού «ξεσκεπάζει» τους λευκούς γάμους λαθραιων στη Βρετανία


Κάμερα στην ανθοδέσμη της είχε τοποθετήσει η νύφη - δημοσιογράφος που έφτασε στο παραπέντε από το να παντρευτεί έναν ινδό άνδρα, τον οποίο γνώρισε σε ιστοσελίδα «ενοικίασης» συζύγων, προκειμένου να ξεσκεπάσει τη βιομηχανία λευκών γάμων στη Βρετανία με στόχο την πράσινη κάρτα

Το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί αύριο το βράδυ στο βρετανικό κανάλι Channel 5 δείχνει καρέ - καρέ τον παρολίγον γάμο. Η Χάριετ Μόρτερ διασχίζει τον διάδρομο του δημαρχείου φορώντας το λευκό της νυφικό και κρατώντας από το ένα χέρι αγκαζέ τον μελλοντικό της σύζυγο και από το άλλο την ανθοδέσμη.

Η αμηχανία και το τρακ που είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, θα μπορούσε να είναι εκείνο οποιασδήποτε μελλόνυμφης. Όμως δεν είναι. Η Χάριετ είναι ρεπόρτερ και ο λόγος που έχει φτάσει ένα βήμα πριν το γάμο με τον άγνωστό της μέχρι πολύ πρόσφατα Αλί, είναι να αποκαλύψει στους βρετανούς τηλεθεατές πόσο εύκολο είναι να παντρευτεί κανείς στη Μ. Βρετανία νόμιμα αλλά εντελώς εικονικά και κατόπιν χρηματικού ανταλλάγματος έναν μετανάστη προκειμένου εκείνος να αποκτήσει την πολυπόθητη άδεια παραμονής στη χώρα. Αρκεί να μπει σε μια ιστοσελίδα λευκών γάμων και να διαλέξει... την ιδανική μέλλουσα σύζυγο.

Αν και όλα ήταν έτοιμα, η λιμουζίνα, το νυφικό, οι 5.000 λίρες αμοιβής της νύφης, ο γάμος δεν έγινε καθώς ένας από τους «προσκεκλημένους», επίσης δημοσιογράφος λίγο πριν το «Ι do αποκάλυψε ότι όλο αυτό ήταν στημένο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Αν και αυτός ο γάμος... σχόλασε νωρίτερα, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, κάθε χρόνο γίνονται στην Βρετανία περίπου 10.000 τέτοιοι γάμοι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Χατζάρα, μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε τι σημαίνει "ασφαλιστική ικανότητα" των γονέων των μεταναστών;
Ψηφίστηκε πρόσφατα και διάβασα την ανακοίνωση και τρόμαξα. Έλεγε ότι οι μετανάστες που πήραν ελληνική υπηκοότητα θα μπορούν και οι γονείς τους να έχουν πλήρη "ασφαλιστική ικανότητα"!
Δηλαδή θα είναι πλήρως ασφαλισμένοι; [ενώ εγώ πλήρωνα 17 χρόνια ΤΕΒΕ - νυν ΟΑΕΕ - είμαι ανασφάλιστη γιατί τώρα δεν έχω δουλειά]
Θα έχουν περίθαλψη και σύνταξη χωρίς να έχουν προσφέρει ποτέ εισφορές και ένσημα;
Που θα βρουν τα λεφτά στο ΙΚΑ;
Μόνο για τους Ελληνες δεν υπάρχουν λεφτά;