27/10/14

Μαυροβούνιο: Ο Στάθης έκανε προσφορά για την Pobjeda

Ο πρώην παράγοντας της ΑΕΚ, Πέτρος Στάθης που ξεκίνησε από χαμηλά και εξελίχθητε σε εφοπλιστή και επενδυτή και ο οποίος έχει αγοράσει και εργοστάσιο τροφίμων στο Νόβι Σαντ της Σερβίας, κατέθεσε, (23 Οκτωβρίου), μέσω της εταιρίας του «Media Nea» που εκδίδει στο Μαυροβούνιο την καθημερινή εφημερίδα Dnevne Novine, προσφορά 700.000 ευρώ για την εξαγορά της «Pobjeda» , η οποία είναι ιδιοκτησίας του Κράτους, και που αντιμετωπίζει λόγω των σωρευμένων χρεών τον κίνδυνο να κηρυχτεί σε πτώχευση και μάλιστα το Εμπορικό Δικαστήριο της Ποντγκόριτσα στις αρχές Οκτωβρίου δημοσίευσε πίνακα πιστωτών στους οποίους οφείλονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.
Η εταιρεία, του κ.Στάθη, η οποία έχει επίσης επενδύσει στο πολυτελές θέρετρο του Μαυροβουνίου, στο νησί Σβέτι Στέφαν , θα κρατήσει μόνο τους μισούς από τους197 εργαζόμενους στην εφημερίδα.
  Η κυβέρνηση του Τζουκάνοβιτς, από το 2007 έχει προσπαθήσει τρείς φορέες να ιδιωτικοποιήσει την «Pobjeda», που υποστηρίζει σταθερά τον Μίλο Τζουκάνοβιτς, χωρίς να ολοκληρωθούν αυτές οι προσπάθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

13/24 Ιουνίου. Η Επέτειος του Μαρτυρίου του Ρήγα στο Βελιγράδι πριν από 226 χρόνια και το μνημόσυνο για την Ρήγα και τους επτά εθνομάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα που οργάνωσα το 1998 στα 200 χρόνια από την εκτέλεση τους

Όταν εκτελέστηκαν ο Ρήγας και οι επτά «μαθητές» του, στο Βελιγράδι, στον πύργο Νεμπόϊσα, το Ημερολόγιο στο Βελιγράδι, την Κωνσταντινούπολη, ...